Life&style

Znamo odličan jednostavan trik kojim ćeš znatno produljiti svježinu kupljenih jagoda!

  • Postoji puno razloga zašto naprosto obožavamo jagode
  • Jedna stvar nas ipak malo smeta, a to je njihovo brzo kvarenje
  • Zato imamo sjajne vijesti – pronašli smo genijalan trik kojem možemo produljiti svježinu naših omiljenih bobica

Jedva smo dočekale sezonu jagoda i zato imamo mnoštvo razloga. Osim što su preukusni međuobroci za grickanje, ovi bobičasti plodovi voća genijalan su dodatak našim slasticama i kolačima. Usput, jagode imaju toliko zdravstvenih prednosti. Omiljene crvene bobice obiluju antioksidansima, vitaminom C, kalijem, magnezijem i vlaknima. Pune vitamina i minerala mogu utjecati na poboljšanje vida, snižavanje visokog krvnog tlaka, jačanje imunološkog sustava i sprječavanje kardiovaskularnih bolesti. Šuška se i o afrodizijačkim svojstvima jagoda. Nije ni čudo što se nalaze u samom vrhu najzdravijih namirnica!

Možda vas zanima Stigle su nam prve jagode pa donosimo recept za kremasti kolač od jagoda i pudinga bez pečenja Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ipak, jagode imaju jedan nedostatak koji nam uvijek pokvari raspoloženje. Brzo izgube svježinu, a prizor jagoda koje nisu više za jelo može biti poprilično i neugodan. Kako onda spriječiti hvatanje plijesni i svoje zalihe održati što duže zdravima i ukusnima?

Za produljenu svježinu ovog voća poslužit će ti odličan i jednostavan trik. Sve što ti treba su ocat i voda. U veliku zdjelu ulij ½ šalice alkoholnog octa i 2 ½ šalice vode, a u smjesu uroni jagode na nekoliko minuta. Naravno, količinu vode i octa možeš prilagoditi količini jagoda, samo pripazi da je omjer tekućina isti. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Ocat će ukloniti bakterije i eventualne spore plijesni zbog čega će se jagode sporije kvariti. I ne brini, jagode poslije neće imati okus po octu

Nakon što si jagode izvadila iz zdjele s tekućinom, osuši ih na papirnatom kuhinjskom ručniku ili u sušilici za salatu. Prije nego što ih pohraniš u hladnjak provjeri da su sasvim suhe, a za svaki slučaj zaštiti ih papirnatim kuhinjskim ručnikom. 

Ovaj odličan trik produljit će i svježinu drugog bobičastog voća poput malina i borovnica

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0