Life&style

Ideje za brz i zdrav ručak koji možeš napraviti samo s jednom tunom iz konzerve

  • Kažu da je sveti Gral među receptima onaj koji se lako priredi, nije skup, gotov je za 30 minuta i pri tom je stvarno ukusan.
  • To je cilj kojem težimo, a s tunjevinom iz konzerve ga je, uz dobar odabir ostalih sastojaka, lako postići
  • Tunjevina iz konzerve nije skupa, a kao glavni sastojak jela štedi dosta vremena. U dobroj kombinaciji namirnica bit će ukusan i cjelovit ručak
Možda vas zanima Bit ćeš oduševljena: Tri kozmetička proizvoda koji su apsolutni hit ove jeseni Rubrika Beauty Beauty

Mediteranska tjestenina s tunom

Tunjevinu iz konzerve treba pomiješati s nasjeckanim rajčicama, maslinama, nasjeckanim lukom, kaparama, peršinom te maslinovim uljem i limunovim sokom. Imaš li tunu konzerviranu u maslinovom ulju, nemoj je cijediti. U ostalim slučajevima je ocijedi i zamijeni kvalitetnim maslinovim uljem. Skuhaj tjesteninu i u što vruću umiješaj tunjevinu s povrćem. Pospi naribanom mozzarelom koja će se pri tom lijepo rastopiti. Priprema se 15 minuta i kuha isto toliko.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Sastojci za 4 osobe:

160 gr tune iz konzerve (po mogućnisti da je u maslinovom ulju)

1 rajčica nasjeckana na sitne kockice

1/2 Šalice nasjeckanih crnih maslina (kalamata)

1/4 šalice nasjeckanog luka

2 žlice nasjeckanog peršina

1 žlica nasjeckanih kapara

2 žlice limunovog soka

2 žlice djevičanskog maslinovog ulja

sol, svježe mljeveni papar

340 gr nekuhane tjestenine

1 šalica naribane Mozzarelle

Možda vas zanima Želiš ih isprobati! Prefine hladne salate s tjesteninom koje možeš pripremiti u tren oka Rubrika Život Život

Pečene lađice od tikvica i tune

Ovo jelo nema puno kalorija, nema gluten (ako ga izbjegavaš) i dobar je izbor za ručak ili večeru. Pridruži tikvicama zelenu ili neku drugu salatu i obrok je potpun. Tikvice treba prepoloviti po dužini i žlicom izdupsti mekanu sredinu s košticama. Tikvice napuni smjesom tunjevine, na kockice narezane paprike, kukuruza iz konzerve, nasjeckanog luka,naribanog sira i maslinovog ulja. Ako voliš jak okus sira, pospi još sve svrha naribanim parmezanom. Peći oko pola sata na 200 °C. Za pripremu će ti trebati 10 minuta, a za pečenje 30.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Sastojci za 4 osobe:

2 malo veće tikvice

2 manje konzerve tunjevine

1/4 šalice nasjeckanog luka

1 crvena paprika srednje veličine narezana na kockice

150 gr kukuruza šećerca

maslinovo ulje

sol, papar

1 šalica naribane goude

naribani parmezan po želji

Možda vas zanima 8 ukusnih jela koja možeš pripremiti bez da ijednom uzmeš nož u ruke! Rubrika Life&style Life&style

Bruschette s tunom i rajčicom

Kruh nakapati maslinovim uljem, nanijeti na njega ocijeđenu tunjevinu koju smo pomiješali s kaparama i začinili. Prekriti tankim ploškama rajčice pa kolutovima luka i na kraju ploškama sira. Sve posipati origanom. i peći u pećnici na 180°C 20-ak minuta. Priprema: 10 minuta, pečenje: 20 minuta.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Sastojci za 4 osobe:

2 konzerve tunjevine

2 čvrste rajčice narezane na tanke ploške

4 (ili 8, ovisno o kriškama kruha) ploški sira tipa gouda, ementaler, cheddar

1/2 glavice luka narezanog na tanke kolutove

4 žlice kapara, nasjeckanih

maslinovo ulje

origano

sol, papar

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.


 
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0