Life&style

Ove slavne žene najbolji su dokaz da sijeda kosa može biti totalno chic

  • Pojava sijedih, kao znak starosti, većini nas nije draga 
  • Međutim, posljednjih godina sve više žena prigrljuje svoje sijede vlasi, a silver kosa postaje pravi trend 
  • Ukoliko ti pojava sijedih stvara dozu nesigurnosti, odmah baci pogled na ovih 7 inspirativnih žena koje više ne možemo ni zamisliti s bilo kojom drugom bojom kose

Daleko su iza nas dani kada bi prva pojava sijedih bila pokretač mini krize srednjih godina (pa čak i ako se pojavila u dvadesetima). Danas sve više žena ponosno nosi svoje sijede, baš kao i muškarci, i ne opterećuje se previše njihovim prikrivanjem. No, ima i onih koje su sijedu kosu podigle na sasvim novu razinu i učinile je totalno chic i trendy bojom kose. 

Možda vas zanima Bore nisu glavni krivac - zbog ovoga nam koža može izgledati starije Rubrika Beauty Beauty

Brojnim holivudskim glumicama sijeda kosa je već godinama zaštitni znak i toliko su je popularizirale da kada ih pogledamo s možemo samo s veseljem čekati (ili prigrliti) vlastite sijede. Izabrali smo 7 snažnih žena koje super nose svoje sijede i koje mogu služiti kao prava inspiracija na svim poljima.

Helen Mirren i Andie McDowell

Odmah na prvom primjeru imamo dvije glumačke legende koje sijedu kosu nose fenomenalno, svaka na svoj način. Glumica Helen Mirren već godinama njeguje silver look, a na ovom pojavljivanju na crvenom tepihu odlučila se za zalizanu, dugu srebrnu kosu i pokazala da je ni najmanje ne zanimaju savjeti kao što su 'sijedu kosu nosite samo na kratke frizure'.

A tko je rekao da sijede i kovrčava kosa ne idu skupa? Kao što vidimo na glumici Andie McDowell, njenom kovrčavom i opuštenom lobu itekako pristaju sijedi pramenovi. 

Jamie Lee Curtis

Još jedna glumačka ikona, Jamie Lee Curtis, čitavu karijeru poznata je po svojoj pixie frizuri, koju već dugo nosi u silver varijanti. Gestom na fotki Jamie daje poruku svima onima u svojoj zemlji koji su protiv tolerancije, inkluzivnosti, demokracije i hrabrosti. Iako je pozadina politička, odnosi se na pravo svake žene na izbor kada je u pitanju njeno tijelo. Pa zašto ne to primjeniti i na pravo da nosimo kakvu god boju kose želimo, čak kada je to i (zamisli!) naša prirodna?

9 frizura koje će lijepo uokviriti duguljasti oblik lica

Jane Fonda

Jane Fonda je modna ikona, filmska legenda, aktivistica i jedna od onih koja diktira trendove. Nećemo pogriješiti ako kažemo i da je jedna od predvodnica onih koji su sijedu kosu učinili 'cool'. A to potvrđuju i brojne modne naslovnice poput modne biblije Voguea. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Zvončica Vučković

Imamo i mi domaćeg asa u rukavu koji ruši stereotipe i predrasude.  Zvončica Vučković naša je najdugovječnija manekenka koja sa 64 godine izgleda fantastično. Gdje god se pojavi, osvaja svojim prepoznatljivim imidžem, snažnom osobnošću i energijom, a upravo sijeda kosa njen je zaštitni znak. U jednom intervjuu, Zvončica je rekla kako je pustila sijedu sa 36 godina te kako većinu poslova danas dobiva upravo zahvaljujući sijedoj kosi koja je sada u modi.

Glen Close

Još jedna holivudska legenda, glumica Glen Close, jednako neustrašivo poput svojih kolegica, već godinama ima sijedu kosu koju nosi u različitim frizurama. Lepršavi bob, ravni bob sa šiškama ili pixie? Može sve.

Meryl Streep

Zaključit ćemo ovu listu s jednom i jedinom Meryl Streep. Glumica koja je nekoliko desetljeća bila poznata po svojoj dugoj plavoj kosi, sijede je otvoreno prigrlila i već i godinama nosi u različitim izdanjima. Ovo nam se posebno sviđa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

Možda vas zanima 9 frizura koje će lijepo uokviriti duguljasti oblik lica Rubrika Beauty Beauty
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0