Life&style

Le Kolač Roberta Hromalića stiže u Park kneževa. Zavirili smo u prekrasni prostor i ponudu delicija

  • Le Kolač je već godinama u samom vrhu zagrebačke slastičarske scene, a poznati pastry chef Robert Hromalić u novu rundu osvajanja srca gurmana kreće već 9. svibnja
  • Tada se u Parku kneževa otvara novi Bistro Le Kolač koji će od utorka do nedjelje nuditi četiri raznovrsna doručka, deset slanih jela i sedam ručno rađenih artisan kolača
  • Jelovnik će se, kažu, mijenjati svakog mjeseca, a onaj s kojim će dočekati prve goste zvuči nam i više no primamljivo

Otkako je prva boutique slastičarnica Le Kolač, smještena odmah iza Petrove crkve, na adresi Trg Petra Petretića 3, otvorila svoja vrata, u kratkom je roku privukla pažnju mnogih sladokusaca svojom bogatom ponudom raznih slastica. Poznati pastry chef Robert Hromalić nakon godina je iskustva stvaranja pravih gurmanskih remek djela točno znao što Zagrebu nedostaje, pa ne iznenađuje da su njegove slastice, sve redom napravljene od vrhunskih sastojaka i zdravijih opcija te prezentirane na najljepši mogući način, gotovo momentalno Le Kolač smjestile na sam vrh zagrebačke slastičarske scene. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Danas je sve spremno za otvaranje poslovnice na novoj adresi - Branimirova 43, gdje će Bistro Le Kolač u Parku kneževa u utorak, 9. svibnja, početi s radom. Kako nam i samo ime kaže, ponuda u prekrasnom novouređenom prostoru čije su uređenje osmislili Tvrtko Topić i Tea Kličinović iz arhitekstonskog biroa Arhikultura d.o.o., bitno će se razlikovati od Le Kolača kakvog smo dosad poznavali. 

Možda vas zanima Nakon deep dish pizze i 'doomsday' senzacije Pizzeria Chello nastavlja tradiciju gastro inovacija i kvalitete Rubrika Life&style Life&style

Vođen filozofijom 'back to the roots', Robert je ovoga puta osmislio meni s četiri raznovrsna doručka, deset slanih jela i sedam ručno rađenih artisan kolača koji će se od utorka do nedjelje nuditi sve od 8 ujutro do 23 sata navečer. Jelovnik će se mijenjati svakog mjeseca, no napominju da će se ona jela koja se pokažu kao najomiljenija i najpopularnija na njemu vrlo vjerojatno zadržati duže vrijeme. U ponudi će se naći i bezglutenske i veganske opcije, kao i kolači u bite-size varijanti, savršeni za sve one željne istraživanja različitih okusa. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

A ovdje okusa za istraživanje definitivno neće nedostajati pa će se tako u jutarnjim satima moći uživati u croasan sendviču, chia kaši s voćnom salatom i proteinima, pohanim tramezzinima i avocado sourdough kruhu s mekano kuhanim jajima. Među ponudu slanih jela ugurale su se pašteta od gusje i pileće jetrice, tostirane šparoge s lososom i skutom, salata s pistacijom i stracciatelom, sendvič Pizzaiolo, plata s raznim kruščićima i namazima, burata sa sicilijanskom caponatom od tikvica, patlidžana, rajčica i kapara te crab roll - tostirano toplo pecivo s kremastom salatom od rakova.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Možda vas zanima Vratio se najukusniji party u gradu: RougeMarinov Mini Burger party na meniju je svakog četvrtka Rubrika Life&style Life&style

Ponuda slastica jednako je raskošna kao i ostatak menija, a za početak će se na njemu naći hladni lava cake, poznati klasik - kolač od lješnjaka i karamela, tart od pekan oraha, bezglutenski zapečeni cheesecake s limunom i yuzuom te flan od pistacija i višnje.

Uopće ne sumnjamo da će novi bistro vrlo brzo postati omiljena adresa mnogima, što zbog velike vanjske terase smještene u ugodnoj hladovini i dječjeg parka koji se nalazi tik do nje, što zbog ljepote samog prostora, ali i jedinstvene prezentacije svega onoga što se nudi na meniju. Naime, hrana neće biti izložena u vitrinama, već na lebdećim tanjurima kako bi se u potpunosti moglo doživjeti određeno jelo ili slasticu, a što je samo šlag na kraju Robertove vizije moderne gastronomije. 

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0