Life&style

Uz ovaj pomalo šašavi savjet sobne biljke će ti zablistati kao nikad!

  • Jesi li već uočila da obožavamo proučavati luckaste (i jeftine) trikove za održavanje kućanstva?
  • E, danas smo otkrile ovaj i jedva ga čekamo isprobati

Biljke su jedan od najmoćnijih saveznika prilikom dekoracije interijera bilo koje vrste, a posjedovanje biljaka sa sobom vuče brojne benefite. Već je više puta dokazano da pozitivno utječu na raspoloženje, smanjuju anksioznost, pomažu pri opuštanju, a briga za njih pridonosi smanjenju osjećaja usamljenosti. Dakle, ako još uvijek nemaš biljku, vrijeme je da je nabaviš!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SmartPlant (@smartplantapp) on

Možda vas zanima Ove biljke ni slučajno nemoj držati u spavaćoj sobi Rubrika Life&style Life&style

Da, jednom kad nabaviš biljku za nju ćeš se definitivno morati brinuti. Prvo ćeš morati proučiti treba li biti na jakom suncu ili u sjeni, a potom ćeš se zapitati koliko vode treba. I premalo i previše vode može je ubiti! Osim toga, čistit ćeš je i paziti. Vjeruj nam, vrijedi truda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manon || Home And Co 🌙 (@manoncrn_) on

I, da, po tvojoj miloj biljčici, baš kao i po ostatku stvari u tvom domu, padat će prašina. S vremenom bi njeno lišće definitivno moglo izgubiti stari sjaj. Naravno, ne smiješ biljku pošpricati sredstvom za čišćenje i toplo se nadamo da nisi pomislila na to, a nije je spretno ni uvijek prati u kadi.  

Možda vas zanima Zgodni dečki se fotkaju uz svoje biljke - što ti kažeš na ovaj novi Insta-trend? Rubrika Život Život
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Succulentbahçesi🌵🌵🌵 (@succulent_bahcesi) on

 U potrazi za prihvatljivim načinima da očistimo biljku, naletjeli smo na ovaj zgodni internetski trik. Svoju biljku možeš očistiti - majonezom! Potreban ti je komad papirnatog ručnika ili, pak, mala i nježna krpica na koju ćeš staviti malo majoneze i strpljivo prionuti na čišćenje. Čisti se, dakle, list po list (i nježno!), a u videu ispod možeš vidjeti kako to radi pravi stručnjak:

Rezultati Ryana Levesquea su, moramo priznati, prilično impresivni pa se i mi veselimo prvom izletu do hladnjaka. Majonezi ćemo, čini se, dati ''novi smisao života''. 

Photo: thinkstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sneki2

    Nikom ovo ne bih preporučila. Kao prvo i biljke dišu; masna majoneza će to onemogućiti. Kao drugo zamislite količinu prašine koja će se zalijepiti za tu masnoću. Koji trik onda primijeniti da se to skine?