- Hotel Esplanade desetljećima je jedno od omiljenih mjesta u gradu i jedna od najposebnijih gurmanskih oaza
- Iako se razne delicije na njihovom meniju može pronaći u svakom trenutku, posebno nam se svidjela njihova ponuda svedena pod zajednički nazivnik - Uskrs u Esplanadi
- Najveće delikatese i najčarobnije gurmanske simfonije i ove će godine nastajati pod dirigentskom palicom Ane Grgić Tomić, a zavirili smo i što se sve skriva na uskrsnom meniju
Slike starog Zagreba illi kako ime Facebook grupe kaže 'Zagreba kakav je bio nekada' uvijek mi uspiju izmamiti osmijeh na lice. Ima nešto posebno šarmantno u tim starim, nerijetko crno bijelim fotografijama od kojih je svaka svjedočanstvo o jednom vremenu, trenutku ili kakvom običaju koji je postojao među našim nekadašnjim sugrađanima. Iako se vizura samog grada mijenja, kao što se mijenjaju i imena ulica, trgova i naziva restorana i kavana u koje se nekada izlazilo, drago mi je vidjeti da ima i onih koji ponosno (po)stoje i danas, njegujući dugo tkanu tradiciju i odolijevajući duhu vremena.
Jedno od takvih mjesta je i Hotel Esplanade i njegova dobro poznata terasa Oleander na kojoj se već desetljećima uživa u sunčevim zrakama i najfinijim zalogajima uz jedan od najljepših pogleda u metropoli. U jednoj od omiljenih gastro oaza u gradu, ali i šire, svakodnevno uživaju brojni posjetitelji, a iako se razne delicije na njihovom meniju može pronaći u svakom trenutku, posebno nam se svidjela njihova ovogodišnja ponuda svedena pod zajednički nazivnik - Uskrs u Esplanadi.
Kako su i sami najavili, gurmanski užici, selekcija vrhunskih vina, klavirska glazba i igre za djecu samo su dio ponude koja će bez imalo dvojbe začiniti i uljepšati Uskrs svake obitelji, a najveće delikatese i najčarobnije gurmanske simfonije i ove će godine nastajati pod dirigentskom palicom Ane Grgić Tomić, glavnog chefa Esplanadine kuhinje.
Domaća šunka pečena u kruhu, prhke tortice s kozicama, Esplanadin tradicionalni tatarski biftek ručno kosan i pripremljen pred gostima, krem juha od pečenih rajčica i komorača, prepoznatljivi zapečeni Esplanadini štrukli, kremasti rižoto sa šparogama i teleći Wellington samo su neka od ukusnih jela koja su dio ovogodišnje uskrsne ponude, a tu su i brojne vrhunske slastice koje će zasladiti cijelu priču.
Uskrsni brunch služit će se na sam Uskrs, 9. travnja, od 12:30 do 16:00 u restoranu Zinfandel’s te na terasi Oleander ukoliko to vremenske prilike budu dopuštale, a kako je i ove godine broj osoba ograničen, preporuča se stol rezervirati unaprijed kako bismo bili sigurni da će nas čekati mjesto. Cijena uskrsnog bruncha uz čašu pjenušca, animaciju za djecu i klavirsku izvedbu je 145 eura po osobi, dok je cijena dječjeg menija 75 eura po djetetu, a na Esplanadinim stranicama čekaju nas i sve ostale informacije, kao i kompletna ponuda kojoj je, kao i uvijek, nemoguće pronaći zamjerku.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.