- Obožavamo slastice koje se ne peku, a kada se još radi o glamuroznim tortama - veselju nema kraja!
- Takav je i ovaj preukusan spoj crumblea od jabuka i cheesecakea za kojeg uistinu ne treba puno truda
- Uz ovu modernu tortu i slastičarke početnice ostavit će dojam za pamćenje
- Pročitaj više: Brzinski kolač od jabuka iz jedne posude - savršen recept za jednostavnu vikend slasticu
Miris crumblea od jabuka kojem ćeš priključiti malo cimeta djeluje baš neodoljivo. No, neka ova sezona bude kulinarski još odvažnija i mrvičastom kolaču priredi glamurozni make-over – u kombinaciji s cheesecakeom! Iako će se na prvu ruku učiniti da ova kombinacija zahtjeva dosta truda, proces uvelike olakšava to što se torta zapravo ne peče, osim pripreme mrvičastog posipa koji gotov za čas.
Zajamčeno bogatstvo okusa i vizualna neodoljivost nikoga neće ostaviti ravnodušnima. Lagan, sladak i zavodljiv okus ove torte bit će savršena točka na i nakon najsvečanijeg ručka ili elegantan i ukusan zalogaj uz kavu s prijateljicama.
Evo kako ćeš složiti pravo malo slatko remek djelo:
Sastojci:
- 2 jabuke kiselijih nota (oko 625 g), oguljene izrezane na komade
- 150 g maslaca plus maslac za oblaganje kalupa
- 300 g keksa (Digestive ili sličnih)
- 500 g mascarponea
- 125 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 žličica cimeta
- 150 ml vrhnja za šlag
Sastojci za mrvičasti posip:
- 125 g brašna
- 60 g smeđeg šećera
- 60 g maslaca
Priprema:
- Stavi jabuke u tavu sa smeđim šećerom i dodaj 2 žlice vode. Miješaj par minuta na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a zatim tekućinu u tavi prokuhaj, poklopi i pustite da krčka 4-5 minuta dok jabuke ne omekšaju (pazi da se ne prekuhaju). Jabuke zatim procijedi, ostavite da se ohlade, a sirup stavi sa strane.
- Kekse zdrobi u procesoru za hranu ili uz pomoć vrećice i valjka dok ne dobiješ finu smjesu. Keksima dodaj otopljeni maslac i miješaj dok se sastojci sasvim ne sjedine. Smjesu utisni u podnožje kalupa, kojeg si prethodno namastila i obložila papriom za pečenje, te ostavi da se ohladi.
- U velikoj zdjeli izmiksaj mascarpone, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i cimet, a kada se smjesa sjedini dodaj vrhnje za šlag te miksaj dok ne dobiješ gustu konzistenciju. Smjesu zatim rasporedi na podlogu od keksa u ravnomjernom sloju i stavi u hladnjak najmanje šest sati ili ohladi preko noći.
- Sirup koji je nastao kuhanjem jabuka dovedi do vrenja, a zatim ostavi da se krčka minutu. Izlije ga u vrč, pokrij folijom i pusti da se ohladi.
- Za mrvičasti posip zagrij pećnicu na 180 ° C , a protvan obloži papirom za pečenje. Stavi brašno u posudu s prstohvatom soli. Dodaj maslac i šećer i trljaj vrhovima prstiju dok ne smjesa ne počne nalikovati na grube mrvice. Rasporedi je na pripremljeni pleh i peci oko 15 minuta, dok ne postane hrskava i zlatna. Ostavi da se potpuno ohladi na pladnju.
- Vrijeme je za posluživanje! Tortu izvadi iz kalupa a zatim nanesi mrvičasti posip. Dodaj jabuke, a zatim ponovo mrvičasti posip. Ovu preukusnu slatku kombinaciju zalij sirupom koji je ostao do kuhanja jabuka i uživaj!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.