Life&style

6 jednostavnih načina kako učiniti da tvoja kupaonica izgleda skuplje

  • Ah, kupaonica…
  • Premda taj prostor koristimo svaki dan - više puta dnevno - to je često jedan od posljednjih prostora koje uzimamo u obzir kada je u pitanju uređenje
  • Međutim, prilično je jednostavno transformirati svoju kupaonicu iz malog prostora u nešto sasvim luksuzno u samo nekoliko jednostavnih koraka

Donosimo ti neka ključna pravila kojih se trebaš pridržavati ako želiš da tvoja kupaonica zasja - a što je najbolje, ovi su savjeti također pogodni i za iznajmljivače.

Tapete

Viseće uklonjive tapete jednostavno su rješenje, prihvatljivo za iznajmljivače i učinit će veliku razliku u vašem prostoru. Najbolji dio uređenja kupaonice je taj što, s obzirom na to da je prostora malo, možeš odabrati neki model tapeta koji možda nije pogodan za dnevnu sobu, jer ne moraš brinuti o odabiru odgovarajućeg namještaja.

Ako tvoja kupaonica ima pločice, oko njih još uvijek možeš ukrasiti zidove. 

Sitna uređenja

Baci neuglednu, naboranu ambalažu i uzmi slatke staklene ili plastične posude u koje možeš smjestiti soli za kupanje, vatu i slično. U stvari, sigurno si primijetila da neke trgovine prodaju proizvode za kupku prethodno pakirane u elegantne staklene posude.

Ako planiraš preurediti kupaonicu, evo koji je bio uvjerljivo najpopularniji stil ove godine

Poslaži nekoliko ovih staklenki na polici za lakši pristup ili ih spremi u ormarić s lijekovima ako rjeđe upotrebljavaš. Rezultat: tvoj prostor izgledat će promišljeno i elegantno.

Možda vas zanima Pogledaj 6 impresivnih renovacija kupaonica koje su hit na Instagramu - prije i poslije Rubrika Life&style Life&style

Izloži lijepe stvari 

Priznajmo: nisu svi proizvodi za kupaonice superuzbudljivi za gledanje, ali predmeti poput bočica parfema mogu biti prilično lijepi i ako se lijepo izlože, mogu dati stilski izgled.

A ostalo sakrij

Posude poput pletenih košara tvoj su najbolji prijatelj. Nisi sigurna što smjestiti unutra? Jednostavno je: pomoću njih držiš sve što želiš držati dalje od pogleda - poput rezervnih bočica na recept, ženskih proizvoda, fena, pegle za kosu i sl. 

Uključi sjedala

Ako prostor dopušta, kupi sjedala s poklopcem - po mogućnosti u materijalu koji nije tkanina. Tamo možeš smjestili dodatni toaletni papir ili ručnike za ruke tako da su na dohvat ruke, ali skriveni od pogleda.

Možda vas zanima 10 najboljih walk-in tuševa koje sad svi žele imati u svojoj kupaonici Rubrika Life&style Life&style

Zamijeni standardni medicinski ormarić

Ako su zidovi lijepo sređeni, a mjesto za ogledalo zauzeo je golemi ormarić za lijekove, vrijeme je da ga skineš i zamijeniš nečim ljepšim. Na primjer, nabavi mali samostojeći ormarić u koji možeš staviti doista razne stvari (neke i sakriti od pogleda), a estetski dojam bit će puno bolji. 

Kako kupaonicu pretvoriti u oazu mira, čistoće i opuštanja

Photo: Shutterstock

Komentari 0