Beauty

9 frizura koje će lijepo uokviriti duguljasti oblik lica

  • Ako razmišljaš o promjeni frizure, često puta ćeš ju lakše odabrati prema svojem obliku lica 
  • Dok se neke frizure mogu prilagoditi svakom obliku lica, postoje i one koje savršeno pristaju baš određenom obliku
  • Za duguljasto lice postoji nekoliko frizura koje će ti odlično pristajati ako je to tvoj oblik lica

Kod biranja frizure ne možemo uvijek odabrati ono što nam se sviđa, već moramo uzeti nekoliko stvari u obzir, poput teksture i duljine naše kose, ali i oblika našeg lica. Duguljasta, ovalna lica prilično su “zahvalna” kad je biranje frizure u pitanju i pristaje im gotovo svaki stil.

Šiške su jedna od omiljenih frizura koje ženama s duguljastim licem odlično pristaju pa lice tako možeš uokviriti s mnoštvom slojeva. Također, duguljastom obliku lica pristaju i sve duljine kose, uz koje se uz različite stilove frizura izjednačuju proporcije lica.

Duguljasto lice može biti i više ili manje ovalno. Ako imaš okrugliju čeljust i nježniju bradu, tvoje je lice jednostavno duguljasto, dok izraženija čeljust ukazuje na ovalno duguljast oblik lica.

Neovisno o tome u koju “kategoriju” tvoje duguljasto lice spada, frizure u nastavku odlično će mu pristajati! Ravno ošišana kosa ne mora uvijek biti prvi i jedini izbor kod duguljastog oblika lica, već možeš birati između mnoštva stilova.

Shaggy frizura ispod ramena

Shaggy, pomalo namjerno neuredan stil frizure, već je neko vrijeme vrlo popularan. S mnoštvom slojeva i duljinom ispod ramena, super će pristajati duguljastom obliku lica te ga lijepo uokviriti, a tvoja kosa će dobiti na volumenu.

Shaggy frizura na kovrčavoj kosi

Ovo je je shaggy frizura samo na drugačijoj teksturi kose. Kovrče joj daju dodatnu dozu razbarušenosti, a ako i nemaš prirodno kovrčavu kosu, curly shaggy frizuru lako možeš napraviti uz pomoć uvijača za kosu!

šiške Možda vas zanima Je li vrijeme za promjenu: kakve šiške najbolje pristaju određenom obliku lica? Rubrika Beauty Beauty

Kraći slojeviti bob

Slojeviti bob još je jedna trendi frizura u kojoj su mnogobrojni slojevi ošišane kose jako naglašeni. Predivno će se uklopiti s duguljastim oblikom lica, a duljina do ispod brade učinit će lice okruglijim.

Dugi slojevi koji uokviruju lice

Predivni, dugi slojevi uvijek su dobar izbor, a posebno dobro će izgledati upravo uz duguljasti oblik lica te će ga lijepo istaknuti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BLEACH (@bleachlondon)

Ultra kratka kovrčava pixie frizura

Ako si spremna za drastičnu promjenu ili želiš još više skratiti svoju već kratku kosu, pixie frizura idealan je izbor za tebe. Ultra kratka i stylish dužina ove frizure nije čest izbor za duguljasti oblik lica, no svojom će teksturom i volumenom ublažiti duguljasti oblik. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ana pina (@_anapina)

Birkin šiške

Šiške u bilo kojem obliku su frizura koja duguljastom obliku lica savršeno pristaje. Ovaj stil nazvan je po slavnoj Jane Birkin, koja je obožavala frizuru punih šiški. Ovakve šiške su ravne i dodiruju obrve te jako laskavo pristaju duguljastom obliku lica.

Bardot šiške

Još jedan retro stil šiški su i Bardot šiške, koje također sežu do obrva na sredini, dok su sa strane nešto duže te su frizura koja predivno blago uokviruje duguljasti oblik lica.

Zavjesa šiške

Zavjesa šiške su svestran i opušten stil frizure koji se može nositi na duži ili kraći način, a duguljasto lice posebno lijepo uokviruju te se lijepo stapaju s ostalim slojevima kose.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli DREA (@andreahenty)

Asimetrični bob 

Ovaj stil boba naglasak će staviti upravo na oblik tvoje frizure, koji će se prekrasno stopiti s tvojim duguljastim oblikom lica. Možeš ga nositi razdijeljen po sredini ili se pak odlučiti za totalnu asimetriju te razdjeljak nositi sa strane, što će duguljastom obliku lica posebno lijepo pristajati.

Wolf cut frizura je u trendu Možda vas zanima Wolf cut frizure preuzele su Hollywood, zabavne su i razigrane - i slavne djevojke ih jako vole Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock

Komentari 0