- Osim kao dodatak desertima, čokolada je sama po sebi mnogima omiljeni desert
- Neki od nas ju čuvaju u hladnjaku dok se ostali odlučuju za police u kuhinji ili smočnice
- Na Twitteru je ovih dana krenula rasprava gdje se zapravo treba čuvati čokolada
Čokolada je jedna od namirnica koja se uvijek nalazi u gotovo svakom kućanstvu. Volimo ju jesti samu, u kolačima, ali i kao dodatak desertima. Teško joj možemo odoljeti, a i izbor je zaista velik. Od klasičnih mliječnih, bijelih i tamnim pa sve do onih s raznim dodacima. Neki od nas uspijevaju pojesti samo nekoliko kockica dok oni drugi pojedu čitavu čokoladu čim se otvori. Ako si ti jedna od onih koji se uspijevaju suzdržavati, pitanje je gdje spremaš čokoladu za poslije - u hladnjak, nedje na policu ili u smočnicu.
Upravo se oko tog pitanja pokrenula rasprava na Twitteru. Korisnica pod imenom Kizzy objavila je tvit koji glasi: ''Čokolada se sprema u hladnjak i ne zanima me što drugi na to kažu.''
chocolate belongs in the fridge don’t care what anyone says
— kizzy (@kiradavinasmith) April 11, 2020
Brzo nakon objave, njezin tvit je prikupio preko 14 tisuća lajkova i preko 1900 odgovora od ljudi koji imaju suprotno mišljenje, ali i onih koji se slažu s ovom korisnicom.
I always put chocolate in the fridge
— Jennifer 🌊🌴✨ (@Katelinaa2) April 11, 2020
Iako se dosta korisnika složilo s Kizzy, velik je broj onih koji misle da se čokolada sprema na police u kuhinju ili smočnicu. Neki su čak unijeli i puno emocija kako bi joj dokazali suprotno, a za to su im poslužili emotikoni.
Belongs in the cupboard!!!!😡
— Emma Egbers (@EmmaEgbers) April 11, 2020
Također, bilo je i onih koji su argumentirali svoje odabire. Jedna korisnica je tako napisala da ju od čokolade iz hladnjaka bole zubi te joj je pretvrda, ali i da ima neobičan okus. Korisnik pod nadimkom Shane je obrazložio da ako je čokoladi mjesto u frižideru, na tom mjestu bi stajala u dućanima.
Koji je sad pravi način spremanja čokolade? Prema Luke Owen Smithu, stručnjaku za čokolade i vlasniku The Chocolate Bara s Novog Zelanda, čokolada ima najbolji okus kad je na sobnoj temperaturi. Također je rekao kako ljudi mogu čuvati čokoladu u hladnjaku ako žive u toplijim područjima, no to nije dobro za čokoladu jer ne može otpustiti svoje okuse. Naravno, na tebi je da odlučiš kako ćeš ju ti čuvati.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.