Life&style

Baš smo se nasmijali! Ovo su neke rečenice i situacije tipične za meksičke sapunice

  • Već godinama na televizijskim ekranima gledamo sapunice kojima kao da se ne nazire kraj
  • Uz neke smo odrasli i tako smo, stalno slušajući španjolski jezik, naučile ( ne uvijek lijepe) izraze
  • Često se i u odrasloj dobi sjetimo nekih fraza koje nas uvijek nasmiju

Scenaristi popularnih telenovela zaista moraju imati bujnu maštu kako bi nas zadržali uz male ekrane. Obično se radi o troznamenkastom broju epizoda koje pršte dramom, a mi iz dana u dan očekujemo što će se dogoditi s našim omiljenim likovima. Formula je uglavnom ista kod svih - vrijeme koje teče drugačije nego u stvarnosti, pa tako likovi nikad ne moraju na toalet ili ih nikad ne vidimo kako peru odjeću. Uvijek se nađe i kućna pomoćnica za koju se tijekom sapunice ili na kraju sazna da je majka nekog glavnog lika.

NO TE QUEIRO ESCUCHAR - NE ŽELIM TE NI SLUŠATI

YO SOY TU MADRE - JA SAM TVOJA MAJKA

ESTOY EMBARASADA - TRUDNA SAM

Ne može proći niti jedna sapunica da se ne pojavi lik koji ima mračnu tajnu iz prošlosti. Tako nije neobično da čak i pozitivci imaju svoju mračnu stranu. Uglavnom je to tajna koja može uništiti živote brojnih likova, a idealan trenutak za njezino otkrivanje je vjenčanje, sprovod, bolnica ili bilo koja druga prigoda gdje se nalazi veliki broj ljudi. Nakon otkrivanja, neizostavna je dramatična pozadinska muzika i mogućnost da pokoji lik padne u nesvijest. 

NO PUEDO MAS - NE MOGU VIŠE

ADELANTE - NAPRIJED

ERES ESTUPIDA - GLUPA SI 

DESGRACIADA INFELIZ - NESRETNICE NESRETNA

 

Možda vas zanima Kako danas izgledaju glumice iz meksičkih telenovela koje smo obožavali 90-ih Rubrika Stars Stars

Glavna negativka postoji u baš svakoj sapunici bez obzira iz kojeg dijela svijeta nam sapunica stiže. Ona je najveća spletkarošica i svoje zamisli pretače u djela u svakoj epizodi. Nerijetko se dogodi i da ostane trudna sa svojim ljubavnikom, a dijete 'podvali' mužu. Postoji i verzija u kojoj dijete koristi kao sredstvo ucjene ne bi li došla do svog cilja kao što je osvajanje ili zadržavanje glavnog lika (obično bogataša) pored sebe. 

TE ODIO - MRZIM TE

NO ME TOCAS -  NE DIRAJ ME

CALMATE - SMIRI SE

LARGATE DE AQUI - GUBI SE ODAVDE

 

Gubitak pamćenja se nameće kao ultimativni zaplet u gotovo svakoj telenoveli. Jedan od glavnih likova je onaj koji gubi pamćenje i to je uvijek posljedica neke nesreće koju je samo pukom srećom preživio. Ono što mu može povratiti ili barem osvježiti pamćenje je susret sa starom ljubavi prema kojoj će opet osjetiti povezanost kao i prvog dana iako se ničega ne sjeća. 

 

POBRECITA - JADNICA

TE VOY A MATAR - UBIT ĆU TE

ES UN DESGRACIADO - TI SI JEDAN GAD

CALLATE LA BOCA - ZAČEPI!

 

Možda vas zanima Glumci iz meksičkih sapunica u koje smo bile zaljubljene Rubrika Stars Stars

Glavni junak telenovele u najviše slučajeva dolazi iz bogate obitelji i živi u vili, a radi u obiteljskoj firmi. Ako je bad guy, ima i svoj luksuzni stan u kojem se nalazi s ljubavnicom koja je obično i negativka, a ako je dobrica, onda ljubav svog života prevari samo ako je pijan ili nadrogiran. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda J. Rodriguez (@udamanduh) on

Možda vas zanima Znaš li kako izgleda nova Esmeralda? Rubrika Stars Stars

 

Photo: printscreen/Imdb
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    escucame slusaj me dehame ostavi me calmate smiri se, kad bogati plaču to je bila jedina meksička koju sam gledao