Life&style

Drvo banane u tegli je sada veliki hit. Prekrasno je i nije prezahtjevno, ali postoji jedna kvaka

  • Pri kupnji drveta banane posebno moraš obratiti pažnju na razne nametnike koje bi mogla susresti
  • Ovo je biljka koja zahtjeva puno sobne svjetlosti, puno vode i temperaturu iznad 11 Celzijusovih stupnjeva 
  • Pitaš se što je s plodom? U varijanti sobnog bilja, nažalost, nećeš ga tako skoro vidjeti, ali nije moguće!

Drvo banane porijeklom je iz Istočne Azije, a smatra se jednom od najstarijih kultiviranih biljaka. U posljednje vrijeme ljubiteljice biljaka svoj dom ukrašavaju baš drvetom banane. Nije ni čudo, biljka je prekrasna, sa velikim zelenim listovima i može narasti prilično velika.

Možda vas zanima Evo zašto sam se zaljubila u ovu maskaru i zbog čega me odmah "kupila" Rubrika Beauty Beauty

Pri kupnji drveta banane uzmi u obzir veličinu tegle u kojoj se nalazi, također moraš paziti na visinu biljke te broj biljaka u posudi. Ovo je tropska biljka koja voli tople uvjete i nikako je ne smiješ smjestiti u prostoriju čija je temperatura manja od 11 stupnjeva Celzijusovih. Drvo banane voli dnevnu svjetlost, ali ne smije biti izloženo direktno suncu. Zahtijeva i puno vode pa ju je zbog toga potrebno često zalijevati, ali također ne treba pretjerivati s količinom vode jer može doći do truljenja korijena.

Možda vas zanima Uz ovaj pomalo šašavi savjet sobne biljke će ti zablistati kao nikad! Rubrika Life&style Life&style

Kako bi drvo raslo i bilo zdravo, a k tome i izgledalo prekrasno, potrebno je svaka dva tjedna dohraniti ga gnojivom. Sigurno se pitaš što je s plodom banane? U varijanti sobnog cvijeća teško ćeš ga imati, a ako je to i moguće čekati ćeš pune tri godine da se uopće pojave prvi cvjetovi koji su potrebni kako bi plod nastao. No, ne kažemo da to nije moguće! Ako silno želiš dobiti plod banane na svom drvetu onda biljku moraš držati u prostoriji s puno svjetlosti i pod visokom temperaturom. Plod će sigurno izbiti, a tvoje je da strpljivo čekaš i pomno pratiš promjene koje se događaju.
I, samo jedna važna stvar na koju moraš obratiti pažnju - 
na drvetu banane mogla bi naići na razne nametnike kao što su lisne uši ili crveno grinje pa često provjeravaj i - ako ih nađeš - bori se protiv njih.  

Možda vas zanima Čarobnjaci za biljke: Svekrvin jezik, slonovo stopalo i kineski dolar su super izbor za svaki stan Rubrika Life&style Life&style

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0