Life&style

Limun, sol i papar su sve što ti treba da riješiš ovih 6 zdravstvenih tegoba

  • Papar, sol i limun: pravo čudotvorno sredstvo!
  • Osim što mogu poslužiti kao dressing za salatu, možeš ih koristiti u razne druge svrhe
  • Pogledaj što sve može ova čarobna kombinacija

Sok od limuna slovi u tradicionalnoj medicini kao diuretik, sredstvo za grgljanje, losion i tonik. Sol je također neophodna našem tijelu – jednako kao i voda i kisik – ali u većoj količini može oteretiti srce. Zbog toga je bolje koristiti himalajsku sol od obične kuhinjske soli. I crni papar se odavno koristi u tradicionalnoj medicini, pa nije iznenađujuće da ova kombinacija može pomoći pri sljedećim tegobama

1. Grlobolja

Možeš se riješiti grlobolje tako da pomiješaš 1 žlicu svježeg soka od limuna, pola žličice crnog papra i žličicu soli u čaši tople vode te grgljaš.

via GIPHY

2. Uklanja žučne kamence

Krute nakupine probavih sokova koje se nalaze u žučnom mjehuru zovu se žučni kamenci. Mogu biti jako bolni te ometati probavu. Ako pomiješaš tri dijela maslinova ulja s jednim dijelom soka od limuna i jednim dijelom papra u čaši te to popiješ, ponekad se mogu pomaknuti žučni kamenci.

Voda s limunom omiljen je ljetni napitak, no je li uistinu korisna? Imamo 10 razloga za i 4 protiv

3. Afte

Ako nešto nije u redu s tvojim zdravljem, mogu se stvoriti afte u ustima. Kako bi ih se riješila, uzmi žlicu himalajske soli i čašu tople vode. Ispiri time tri puta dnevno usta i afte će ubrzo nestati.

via GIPHY

4. Skidanje kilograma

Želiš smršavjeti? Onda isprobaj ovaj napitak: ¼ žličice mljevenog papra, 2 žlice soka od limuna i žlicu meda pomiješaj u čaši vode. Popij tu mješavinu svako jutro na prazan želudac i uskoro ćeš primijetiti rezultate.

5. Mučnina

Probavne smetnje može ublažiti papar, a limun zaustavlja mučninu. Pomiješaj žlicu soka od limuna i žličicu papra u velikoj čaši tople vode te pij polako gutljaj po gutljaj.

Možda vas zanima Znaš li koliko dugo smiješ upotrebljavati svoj papar, cimet ili crvenu papriku? Evo kolika je trajnost suhih i svježih začina Rubrika Life&style Life&style

6. Prehlada i gripa

Limun može kod prehlade i gripe raditi prava čuda. Istisni sok od pola limuna te stavi sok i koru od limuna u veliku posudu s kuhanom vodom te ostavi da odstoji 10 minuta. Izvadi koru od limuna te pij svaki dan sve dok se nećeš bolje osjećati.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    limun je lijek za sve