- Kad god idemo u nabavu hrane uvijek kupimo „malo više“, odnosno, „nek' se nađe“
- Stoga uvijek imamo neke zalihe hrane u hladnjaku, zar ne?
- Jedna snalažljiva majka i domaćica otkrila je trik kako će određene namirnice duže trajati u hladnjaku
Ne, ne moraš iskoristiti sve što trenutno imaš u svom hladnjaku i pojesti sve sastojke – naime, jedna mama ima zgodno rješenje za tebe. Na Facebook stranici „The Pantry Mama“ otkrila je nevjerojatno jednostavan način na koji možeš staklenke s hranom duže držati u hladnjaku te spriječiti nastanak plijesni.
Sve što moraš napraviti je spremiti staklenke naopako u hladnjak. Da, doista!
Objasnila je: "Sjajan savjet za zaustavljanje kvarenja hrane u staklenkama nakon što ih otvoriš je čuvanje naopako u hladnjaku. To ih zapečaćuje i sprječava da se pokvare, što ti štedi vrijeme i novac."
Mnogi su joj se brzo zahvalili što je podijelila taj koristan savjet, a jedna druga mama potvrdila je da to uspijeva. "To sam učinila sa zadnjom staklenkom paste od rajčice i potrošila sam cijelu staklenku prije nego što se pokvarila", komentirala je.
A ona nije jedina koja se slaže. Cathy Moir, starija savjetnica za mikrobiologiju hrane iz CSIRO Agriculture and Food, izjavila je da ovaj trik dobro uspijeva sa staklenkama umaka od tjestenine i šalše - bilo što gusto. "Okretanjem staklenke naopako, površina na kojoj se pojavljuje plijesan nakon što otvoriš staklenku sada se prilijepi za poklopac te nema puno zraka pa će zbog toga teže nastati", rekla je stručnjakinja.
Moir je dodala sljedeće: ako želiš da staklenka još dulje traje, pokušaj koristiti čistu žlicu svaki put kada uzimaš namirnicu iz staklenke. Također preporučuje da staklenku držiš otklopljenu što je manje moguće.
Inače, pravilnim slaganjem namirnica u hladnjak možeš produljiti svježinu namirnica, ali i smanjiti potrošnju struje. Svaka namirnica ima svoje savršeno mjesto u hladnjaku, a kako ih pravilno posložiti pročitaj OVDJE.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.