Beauty
Wolf cut frizura je u trendu

Wolf cut frizure preuzele su Hollywood, zabavne su i razigrane - i slavne djevojke ih jako vole

  • Trenutačno mnoge slavne djevojke u svijetu glume i glazbe imaju takozvanu wolf cut frizuru 
  • Oštar, čupavi stil uočen je na Miley Cyrus, Billie Eilish, Riti Ori i drugim celebrityjima, pa se slobodno može reći da je wolf cut jedan od top  trendova za kosu u 2022. godini
  • Donosimo ti sve o wolf cutu kako bi znala što točno trebaš tražiti kada dođeš u frizerski salon

Ali, odakle je uopće došao ovaj stil? I zašto je u trendu 2022. uz stilove poput ultra-voluminoznih frizura a la Rachel Green iz „Prijatelja“? Vjerojatno je u trendu jer je wolf cut frizura zabavna i razigrana, ali nije tako ekstremna kao mullet frizura, pa je manje strašna i izraste stvarno slatka. 

Osim toga, sada su u trendu razne stvari (od mode pa do frizure) iz 80-ih i 90-ih, poput nove sezone serije „Stranger Things“ koja pršti od mode i trendova tih godina, tako da je inspiracija tu, ali na moderniji, cool način.

Što je wolf cut?

Prvo, razjasnimo što je zapravo wolf cut frizura. Wolf cut možemo opisati kao razigranu frizuru, kao namjerno neuredan i „uštogljen“ stil, poput vučje grive, kojeg sama možeš stilizirati kod kuće, ali za postojan izgled ipak je bolje otići kod profesionalaca. Dobro stoji i na ravnoj i na kovrčavoj kosi. To je čupavi stil s kratkim slojevima odozgo koji se stapaju u šiške zavjese koje uokviruju lice. Veće duljine su tanke s mekim, prozračnim krajevima koji izmiču. Oni su odvojeni s prednje strane s isprekidanim slojevima za kretanje i odvajanje.

Wolf cut frizura može izgledati sjajno na različitim duljinama kose i na različitim teksturama kose, stoga svakako porazgovaraj sa svojim frizerom o tome što bi najbolje izgledalo na tvom specifičnom obliku lica. 

Kako stilizirati wolf cut?

U redu, dakle odvažila si se i imaš wolf cut frizuru. Srećom, stiliziranje je super jednostavno, jer radi se o „neurednoj“ frizuri. Sve je u teksturi, dakle, ono što je potrebno kako bi s ovom frizurom postigla što bolji efekt su proizvodi za kosu. Stoga se sjeti sprejeva s morskom soli i suhih šampona, pa sve od pjene preko laka i pudera za volumen. Naime, kako bi ekipa na TikToku rekla: „The chunkier, the better!“ Wolf cut frizura jednostavno mora biti divlja i razbarušena!

Omiljene wolf cut frizure 

Smooth wolf cut Billie Eilish

Možda je najpopularniji primjer trendovskog wolf cuta ledenoplava kosa Billie Eilish. Ona je izvrstan primjer kako svoju bob frizuru pretvoriti u nešto malo oštrije dok je u fazi škakljivog rasta.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Teksturirani wolf cut Miley Cyrus

Ako se više šišate na lob (dugački bob) frizuru, razmisli o šišanju poput Miley Cyrus. Njezin wolf cut izgled pun je voluminozne teksture i savršeno se slaže s njezinom rock and roll personom.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Kovrčavi wolf cut Rite Ore

Ako imaš kovrčavu kosu, ne traži dalje od kovrčavog wolf cuta Rite Ore. Kovrče su savršeno definirane, ali duži slojevi oko lica daju izgledu dimenziju i volumen.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0