Life&style

Kolač za samce ili najjednostavniji kolač na svijetu super je stvar - brzo se priprema i ludo je ukusan

  • Ovaj kolač se doista brzo i jednostavno spravlja
  • Sve što ti treba za pečenje su tek dva sastojka!
  • Treba li napomenuti i da je super ukusan?!

Naravno da se ovaj kolač ne može usporediti sa svečanom tortom ili nekim drugim profinjenim desertom. Međutim, ukusni kolač za samce idealan je ako ti se netko neočekivan najavi na kavu, a ti nemaš vremena za neke slastičarske eksperimente. Tako ćeš, osim kave ili čaja, moći ponuditi i nešto za grickati. Najbolje od svega: kolač je ukusan topao i hladan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TAG A FRIEND WHO WOULD LOVE THIS!! 😋🍫 Chocolate Almond Braid 😍 . 👇👇 Follow us 🌱 @weightlossgenix @weightlossgenix . INGREDIENTS (for 5 pieces) * puff pastry * 1 bar chocolate, your favorite * egg wash * ½ cup crushed nuts (60 g), we used almonds . PREPARATION 1. Lay out your puff pastry. Place your chocolate bar in the center, cut diagonal lines along the left and right side of the chocolate bar about an inch apart. 2. Remove the corner pieces. Starting from the top, fold down the flap then alternate right and left until you are close to the bottom. Fold the bottom flap up and finish alternating between right and left. Tuck any extra puff pastry underneath. 3. Place the braided puff pastry on parchment paper lined baking tray. Brush with egg wash and sprinkle crushed nuts over. 4. Bake at 415°F (213°C) for 25 minutes or until golden brown. 5. Enjoy! ❤ . . . . . By @proper_tasty #chocolate #almond #braid #chocolatelover #puffpastry #tbt #homecooking #easyrecipes #breakfast #breakfastideas #nonstoptasty #healthyfood #food #foodie #recipes #mealprep #vegetarianrecipes #brunch #fit #fitness #cheatday #motivation #foodstagram #foodporn #f52grams #yummy

A post shared by Nutrition | Fitness (@weightlossgenix) on

Možda vas zanima Uz popodnevnu šalicu kave: kolač od pistacija i kokosa sa sočnim preljevom od vanilije Rubrika Life&style Life&style

Sastojci

• 2 pakiranja lisnatog tijesta

• 1 tabla čokolade (100 g); sorta po ukusu

Za ukrašavanje

• šlag

• mrvice čokolade ili šećera

Priprema

1. Zamrznuto lisnato tijesto ostavi da se odmrzne. (Ne moraš ga odmotavati.)

2. Prvo lisnato tijesto stavi na lim obložen papirom za pečenje. Na to stavi tablu čokolade te sve prekrij drugim lisnatim tijestom na način prikazan u videu dolje. Pazi samo da dobro zalijepiš sve bočne strane kako čokolada ne bi iscurila. 

3. Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva te kolač peci 20-30 minuta do zlatnožute boje.

Savjet za posluživanje: ako želiš dodatno začiniti kolač, možeš ga prije posluživanja ukrasiti šlagom, čokoladnim ili šećernim mrvicama.

Možda vas zanima 7 dodataka zbog kojih će kolači od instant smjese imati okus kao pravi domaći Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0