Life&style

10 ideja za uljepšavanje kupaonice, uz ove savjete izgledat će poput onih u luksuznom wellnessu

  • Preuređenje kupaonice zna koštati jako puno pa ga mnogi odgađaju koliko god mogu, no promjene nabolje možemo uvesti i bez velikih investicija
  • Sjajan način da osvježimo i poboljšamo izgled svoje kupaonice je da joj dodamo neke luksuzne komade
  • Biljke, detalji u zlatnoj boji te oni od drveta ili sa zanimljivim teksturama ideje su koje neće koštati pravo malo bogatstvo i koje apsolutno vrijedi isprobati budući mogu napraviti drastičnu razliku
  • Pročitaj više: Ovih 8 ideja za tuševe i kade u malim kupaonicama pretvorit će intimni prostor u opuštajuću oazu

O kupaonici najčešće razmišljamo kao o prostoriji za koju je najvažnije da bude funkcionalna svrhe pa joj se nerijetko ne posvećuje jednako pažnje kao ostatku doma. Također, kada govorimo o osvježenju doma, preuređenje kupaonice najčešće je ono koje zna najskuplje koštati, a što je još jedan razlog zašto ga mnogi odgađaju koliko god mogu. Unatoč svemu, dobro dizajnirana kupaonica može povećati vrijednost naše nekretnine i dom općenito učiniti privlačnijim i zanimljivijim te k tome može i naše spremanje ujutro i opuštanje navečer učiniti mnogo praktičnijim i ugodnijim, a najbolji dio je što promjene nabolje možemo uvesti i bez velikih investicija.

Sjajan način da osvježimo i poboljšamo izgled svoje kupaonice je da joj dodamo neke luksuzne komade, a svega nekoliko lijepih detalja dovoljno je da nas vlastita kupaonica u trenu podsjeti na toplice, hotel ili kakav drugi luksuzni smještaj. Potpuna renovacija možda je najprivlačnija opcija, no kada nam ju budžet ne dopušta, ove ideje apsolutno vrijedi isprobati. 

Detalji u zlatnoj boji

 | Autor: Instagram @bathroom_decor Instagram @bathroom_decor

 | Autor: Instagram @klinteriors Instagram @klinteriors

Mesingana slavina za umivaonik i kadu ili neki drugi element od istog materijala svakoj će kupaonici dati jedinstven izgled. Mesing je u pravilu skuplja opcija od ostalih metala koje najčešće imamo prilike vidjeti pa će našem prostoru u trenu dati luksuzniji dojam, a jednako će dobro izgledati i u modernim, kao i nešto klasičnije uređenim kupaonicama.

 

Tapeta može dramatično promijeniti izgled kupaonice

 | Autor: Instagram @andreabraundhomestaging Instagram @andreabraundhomestaging

 | Autor: Instagram @kayteedesignco Instagram @kayteedesignco

U kupaonicama smo na zidovima naviknuli gledati zidne pločice ili najčešće bijele zidove, no tapeta, iako nije nešto što će nam na prvu pasti na pamet kao ideja za kupaonicu,  u stanju je unijeti osobnost u naš prostor i istovremeno ga učiniti luksuznijim. Osim toga, budući su kupaonice obično među najmanjim prostorijama u domu, odlično su mjesto za isprobavanje glasnih uzoraka.

Možda vas zanima Ovo su najvažnija pravila za uređenje spavaće sobe dostojne naslovnice magazina o interijerima Rubrika Life&style Life&style

Biljke su uvijek i posvuda dobra ideja

 | Autor: Instagram @maychamber_living Instagram @maychamber_living

Jedna od najisplativijih opcija za osvježenje nekog prostora je dodavanje biljaka, a pogotovo kada se u obzir uzme omjer cijene i postignutog efekta. Viseće biljke, ali i one koje će u lijepim ukrasnim teglama biti raspoređene diljem kupaonice jednostavan su i poprilično jeftin način da prostorija u trenu izgleda veličanstvenije.

Luster nije rezerviran samo za ostatak stana

 

 | Autor: Instagram @keogh_construction Instagram @keogh_construction

Lusteri, a posebno oni kristalni, dat će svakoj kupaonici bogatiju estetiku. Veliko rasvjetno tijelo možemo objesiti iznad kade ili u sredini prostorije, a ovaj će detalj učiniti ogromnu razliku i u trenu nam pružiti osjećaj da smo odsjeli u kakvom luksuznom hotelu.

Polica za kadu je jako chic detalj

 | Autor: Instagram @biodara Instagram @biodara

 | Autor: Instagram @kejti.ts Instagram @kejti.ts

Jedan od najjeftinijih i najjednostavnijih dodataka koji će osvježiti kupaonicu je dodavanje police za kadu. Ne samo da će ovo našu kadu učiniti luksuznijom, već će je učiniti i funkcionalnijom jer polica može poslužiti kao odlično mjesto za našu čašu za vino, par svijeća ili knjigu dok uživamo u pjenušavoj kupki.

 

Drveni detalji unose toplinu

 | Autor: Instagram @anthology_creative_studio Instagram @anthology_creative_studio

Hladni tonovi mogu prostoriji dati skupocjeniji izgled, no miješanje toplih i hladnih tonova našem će prostoru dati dinamičniji i ugodniji izgled, a sjajan način da to učinimo je dodavanjem drvenih detalja u kupaonicu hladnih tonova.

Uz cvijeće svaki kutak izgleda raskošnije

 | Autor: Instagram @makoway_dom Instagram @makoway_dom

Još jedan jednostavan i jeftin način osvježenja kupaonice je postavljanje vaze ispunjene svježim cvijećem na ormarić ili policu. Upareno s ukrasnom svijećom i elegantnim podloškom, cvijeće će kupaonici pružiti dašak luksuza, a osim što će lijepo izgledati, kupaonica će odmah ljepše i mirisati odaberemo li ono s intenzivnim mirisom. 

Možda vas zanima Dizajnerica otkriva kako u vlastitoj spavaćoj sobi stvoriti ugođaj hotela s pet zvjezdica Rubrika Life&style Life&style

Boja se ne trebamo bojati

 | Autor: Instagram @bathroom_decor Instagram @bathroom_decor

Iako su neutralne nijanse one koje u kupaonicama najčešće imamo priliku vidjeti, dodavanje boja će omekšati izgled kupaonice i učiniti je privlačnijom. Dovoljno je dodati male ukrasne detalje ili par većih komada, poput paravana, dekora na prozorima ili ručnika zanimljivih uzoraka i boja.

Zašto ne dodati fotelju

 | Autor: Instagram @mb_productions_nc Instagram @mb_productions_nc

Budući da fotelje uglavnom ne viđamo u kupaonicama i nisu nešto što nam je u njima potrebno, imati ih u kupaonici je pravi luksuz. I fotelje i taburei mogu biti izvrstan način da pokažemo svoj osobni stil pa ako imamo dovoljno prostora, ovu ideju definitivno ne bismo trebali tek tako odbaciti.

 

Zanimljive teksture će uvijek odlično izgledati

 | Autor: Instagram @bathroom_decor Instagram @bathroom_decor

Teksture su u stanju svakoj prostoriji dati dinamičniji izgled. Sjajan način za dodavanje tekstura su prostirke i tepisi koje se može postaviti ispred umivaonika, kade ili tuša i uz koje će prostor uz minimalno ulaganje momentalno djelovati toplije i raskošnije.

Photo: Instagram @bathrooms_of_insta

Komentari 0