- U sve bogatijoj slastičarskoj ponudi, jedna nas se priča posebno dojmila i to zahvaljujući originalnom konceptu
- U želji da vrhunsku slastičarsku ponudu i iskustvo dovede na što više mjesta u Hrvatskoj, Nina Šarić upogonila je šarmantnu ružičastu kućicu koja putuje po plažama, trgovima, festivalima i drugim događanjima diljem Hrvatske
- U njoj se redovito može pronaći najčarobnije slastice izrađene od vrhunskih sastojaka pomiješanih u neodoljive kombinacije okusa i tekstura koje oduševljavaju osjetila
Kao velikim sladokuscima, događanja na slastičarskoj sceni posebno su nam zanimljiva, a zbog čega nas se redovito može pronaći u prvim redovima za sve najnovije slastice koje netko osmisli. Baš kao što bi nam bilo nemoguće izdvojiti samo jednu omiljenu slasticu, jednako teško bilo bi nam izdvojiti i samo jedno omiljeno mjesto, no u sve bogatijoj ponudi, jedna nas se priča ipak posebno dojmila i to zahvaljujući konceptu koji se iza nje krije.
Svi koji se ubrajaju u gurmane i sladokusce vrlo su vjerojatno barem jednom primijetili šarmantnu hot pink kućicu na kotačima koju se nerijetko može vidjeti po raznim plažama, trgovima, festivalima i drugim događanjima diljem Hrvatske, a koja skriva najslađu tajnu. Upravo u njoj može se pronaći najčarobnije slastice izrađene od vrhunskih sastojaka pomiješanih u neodoljive kombinacije okusa i tekstura, a iza svega stoji simpatična Nina Šarić čiji je put u svijet slastičarsva započeo kao hobi dok je još bila srednjoškolka.
Luksuzni gelato
"Uz matematičku je gimnaziju bilo teško puno vremena odvojiti za hobije koje voliš, no oduvijek sam voljela kuhati i eksperimentirati s receptima, a slastičarstvo mi se posebno svidjelo jer zahtijeva preciznost i kreativnost", priznaje. "Kako sam se sve više bavila slasticama, shvatila sam da želim to pretvoriti u karijeru. Nakon završetka Prehrambeno biotehnološkog fakulteta, put u profesionalni svijet slastičarstva počeo je s pripremom modernih francuskih slastica, a nastavio se kroz stvaranje brenda PRI SUNCU luxury gelato, što je trenutačno sinonim za najbolji zanatski gelato u Zagrebu."
U svijetu slastičarstva, otkriva nam, najviše je oduševljava širok spektar mogućnosti za kreativno izražavanje. "Odabirom različitih sastojaka, kombinacijama okusa i tekstura te korištenjem različitih tehnika, mogu se stvoriti nevjerojatne poslastice koje oduševljavaju sva osjetila. No najviše me vesele izazovi eksperimentiranja s novim okusima sladoleda, što je dosta zahtjevnije, ali i kreativnije nego kod nesladolednih slastica, a što se profesionalno zove - balancing."
Njezini sladoledi ubrajaju se u zanatske premium sladolede, a što znači da su napravljeni od svježih i kvalitetnih sastojaka bez umjetnih boja, aroma i konzervansa. Punog su okusa i izbalansirane teksture, savršeno glatki i kremasti, i to sve zbog toga što Nina priprema vlastitu sladolednu bazu, a što čini značajnu razliku u okusu i kvaliteti njezinog gelata u odnosu na ostale.
Badem s medom - kao signature okus
Od svih okusa koje nudi, onaj jedan koji uvjerljivo najviše privlači kupce je badem s medom. "Njega bih svakako istaknula kao sladoledni signature okus, a veliki hit među klijentima postala je i torta u obliku malih srca koju najviše odabiru u crnoj varijanti", otkriva nam dodajući kako ne postoje slastice koje joj je mrsko raditi, iako su neke složenije i zahtjevnije za izradu od drugih.
"Svaka nova slastica predstavlja novi izazov i priliku za kreativnost, no ipak najviše uživam u pronalaženju novih i neobičnih kombinacija okusa sladoleda", priznaje. "Također, volim prilagođavati slastice specifičnim željama i potrebama kupaca te raditi na personaliziranim narudžbama za razne evente."
Kako je Ninin cilj bio donijeti vrhunsku slastičarsku ponudu i iskustvo na što više mjesta u Hrvatskoj, mobilna kućica učinila joj se kao najbolja ideja pa tako ova ružičasta ljepotica putuje Hrvatskom i zavodi svojom ponudom sve kojima se nađe na putu, a u budućnosti će, nada se Nina, gostovati na još više lokacija s još bogatijom ponudom.
Tajne zanatske proizvodnje sladoleda
Kao što je to najčešće slučaj s ljudima kreativnima do te mjere da im ni nekoliko života ne bi bilo dovoljno da sve ideje pretoče u djelo, ni Nininim planovima za budućnost ne manjka ideja. Osim što bi svojom kućicom i kvalitetom sladoleda voljela obogatiti ponudu raznih hotela i kampova, nada se da će svoju djelatnost proširiti i na polju edukacije pa planira uskoro početi provoditi edukacije o izradi sladoleda. One bi, kaže, bile namijenjene svima onima koji žele naučiti tajne zanatske proizvodnje sladoleda, bez upotrebe umjetnih sastojaka i aditiva, a polaznici će kroz tečaj imati priliku učiti o sastojcima, procesu proizvodnje, tehnici zamrzavanja...
"Kada je riječ o neostvarenim željama, vjerujemo da ćemo jednog dana proširiti svoje poslovanje i na međunarodno tržište te ponuditi naše sladolede i u drugim zemljama. Također, želimo se fokusirati na održivost i zaštitu okoliša te uvesti inovacije u naš proces proizvodnje koje će nam omogućiti da smanjimo naš negativan utjecaj na okoliš", zaključuje Nina. A gdje će se sve kućicu u narednim tjednima i mjesecima moći pronaći? Njezin Instagram i Facebook imaju odgovore na sva pitanja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.