Life&style

4 praktične i štedljive ideje za preuređenje kupaonice s TikToka

  • Hashtag #bathroommakeover ima na Tiktoku više od milijardu pregleda
  • Kada kreneš surfati kroz videozapise, neke stvari brzo postaju očite
  • Otkrit ćemo ti o čemu je riječ, kao i četiri izvrsna, inspirativna primjera preuređenja kupaonice

Kao prvo, bilo da je to suptilno osvježenje ili potpuno preuređivanje, tvorci TikTok videa imaju golem broj pametnih ideja za preuređivanje kupaonice. Drugo, premda je možda potrebna neka kreativnost, dizanje velikih kredita u banci nije nužno.

„Za mnoge vlasnike kuća, uključujući i mene, potpuna obnova nije uvijek izvediva“, kaže kreatorica sadržaja sa sjedištem u Phoenixu Lidia Salazar, koja objavljuje kao @everyday_homedecor. Salazar preporučuje mini makeovere, za koje kaže da su „fantastičan način da napravimo najbolje s onim što imamo.“

Možda vas zanima asdda Rubrika Life&style Life&style

Julian Thomas, iz Brooklyna, poznat na Tiktoku kao @Marfastewart, slaže se s njom. „Budimo iskreni: Ažuriranja u kupaonici mogu biti skupa.“ Za one koji rade sami, preporučuje „fokusiranje na elemente koje možeš sama promijeniti te u jednom danu“, poput kvaka, sudopera i svjetiljki.

Pomnije pogledaj četiri najinspirativnije preuređene kupaonice na Tiktoku, plus savjete kako ih iskoristiti kod kuće.

1. Odaberi dekorativna podešavanja s velikim utjecajem

Za iznajmljivače ili one koji nemaju veliki proračun, Salazar kaže: „Nemoj podcjenjivati snagu ukrasnog stiliziranja u svojoj kupaonici. Jednostavno dodavanje nekih ukrasnih komada, poput fora vaze s cvjetnim stabljikama, uokvirenim umjetničkim printom i lijepo teksturiranim ručnikom za ruke može napraviti takvu razliku.“ 

@everyday_homedecor Updating this tiny bathroom on a budget! #homedecor #diyhomedecor #interiordesign ♬ chicken tikka - hannah

Uz malo više napora možeš stvoriti vizualnu meku s minimalnim proračunom i trudom. Kad je Salazar odlučila srediti svoju kupaonicu, mijenjajući ogledala, rasvjetu i slavine, došlo je do totalne promjene. A s preko 147 tisuća pogleda na njezin mini makeover, njezini se gledatelji slažu. „Rješavanje zrcala iz 1980-ih bila je najveća estetska promjena“, objasnila je Salazar. Svježi premaz u veseloj boji dodao je prijeko potreban kontrast prostoru. Zamjena zastarjelog svjetla i slavine za neke moderne opcije također je učinilo veliku promjenu - nabolje.

2. Osloni se na postojeće čari svoje kupaonice

U savršenom svijetu svi bismo započeli preuređenje s apsolutnom slobodom i budžetom. Dakle, što se događa kada je tvoje polazište prilično financijski ograničeno? To je izazov s kojim se Julian Thomas, zvani @marfastewart, suočio kad je odlučio napraviti svoju jako ružičastu kupaonicu. Stručnjak za dekor i „omiljeni internetski homeboy“ rekao je da je, premda je originalni dizajn kupaonice imao puno staromodnog šarma, bio ipak previše datiran. „Podsjećalo me na kupaonice u mom starom domu na koledžu.“ Ali, umjesto da sve to sruši, Thomas se odlučio osloniti na postojeće čari u kupaonici, uključujući zidne pločice s ružičastim dijelom.

@marfastewart And it only took $500! #homediyproject #bathroommakeover #beforeandafter #smallapartmentdecor #MacysGiftTok ♬ Bottoms Up x North Memphis Mashup - rei

Kako bi započeo, Thomas je uklonio klizna vrata tuša i sve što je želio zamijeniti. Obojao je vrata za tuširanje mat crno, „kako bi dao moderniju završnu obradu“, a zatim je obojao zidove i stropove. „Izbor boja bio je pomalo izazovan s obzirom da nisam htio bojati preko vintage ružičastih pločica, ali morao sam pronaći kombinaciju boja koja je odgovarala mom osobnom stilu“, kaže Thomas. 

Zatim je instalirao nova učvršćenja sudopera, ormarić i svjetiljke. Napokon, podnim pločicama dao je svježi premaz boje i dovršio prostor ukrasnim dodirima i osnovnim stvarima u kupaonici.

Thomasovo osvježenje u kupaonici, pogledano više od 386 tisuća puta, koštalo je oko 500 dolara (oko 3.600 kuna), a pokazao je da bilo koji prostor može postati uglađen s malo kreativnog razmišljanja. Umjesto da se boriš protiv postojećih kupaonica, zamisli kako ih možeš prigrliti.

3. Učini trajne ukrase netrajnima 

Drew Scott, aka @lonefoxhome, stvorio je zavidno ugodnu i elegantnu kupaonicu. Nedavno preuređenje male kupaonice u Los Angelesu je lekcija o utjecaju lukavih „uradi sama“ dodira – sjenila na prozorima i tapete za bojenje - sve izgleda kao trajna preobrazba, ali nije.

@lonefoxhome Small rental bathroom makeover 🤩 #interiordesign #diy #bathroom #roommakeover #diyproject #homedecor ♬ _Cute - Gabe Lost

Razmišljanje izvan okvira u malim prostorima uvijek je zabavno jer je to prostor u kojem ne 'živiš', nego je mjesto u koje ulaziš s vremena na vrijeme“, kaže Scott. Kupaonica je savršeno mjesto za brušenje svog kreativnog dizajna - čak i bez velikog budžeta.

4. Isprobaj 'peel and stick' pločice 

Faith Cao, koja objavljuje kao @faithcaoculator na Tiktoku, rekla je da je neko vrijeme željela preurediti podove u kupaonici pa je smislila način kako smanjiti proračun za brzo obnavljanja: „peel and stick“ pločice. Te su pločice u osnovi poput naljepnica i sama ih možeš bez problema postaviti.

@faithcaoculator Been wanting to redo my bathroom flooring for a while now @target @Urban Outfitters #DIY #renterfriendlymakeover #bathroominspo #budgetfriendly #bathroommakeover #peelandsticktile ♬ Blossom - LAKEY INSPIRED

U nedavnom videozapisu sa Tiktoka, pregledanom više od 844 tisuća puta, Cao nudi pregled postupka. Prvo, preporučuje uklanjanje svega s poda i temeljito čišćenje. Ako iznajmljuješ stan, Cao predlaže dodavanje zaštitnog sloja na pod. (Koristila je ostatak granitnog kontaktnog papira iz drugog projekta.)

Možda vas zanima as Rubrika Life&style Life&style

Zatim započni s probnim postavljanjem pločica bez lijepljenja prije nego što ih naneseš kako bi osigurala da imaš dovoljno da pokriješ cijeli pod. Ukloni papirnu podlogu pločica. Konačno, postavi pločice i upotrijebi škare za uklanjanje viška. Cao koristi trake za brtvljenje prozora za pokrivanje neravnih rubova ili nesavršenih rezova.

Photo: None

Komentari 0