Love&Sex

Glavobolja, grčevi, nadutost, bolovi u leđima? Postoji prirodan način da si olakšaš ove tegobe

  • Razne tjelesne regobe stvarno mogu pokvariti dan
  • Istina, najlakše je opiti tabletu, ali što ako ti kažemo da postoji način da se prirodno riješiš glavobolje ili grčeva? 
  • Umjesto liječnika, za pomoć se obrati svom dečku

Imaš neke bolove? Onda zgrabi partnera i zaboravi na tablete protiv bolova. Priušti si orgazmičku terapiju…

Kad nas nešto boli, onda idemo k liječniku i obično dobijemo neki lijek. Onda se zašuškamo u krevet, spavamo i nadamo se da će nam biti bolje. Međutim, pri tome propuštamo možda najvažniji korak između lijeganja i spavanja – orgazam! 

Naime, istraživanja američkih i britanskih znanstvenika pokazala su da seksualni vrhunac ima pregršt ljekovitog djelovanja na tijelo – bez obzira radi li se o glavobolji ili grčevima u želucu. 

Kako orgazam djeluje protiv bolova? 

Seks je pravo čudotvorno ljekovito sredstvo te pomaže da budemo zdrave i uravnotežene. Tvari - poput dopamina, endorfina i serotonina – tijelo proizvodi za vrijeme orgazma. Osjećamo se radosno, ispunjeno i toplo, kažu rezultati istraživanja. 
 
Te tvari povećavaju osjećaj strasti, ali smanjuju osjećaj boli. A to nam može pomoći kod nekih tegoba u svakodnevnom životu. Dakle, kad sljedeći puta zaželiš uzeti Aspirin, radije se poseksaj! To te ništa ne košta, a veseli i zdravo je! 

Koje muke se mogu ublažiti?

Glavobolja

Prema istraživanjima, seksualne aktivnosti pomažu protiv migrene i trajnih glavobolja. Stručnjaci tvrde kako nije bitan partner, način seksualne aktivnosti ili položaj – kako bi djelovalo, važno je postići orgazam. 

Možda vas zanima Izračunali su koliko točno treba prosječnoj ženi da doživi orgazam za vrijeme seksa - jesi ispod ili iznad? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kronična štucavica 

Ako patiš od štucavice, to može biti jako naporno nakon nekog vremena. U tom slučaju obično ne pomažu uobičajeni narodni pripravci i savjeti. Međutim, jedno kanadsko istraživanje pokazalo je da se i žene i muškarci mogu riješiti štucavice seksom! Važna je stimulacija vagusnog živca – koja se događa kod seksualne aktivnosti. 

Mučnina kod trudnoće 

Psiholog Gordon Galup sa State University of New York tvrdi kako se mučnina od koje pate mnoge trudnice može smanjiti seksom – i to oralnim seksom te gutanjem sperme. A sperma treba biti od oca djeteta. Znanstvenik je tu pomalo apsurdnu tezu objasnio na sljedeći način: sperma će biti prepoznata kao strano tijelo – kao upala - te će se protiv nje organizam boriti povraćanjem. Vremenom će se ženski organizam priviknuti na nju te i na „strano tijelo“ u maternici, odnosno rastući fetus. 

Postmenstrualni grčevi 

Jedno kanadsko istraživanje pokazalo je da seksualna aktivnost bolje prokrvljuje maternicu. Tako se opušta rodnica te smanjuju grčevi. Žene potom osjećaj manje bolova. Ova metoda funkcionira i sa samozadovoljavanjem. 

Koji seksualni položaj pomaže kod bolova u leđima? 

Kod gore spomenutih problema s bolovima svejedno je o kojem se položaju za vrijeme seksa radi. Kod bolova u leđima je drugačije - jer neki položaji mogu opteretiti leđa. Ovdje nema nekog općenitog recepta. Iskušaj položaje u kojima su leđa minimalno savijena ili opterećena. Hoće li to biti misionarski položaj ili položaj žlice, to će svaki par morati isprobati za sebe. 

 

Možda vas zanima 'Pomiješani orgazam': ova tehnika ženi pruža dvostruko jači vrhunac, savjetujemo da je isprobaš Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0