- Hladne salate s tjesteninom idealne su za brzi, osvježavajući, hranjivi obrok koji možeš pripremiti u kratkom roku
- Kombinacija s tunom, jogurtom ili nečim trećim? Nudimo ti nekoliko recepata koji će te sigurno oduševiti
- Pročitaj u nastavku koje salate ti preporučujemo
Na edukativnoj Marodi radionici, naše čitateljice su usavršile znanje o pripremi, kvaliteti i sastojcima tjestenine. Tamo su pripremale tri recepta pod budnim okom food blogera Darka Kontina. Sudionice su namirnice vješto ukomponirale u jela i stvorile pravi užitak za nepce.
Polaznice su naučile kako se tjestenina može napraviti na mnogo načina, a svima vama koji niste bili s nama pripremili smo video recepte koje možete pogledati ovdje, a kako je bilo na samoj radionici pogledajte u videu:
Jedan od najpopularnijih je hladna salata s tjesteninom koja je ultimativni lagani specijalitet. Osim što ti treba minimalno vremena za pripremu ovih šarenih jela, uživat ćeš i u aromama svježeg povrća i ukusne tjestenine. Donosimo ti tri recepta kojima ćemo te uvjeriti kako se od hladne salate s tjesteninom može napraviti odličan ručak.
Povrtna salata s jogurtom
Vjerujemo kako ti nije do nakuhavanja kompliciranih jela dok imaš manjak vremena. U tim situacijama potrebno ti je brzo, hranjivo jelo koje će te osvježiti i zasititi. Donosimo ti recept za salatu s tjesteninom, povrćem i svježim jogurtom koja te sigurno neće razočarati.
Sastojci:
- 150 g Marodi tjestenine - Srednji pužići
- 2 paprike
- 3 rajčice
- 1 krastavac
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, papar
- češnjak
- jogurt
Priprema:
Skuhaj Marodi tjesteninu al dente, odnosno kuhaj ju dovoljno da ostane malo tvrda. Zatim ju ostavi da se ohladi. U međuvremenu pripremi povrće: operi paprike i rajčice, krastavac oguli i sve sitno nasjeckaj. Pripremi umak tako da u jogurt umiješaš maslinovo ulje, sitno narezani češnjak, začine i limunov sok. Hladnu tjesteninu prebaci u veliku posudu, zatim dodaj povrće te svježe pripremljen umak od jogurta i češnjaka. Promiješaj, ohladi i tvoja salata je spremna!
Tjestenina i tuna - savršena kombinacija
Priznajemo, najfinija nam je kombinacija slasne tune s ohlađenom tjesteninom. Uz ove namirnice možeš mnogo toga kombinirati pa je gotovo nemoguće pogriješiti u odabiru povrća. Ovo je vrlo jednostavan recept koji je gotov u tren oka!
Sastojci:
- 150 g fileta tune (konzervirane)
- 200 g cherry rajčice, narezane na polovice
- Svježi peršin, sitno nasjeckan
- 400 g Marodi Svrdla tjestenine
- 50 g kukuruza šećerca
- Crvena paprika babura, narezana na kockice
- Sol, papar
- Balzamični ocat
- Maslinovo ulje
Priprema:
Skuhaj Marodi Svrdla tjesteninu prema uputama. Osim što će jelo biti prefino, ova tjestenina će zanimljivim i posebnim oblikom učiniti jelo vizualno atraktivnijim. Zatim tunu odvoji vilicom na sitnije komadiće te ju stavi u posudu u kojoj ćeš dovršiti jelo; dodaj povrće te začini balzamičnim octom i maslinovim uljem. Ubaci začine i zatim sve zajedno promiješaj. Gotovu, procijeđenu tjesteninu pomiješaj s tunom i povrćem. Jelo posluži hladno i po želji dodaj malo kiselog vrhnja.
Salata koju svi obožavaju
Ova je salata totalni klasik! Tjestenina sa šunkom, sirom i kiselim vrhnjem idealno je jelo za tebe ako ne možeš zamisliti obrok bez mesa. Priprema ne može biti jednostavnija. Gotova je u svega nekoliko poteza - detalje pročitaj u nastavku!
Sastojci:
cca 350 g Marodi Makaroni tjestenine
cca 100 g kiselih krastavaca
2 paprike
1 konzerva kukuruza
1 kiselo vrhnje
1,5 dl vrhnja za kuhanje
100 g sira
100 g šunke
sol, papar
Priprema:
Skuhaj Marodi tjesteninu pa ju procijedi i ohladi. Krastavce, paprike, sir i šunku izreži na što manje kockice. Sve prebaci u veću posudu, začini, a zatim dodaj ostale sastojke. Promiješaj, ohladi i zatim serviraj.
Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.