Life&style

Nezaboravne zlice! Prisjeti se omiljenih negativki u domaćim i stranim sapunicama

  • Sapunice su jedan od omiljenih TV formata. Osim što uživamo u novima, rado se prisjetimo i starih
  • Premda su glavni likovi najčešće dobre žene koje je zadesila teška sudbina, u pamćenju nam češće ostaju zlice
  • Alexis, Gilda, Rubi i Karolina Novak samo su dio odabranog društva negativki TV sapunica kojih se rado prisjećamo

Glavni likovi u sapunicama su najčešće dobre i siromašne djevojke koje je zadesila teška životna sudbina. Ipak, srca gledatelja često osvoje upravo one suprotne - zločeste i opasne negativke. Stoga smo odlučile zaviriti u prošlost i prisjetiti se omiljenih zlica s malih ekrana.

Možda vas zanima Baš smo se nasmijali! Ovo su neke rečenice i situacije tipične za meksičke sapunice Rubrika Life&style Life&style

 Alexis

Listu najpoznatijih negativki u sapunicama otvara jedna i jedina - Alexis Carrington! Glumica Joan Collins ovom je ulogom bivše supruge naftnog magnata Blakea Carringtona ostvarila rolu života. Dinastija se izvorno emitirala od 1981. do 1989. godine i doživjela je 224 epizode. Stekla je veliku popularnost i postala jednim od kultnih simbola osamdesetih, a tome je uvelike pridonijela upravo Alexis. Osim brojnih spletka i intriga, ostala je poznata i po glamuroznom modnom stilu koji je inspirirao brojne žene diljem svijeta.

 | Autor: PearlsOnly PearlsOnly

Tabitha Lenox i Timmy

Strasti su američka sapunica koja je doživjela nevjerojatnih 2.231 nastavaka. Premda su u Hrvatskoj reprizirane samo prve dvije sezone, to je bilo i više nego dovoljno da gledatelji upoznaju lik vještice Tabithe Lenox i njezinog vjernog pomoćnika dječaka/lutka Timmyja. Strasti su bile pomalo netipična sapunica, a baš takva je bila i glavna negativka. Ipak, ovaj zanimljiv duo nam je svima brzo prirastao srcu.

Možda vas zanima Jesu li ti još zgodni? Evo kako danas izgledaju najpoznatiji zavodnici iz meksičkih sapunica Rubrika Stars Stars

 | Autor: Google Google

 Amparo

Amparo Garcés del Valle glavna je negativka u sapunici 'Marisol' koja je na našim malim ekranima premijerno prikazana 1996. godine. Sapunica prati život djevojke Marisol koja, predvidljivo, od sirotice s teškim životom postaje bogatom nasljednicom. No, radnju uvelike pokreće upravo Amparo, buduća svekrva, koja ne preže ni pred čime kako bi osigurala svoje nasljedstvo. Lik je maestralno odglumila Claudia Islas, koju su zbog svog izgleda često nazivali meksičkom Brigitte Bardot. 

 | Autor: imdb imdb

Paula Bracho

Otimačica ili La usurpadora je jedna od najpoznatijih meksičkih sapunica svih vremena. Glavne ženske uloge Pauline Martinez i njene sestre blizanke Paole Bracho tumači venezuelanska glumica hrvatskog podrijetla Gabriela Spanic. Ove dvije sestre razdvojene pri rođenju život je ponovno spojio no, umjesto sestrinske ljubavi među njima su češće frcale iskre. Osim po vatrenom karakteru, Paula je ostala zapamćena i po svojoj klasičnoj bob frizuri koju su mnoge djevojke rado kopirale krajem devedesetih. Za sve ljubitelje Otimačice imamo i dobru vijest, a to je da se ona uskoro opet vraća na male ekrane.

 | Autor: Telenovely Telenovely

Gilda

Meksička sapunica 'Uvijek ću te voljeti' u nasljeđe nam je ostavila jednu od najokrutnijih negativki s malih ekrana svih vremena - Gildu Gómez de Castellanos koju je odigrala Alejandra Avalos. Kako bi ostvarila svoje namjere Gilda se pred nikim nije ustručavala pokazati svoje pravo lice i gazila je sve koji su joj se našli na putu te je zavrijedila titulu najzločestije od svih meksičkih zlica. A scena njezine smrti, u kojoj živa zakopana nastoji izići iz groba, nas proganja sve do danas.

 | Autor: Telenovely Telenovely

 Rubi

Rubí Perez Ochoa de Ferrer, poznata i kao la descarada (drznica), glavna je protagonistica istoimene serije. Za razliku od prethodnih primjera, ova je sapunica specifična upravo po tome što je glavni lik negativka. Drsku, mrsku i bezobraznu Rubi odigrala je Barbara Mori, u to vrijeme slavljena kao jedna od najljepših žena svijeta. Unatoč tome što je glavna protagonistica negativka, dobro je i u ovoj sapunici pobijedilo zlo te je Rubi nakon svih spletki završila sama, a nakon teatralnog pada sa stubišta i unakažena te lišena svog najvećeg oružja - svoje ljepote. 

Osveta ljubavi Možda vas zanima Sjećaš li se hit sapunice Osveta ljubavi? Evo gdje su glavni glumci 17 godina kasnije... Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: imdb imdb

Karolina Novak

Među negativkama u domaćim sapunicama se posebno ističe Karolina Novak, bivša žena vinara Stjepana Novaka i majka njegovog najstarijeg sina Borne, koju je u najdugovječnijoj hrvatskoj sapunici Zabranjena ljubav interpretirala glumica Vesna Tominac Matačić. Karolinu je zadesio klasičan scenarij negativki iz telenovela: pojavila se odjednom premda se smatralo da je mrtva, svojim spletkama je unosila nemir u naizgled mire živote ostalih protagonista te je tragično skončala nakon što ju je zadavio nekadašnji ljubavnik.

 | Autor: WDW WDW

Ksenija Fišer

Ksenija Pajić doajenka je hrvatskih sapunica i odigrala je velik broj negativki, a za ovaj popis ćemo izdvojiti njezinu ulogu Ksenije Fišer iz druge hrvatske sapunice 'Ljubav u zaleđu'. Premda su neke od zlica koje je interpretirala bile puno okrutnije i zločestije, glumičina imenjakinja Ksenija je ipak te 2005. godine započela niz kao britka i beskrupulozna urednica časopisa Stars.

 | Autor: HRT HRT

 

Photo: miss7

Komentari 0