- Ostalo nam je nekoliko tjedana do Uskrsa, vrijeme je da već počnemo razmišljati o uskršnjem stolu
- Odabrati savršene slastice je vjerojatno najizazovniji zadatak, trebaju biti prigodne, lijepe i ukusne
- Zato nam se čini da bi recept za ovu prefinu tortu od mrkve mogao biti pun pogodak, a možeš ga isprobati već sad kako bi bila sigurna za Uskrs
Nekako nam se čini da nema prikladnijeg kolača za Uskrs od torte od mrkve. Logično, zar ne? Ovaj je kolač supersočan i ukusan i jednostavno mami na repete! Osim toga, izgleda lijepo i savršeno će se uklopiti u ostatak ponude na uskršnjem stolu. Recept nije previše zahtjevan, a tijekom pripreme dopuštena je i određena doza vlastite kreativnosti.
Recept za tortu od mrkve:
Sastojci za tijesto:
- 225 g brašna
- pola paketića vinski kamen praška za pecivo
- 300 g smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- pola žličice soli
- 3 žličice cimeta
- 250 ml suncokretovog ulja
- 4 jaja
- 375 g mrkve
- 100 g nasjeckanih badema
- 50 g jezgri oraha, usitnjenih
Za preljev:
- 150 g šećera u prahu
- 100 g rastopljenog maslaca
- 200 g punomasnog krem sira
- pola žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Zagrij pećnicu (gore/dolje) na 175 stupnjeva.
2. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet.
3. Umiješaj ulje.
4. Dodaj jedno po jedno jaje i miksaj.
5. Oguli mrkvu, operi je te naribaj.
6. Umiješaj je u tijesto zajedno s bademima.
7. Podmaži okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno obloži papirom za pečenje.
8. Tijesto izlij u kalup i peci sat vremena, malo prekrij pred kraj i ostavi da se ohladi u kalupu.
9. Za preljev rastopi maslac, ostavi da se ohladi i umiješaj šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne postane kremasto.
10. Kolač od mrkve pažljivo prepolovi poprečno i zagladi oko 1/3 preljeva na donjem dijelu, a s preostalom kremom ravnomjerno premaži na i oko torte.
11. Po želji možeš ukrasiti tortu nasjeckanim orašastim plodovima, orasima, šarenim posipom ili mrkvom od marcipana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.