Life&style

Ovo je valjda najbrži kolač od jabuka na svijetu - recept je prelagan, a okus fenomenalan

Kolač od jabuka nije samo pravi klasik, nego je i mnogima apsolutni favorit. U krajnjoj liniji je voćni, sočan i sladak - sve u jednom. Genijalno kod ovog recepta za klasični kolač: spravlja se od samo nekoliko sastojaka i gotov je za tren. Ovo je vjerojatno i najbrži kolač od jabuka, stoga je pravi san za sve ljubiteljice deserata.

Bez obzira na to imaš li neočekivanog posjetitelja ili si jednostavno raspoložena za ukusan klasičan kolač: s pomoću ovog recepta u tren možeš pripremiti mirisnu i sočnu slasticu. Najbolje je isprobati ga već ovog vikenda i uživati uz šalicu kave!

Najbrži kolač od jabuka na svijetu | Autor: Pexels Pexels Najbrži kolač od jabuka na svijetu

Sastojci

  • 5 jabuka, izrezanih na tanke kriške
  • 1 šalica šlaga, plus 4 žlice vrhnja 
  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica šećera, plus 3 žlice šećera
  • 3 jaja
  • 1 pakiranje praška za pecivo
  • 1 pakiranje vanilin šećera
  • 25 g maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • 5 žlica listića badema
Možda vas zanima 'Milijunašev kolač': Desert od prhkog tijesta, karamele i čokolade koji osvaja prebogatim okusom Rubrika Life&style Life&style

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva i namasti lim za pečenje (oko 40 x 30 centimetara).
  2. U zdjeli pomiješaj šlag, brašno, šećer, jaja, prašak za pecivo i vanilin šećer. Zatim izlij smjesu u lim, ravnomjerno rasporedi i peci u pećnici pet minuta.
  3. Izvadi lim, rasporedi kriške jabuka po biskvitu te pospi bademe po vrhu.
  4. Zagrij maslac, 3 žlice šećera, cimet i 4 žlice vrhnja u maloj posudi ili kratko u mikrovalnoj pećnici, a zatim time premaži kolač.
  5. Na kraju kolač ponovo stavi u pećnicu i peci oko 15 minuta. Nemoj zaboraviti testirati čačkalicom je li dovoljno pečen!

 | Autor: Instagram @japanskbagaregbg Instagram @japanskbagaregbg

Možda vas zanima Ovaj cheesecake s crumbleom od jabuka neodoljiva je kombinacija slatkih okusa Rubrika Life&style Life&style

Photo: Instagram @naschwerk.de
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • melada

    Manfred, jeste li radili ovaj kolač, možda mi znate odgovoriti? Izaziva me :), ali malo mi je nejasan recept i postupak.
  • melada

    Što znači "jedna čaša šlaga"? Jedna čaša tučenog slatkog vrhnja? Jedna čaša tekućeg slatkog vrhnja? Zaslađeno, nezaslađeno? Tri žlice vrhnja što se spominju za preliv, pretpostavljam da je tu riječ o kiselom vrhnju?
  • manfred

    zakon