- Ovaj se kolač spravlja bez šećera i brašna – a ipak je superukusan!
- Priprema je i više nego jednostavna i brza
- Kako i ne bi – kolač se radi od samo tri sastojka
Ne postoji zdravi kolač koji se sastoji samo od prirodnih sastojaka, ne sadrži rafinirani šećer, a usprkos tome je ukusan? Varaš se! Ovaj kolač od datulja, oraha i jaja sadrži samo prirodni voćni šećer od datulja, a nema ni glutena – jer nema ni brašna! Možeš uživati bez grižnje savjesti…
Sastojci
• 2 jaja
• 170 g oraha
• 60 g datulja
• opcionalno: šaka brusnica ili komadići tamne čokolade
Priprema
1. Namasti kalup pa zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).
2. Odvoji bjelanca od žumanaca. Ostavi žumanca po strani, a od bjelanaca napravi snijeg.
3. Orahe i datulje fino usitni u mikseru pa ih pomiješaj u posudi sa žumancima.
4. Potom tijestu dodaj snijeg.
5. Kolač peci oko 25 minuta (isprobaj je li pečen s pomoću čačkalice) te po želji ukrasi orasima ili bademima.
Savjet: ako želiš malo promijeniti recept, možeš tijestu dodati šaku brusnica ili komadića tamne čokolade.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.