Life&style

Ružičasta kućica na kotačima najslađe je vozilo. Doslovno, jer riječ je o slastičarnici koja putuje Hrvatskom

  • U sve bogatijoj slastičarskoj ponudi, jedna nas se priča posebno dojmila i to zahvaljujući originalnom konceptu 
  • U želji da vrhunsku slastičarsku ponudu i iskustvo dovede na što više mjesta u Hrvatskoj, Nina Šarić upogonila je šarmantnu ružičastu kućicu koja putuje po plažama, trgovima, festivalima i drugim događanjima diljem Hrvatske
  • U njoj se redovito može pronaći najčarobnije slastice izrađene od vrhunskih sastojaka pomiješanih u neodoljive kombinacije okusa i tekstura koje oduševljavaju osjetila

Kao velikim sladokuscima, događanja na slastičarskoj sceni posebno su nam zanimljiva, a zbog čega nas se redovito može pronaći u prvim redovima za sve najnovije slastice koje netko osmisli. Baš kao što bi nam bilo nemoguće izdvojiti samo jednu omiljenu slasticu, jednako teško bilo bi nam izdvojiti i samo jedno omiljeno mjesto, no u sve bogatijoj ponudi, jedna nas se priča ipak posebno dojmila i to zahvaljujući konceptu koji se iza nje krije. 

 | Autor: Pri Suncu Pri Suncu  | Autor: Pri Suncu Pri Suncu

 | Autor: Pri Suncu Pri Suncu

Svi koji se ubrajaju u gurmane i sladokusce vrlo su vjerojatno barem jednom primijetili šarmantnu hot pink kućicu na kotačima koju se nerijetko može vidjeti po raznim plažama, trgovima, festivalima i drugim događanjima diljem Hrvatske, a koja skriva najslađu tajnu. Upravo u njoj može se pronaći najčarobnije slastice izrađene od vrhunskih sastojaka pomiješanih u neodoljive kombinacije okusa i tekstura, a iza svega stoji simpatična Nina Šarić čiji je put u svijet slastičarsva započeo kao hobi dok je još bila srednjoškolka.

Možda vas zanima Jolie Petit Patisserie ima predivnu novu uskršnju tortu i djeluje kao malo umjetničko djelo Rubrika Life&style Life&style

Luksuzni gelato

"Uz matematičku je gimnaziju bilo teško puno vremena odvojiti za hobije koje voliš, no oduvijek sam voljela kuhati i eksperimentirati s receptima, a slastičarstvo mi se posebno svidjelo jer zahtijeva preciznost i kreativnost", priznaje. "Kako sam se sve više bavila slasticama, shvatila sam da želim to pretvoriti u karijeru. Nakon završetka Prehrambeno biotehnološkog fakulteta, put u profesionalni svijet slastičarstva počeo je s pripremom modernih francuskih slastica, a nastavio se kroz stvaranje brenda PRI SUNCU luxury gelato, što je trenutačno sinonim za najbolji zanatski gelato u Zagrebu."

 | Autor: Pri Suncu Pri Suncu  | Autor: Pri Suncu Pri Suncu

U svijetu slastičarstva, otkriva nam, najviše je oduševljava širok spektar mogućnosti za kreativno izražavanje. "Odabirom različitih sastojaka, kombinacijama okusa i tekstura te korištenjem različitih tehnika, mogu se stvoriti nevjerojatne poslastice koje oduševljavaju sva osjetila. No najviše me vesele izazovi eksperimentiranja s novim okusima sladoleda, što je dosta zahtjevnije, ali i kreativnije nego kod nesladolednih slastica, a što se profesionalno zove - balancing."

Njezini sladoledi ubrajaju se u zanatske premium sladolede, a što znači da su napravljeni od svježih i kvalitetnih sastojaka bez umjetnih boja, aroma i konzervansa. Punog su okusa i izbalansirane teksture, savršeno glatki i kremasti, i to sve zbog toga što Nina priprema vlastitu sladolednu bazu, a što čini značajnu razliku u okusu i kvaliteti njezinog gelata u odnosu na ostale. 

 | Autor: Pri Suncu Pri Suncu  | Autor: Pri Suncu Pri Suncu

 | Autor: Pri Suncu Pri Suncu

Badem s medom - kao signature okus

Od svih okusa koje nudi, onaj jedan koji uvjerljivo najviše privlači kupce je badem s medom. "Njega bih svakako istaknula kao sladoledni signature okus, a veliki hit među klijentima postala je i torta u obliku malih srca koju najviše odabiru u crnoj varijanti", otkriva nam dodajući kako ne postoje slastice koje joj je mrsko raditi, iako su neke složenije i zahtjevnije za izradu od drugih.

"Svaka nova slastica predstavlja novi izazov i priliku za kreativnost, no ipak najviše uživam u pronalaženju novih i neobičnih kombinacija okusa sladoleda", priznaje. "Također, volim prilagođavati slastice specifičnim željama i potrebama kupaca te raditi na personaliziranim narudžbama za razne evente."

Možda vas zanima Kolači slastičarnice Dolcinotti oduzimaju dah, no ne tako kao plemenita priča zbog koje je otvorena Rubrika Life&style Life&style

Kako je Ninin cilj bio donijeti vrhunsku slastičarsku ponudu i iskustvo na što više mjesta u Hrvatskoj, mobilna kućica učinila joj se kao najbolja ideja pa tako ova ružičasta ljepotica putuje Hrvatskom i zavodi svojom ponudom sve kojima se nađe na putu, a u budućnosti će, nada se Nina, gostovati na još više lokacija s još bogatijom ponudom. 

 | Autor: Pri Suncu Pri Suncu  | Autor: Pri Suncu Pri Suncu

Tajne zanatske proizvodnje sladoleda

Kao što je to najčešće slučaj s ljudima kreativnima do te mjere da im ni nekoliko života ne bi bilo dovoljno da sve ideje pretoče u djelo, ni Nininim planovima za budućnost ne manjka ideja. Osim što bi svojom kućicom i kvalitetom sladoleda voljela obogatiti ponudu raznih hotela i kampova, nada se da će svoju djelatnost proširiti i na polju edukacije pa planira uskoro početi provoditi edukacije o izradi sladoleda. One bi, kaže, bile namijenjene svima onima koji žele naučiti tajne zanatske proizvodnje sladoleda, bez upotrebe umjetnih sastojaka i aditiva, a polaznici će kroz tečaj imati priliku učiti o sastojcima, procesu proizvodnje, tehnici zamrzavanja...

"Kada je riječ o neostvarenim željama, vjerujemo da ćemo jednog dana proširiti svoje poslovanje i na međunarodno tržište te ponuditi naše sladolede i u drugim zemljama. Također, želimo se fokusirati na održivost i zaštitu okoliša te uvesti inovacije u naš proces proizvodnje koje će nam omogućiti da smanjimo naš negativan utjecaj na okoliš", zaključuje Nina. A gdje će se sve kućicu u narednim tjednima i mjesecima moći pronaći? Njezin Instagram i Facebook imaju odgovore na sva pitanja. 

Photo: Pri Suncu
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    zabavno