Beauty
Najslavnije šiške su svakako Brigitte Bardot, a pogledaj koje tvom obliku lica savršeno pristaju

Najslavnije šiške su one Brigitte Bardot, no kakve najbolje pristaju tvom obliku lica?

  • Trendovi u frizurama dođu i prođu, ali jedno je sigurno – šiške frizuru čine zanimljivom i mogu istaknuti ono najbolje na tvom licu
  • Lijepo izgledaju uz punđu, konjskom repu daju trendovski zaokret, a dugoj kosi dramatičnost, posebno kada padaju preko obrva
  • No, znaš li kakve šiške pristaju okruglom, a kakve ovalnom licu?

Vjerujemo kako si se barem jednom u životu (kao i svaka žena) zapitala "trebam li odrezati šiške?", možda potaknuta burnim raskidom ili jednostavno žudeći za promjenom. No, kao što vjerojatno već znaš, šiške nisu ni malo jednostavna stvar, čitaj to na način: nisu za svakoga i ne stoje jednako dobro svima. Zapravo, ako se malo pozabaviš i baciš pogled na frizure slavnih osoba, primijetit ćeš da su u igri sasvim drukčiji oblici lica. Ako zavjesa šiške savršeno pristaju Rihanni, ne znači da će i tebi.

Ove žene su samo odrezale šiške, a promjena je takva kao da su bile na estetskoj operaciji

Dakle, prije svega - kad razmišljaš o osvježenju u vidu šiški, oblik lica važan je faktor koji moraš uzeti u obzir. No, kako to odrediti? Pa, za početak, onima okruglog oblika, strane lica blago su zakrivljene prema van, a brada je zaobljena te jagodice čine najširi dio lica. Što se tiče duguljastog oblika, lice je dulje nego što je šire. Osim toga, čelo, jagodice i čeljust jednakih su proporcija. Ako j, pak, tvoje lice ovalnog oblika, čelo je samo malo šire od zakrivljene brade - zamisli jaje postavljeno naopako. I slično duguljastom licu, ovalni oblik ima mekšu bradu i nešto je više zaobljen prema stranama. Posljednje, ali svakako ne najmanje važno, ako je tvoje četvrtasto lice, obrazi su ravni, linija čeljusti ima minimalnu krivulju, a lice je gotovo jednako široko koliko i dugačko. Sada kada si odredila svoj oblik lica, donosimo ti primjere najboljih vrsta šiški koje će tvoje lice skladno i genijalno nadopuniti. Nova sezona, nova ti!

Jennifer Lopez Možda vas zanima Ovo je trenutno najpopularniji način nošenja šiški, a dobro to zna i J. Lo Rubrika Beauty Beauty

Šiške za okrugli oblik lica: Michelle Williams

Postoje dvije vrste šiški koje dobro pristaju okruglom obliku lica. Prvi je način prebaciti šiške na jednu stranu. Na taj način šiške više otkrivaju čelo i čine da lice izgleda manje okruglo. Drugi izbor su ravne teksturirane šiške koje licu daju dimenziju, odajući manje okrugao oblik.

Šiške za duguljasti oblik lica: Sandra Oh

Duguljastom obliku lica odlično pristaju potpuno ravno padajuće šiške i šiške s tupim teksturama. Ravne šiške pomažu proširiti izgled dugog lica i naglasiti oči. Druga mogućnost su šiške sa strane koje prekrivaju čelo. Ova dužina doseže jagodičnu kost, proširujući lice.

Frizer poručuje da ljeto nije vrijeme za rezanje šiški! Ali ako to baš moraš učiniti izaberi ove

Šiške za ovalni oblik lica: Taylor Swift

Ovalno lice idealan je oblik za šiške jer može izvući niz stilova, ovisno o teksturi, liniji kose i osobnosti pojedinca. Za početak, kaže da tupe ravne šiške dodatno naglašavaju oči . Teksturirane ravne šiške također pojačavaju oči, a istovremeno omekšavaju lice. Kada je riječ o šiškama sa strane, većina duljina će odgovarati. Ipak, ako tražiš malo oštriji izgled, isprobaj kratke šiške s teksturom. Šiške Brigitte Bardot - duže i deblje, ali ne previše guste - sa srednjim dijelom koji pokazuje malo čela mogu biti savršene za ovalni oblik.

Šiške za četvrtasti oblik lica: Rihanna

Kad je riječ o četvrtastim oblicima lica, duge zavjesa šiške odvlače pogled od čeljusti i omekšavaju izgled. Potpuno ravne šiške izazov su za četvrtasti oblik, ali dodavanje teksture s duljim pramenovima sa strane uokviruje lice. Sada kada znaš koji tip najbolje odgovara tvom obliku lica, možda se lakše odlučiš na dugo željenu promjenu.

Možda vas zanima Zavjesa šiške - da ili ne? Inspirirat će te ove žene čijih se sjajnih transformacija ne možemo nagledati Rubrika Beauty Beauty

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0