Life&style

Slastica iz snova: Čokoladni kuglof s jabukama koji spaja najbolje od oba slatka svijeta

  • Kolač koji se radi od čokolade i jabuka zvuči baš neodoljivo, a ovaj je vrlo jednostavno pripremiti
  • Najbolje je što sve sastojke zajednon izmiksaš - ne može biti jednostavnije
  • Kolač možeš peći u kalupu za kuglof ili u malim kalupima za muffine

Može li se zapravo uživati u slatkoj torti na zdrav način? Može! I to s ovim receptom za sočan kuglof od jabuka i čokolade. Pire od jabuke u tijestu osigurava nevjerojatno mekanu konzistenciju, ali i čini kolač laganim - jabuke doista nemaju puno kalorija. Uz to, recept ne sadrži mlijeko i stoga je pogodan i za osobe s intolerancijom na laktozu. Ili one koje mlijeko izbjegavaju iz bilo kojeg drugog razloga. 

Možda vas zanima 'Milijunašev kolač': Desert od prhkog tijesta, karamele i čokolade koji osvaja prebogatim okusom Rubrika Life&style Life&style

Prema originalnom receptu ovaj se kolač peče u kalupu za kuglof, no ako želiš tijesto možeš jednostavno raspodijeliti i u male kalupe za muffine. Te 'mini-tortice' bit će idealne kao međuobrok kad si u pokretu ili na poslu.

 | Autor: Instagram @travellingoven Instagram @travellingoven

Sastojci

• 4 jaja

• 1 šalica šećera

• 2 vanilin šećera

• 1 prstohvat soli

• 1 ½ šalice kakaa u prahu

• 2 šalice brašna (prosijanog)

• 2 žličice sode bikarbone

• 8 žlica ulja od repice

• 300 gr sitno naribanih jabuka (Ovo je najbolja sorta jabuka za spravljanje kolača)

• masnoća za kalup

• po želji šećer u prahu za posipavanje

Možda vas zanima Brzinski kolač od jabuka iz jedne posude - savršen recept za jednostavnu vikend slasticu Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @travellingoven Instagram @travellingoven

Priprema

Svi sastojci se izmiksaju u posudi za miksanje, a zatim preliju u namašćeni kalup za kuglof. Naravno, prvo istuci jaja sa šećerom (ne moraš odvajati bjelanjke od žumanjaka) pa zatim pridodaj jedan po jedan i ostale sastojke.

Peci kolač na srednjoj rešetki oko 45 minuta na 180 stupnjeva (gore/dolje) ili na 170 stupnjeva u pećnici s ventilatorom. Zatim ostavi da se ohladi i po želji pospi sa šećerom u prahu.

Ako voliš jabuke, a još više i jednostavnu pripremu kolača isprobaj i Kolač od jabuka iz tave od 5 sastojaka.

 

Photo: Instagram @thekitchenmccabe
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Njam