Life&style

Nije uobičajeno, ali imamo nekoliko dobrih razloga da kućne biljke držiš u kuhinji

  • Vjerojatno imaš cvijeće i biljke na raznim mjestima u domu, ali ne i u kuhinji
  • Šteta jer ne samo da će uljepšati kuhinju već su u njoj i jako korisne
  • Recimo, mogu neutzralizirati mirise

Biljke dokazano djeluju smirujuće na nas. Zbog toga je preporučeno imati ih u svakom kućanstvu. Određene biljke mogu se čak pobrinuti za bolji san – naime, neke vrste filtriraju zrak, neke smanjuju elektromagnetsko značenje iz aparata koje u domu imamo, a neke, kažu privlače novac i sreću ukućanima. Međutim, i u ovoj prostoriji bi trebala integrirati biljke u dekor. 

Biljke u kuhinji

Kuhinja je mjesto na kojem se vrlo često zadržavamo tijekom dana. Zbog toga je ne bismo trebale promatrati samo kao „radnu prostoriju“ u kojoj kuhamo, peremo suđe i sl. U kuhinji jedemo, obitelj se okuplja, družimo se, a kad nam dođu gosti vrlo često sasvim spontano završimo - baš u kuhinji. Stoga je ona jedna od najvažnijih prostorija u stanu. Dakle, važno je da i tamo stvorimo dobar ugođaj. Možda već imaš neko začinsko bilje u kuhinji, ali kakva je situacija s ukrasnim biljkama? Primjerice, ljeti je biljka mesožderka idealna za rješavanje dosadnih mušica. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Loša i dobra pozicija u kuhinji

Važno je da biljke ne staviš preblizu štednjaka ili peći kako ne bi došle u dodir s vrućim zrakom. Pošto često u kuhinji ima malo mjesta i svaki centimetar radne ploče je jako važan, možeš biljke staviti u viseće tegle. Tako ti neće smetati, a prostoru će dati lijepi „touch“. Većina biljaka voli svjetlost pa se preporučuje staviti ih u blizinu prozora. Ili da vise ispred prozora.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Želiš ih isprobati! Prefine hladne salate s tjesteninom koje možeš pripremiti u tren oka Rubrika Život Život

Biljke koje će neutralizirati mirise 

Biljke koje pročišćuju zrak dobre su i u kuhinji. Naime, tamo će neutralizirati mirise. Stoga su bršljan, sansevierija ili krizantema posebno dobrodošle biljke u kuhinji. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0