Life&style

Ako planiraš preurediti kupaonicu, evo koji je bio uvjerljivo najpopularniji stil ove godine

  • Imaš u planu preurediti kupaonicu?
  • Nedavno je objavljeno istraživanje trendova kupaonica za ovu godinu 
  • Otkriveno je koji je stil dominirao kod uređenja kupaonica

U svojoj godišnjoj „Bathroom Trend Study“, Houzz, internetska stranica posvećena dizajnu i idejama za preuređivanje kuća, otkrila je da je većina vlasnika kuća koji su preuredili svoje glavne kupaonice 2020. godine – rabila moderni stil. Zapravo, 89 posto vlasnika kuća koji su preuredili svoje kupaonice u potpunosti su promijenili svoj stil tijekom obnove, a 20 posto tih vlasnika domova odlučilo se za čistu liniju, jednostavnu i monokromatsku estetiku. 

Možda vas zanima Prije i poslije: Evo kako preurediti kupaonicu da bude kao nova - bez pretjeranog ulaganja Rubrika Life&style Life&style

Obnove kupaonica u modernom stilu također su bile jako popularne u 2019. godini, ali moderni trend skočio je za 5 posto u usporedbi s podacima o obnovi iz 2018. koje je Houzz prikupio. Precizniji odabiri stilova također pokazuju da moderni dizajn kupaonica preuzima vodeću ulogu i neće uskoro odustati. Houzz je otkrio da je najbolji izbor boja za ormariće, radne površine i zidove (i za zidove tuša i za zidove bez tuša) u 2020. godini bila bijela, a siva je bila druga najdraža nijansa. 

"Više od polovice vlasnika kuća (51 posto) odabire bijele radne površine, a većina se odlučuje za bijele zidove unutar i izvan tuša (45 posto i 32 posto)", navodi se u izvješću Houzza. „Najpopularnija boja naglašenih zidova je bijela (23 posto), u odnosu na 15 posto u 2019., premda je zanimanje za plave naglašene zidove u porastu (19 posto, u odnosu na 16 posto u 2019.), što sugerira da neki obnovitelji žele više od pukih neutralnih boja." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bathroom with nature surroundings // open & bright design

A post shared by 𝐀𝐇𝐈 𝐋𝐮𝐬𝐭𝐟𝐨𝐫𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐫 (@lustforinterior) on

Nadalje, moderne kupaonske značajke poput visećih ormarića povećale su popularnost za 4 posto, a 65 posto vlasnika domova koji nadograđuju svoje kupaonske umivaonike odlučilo se za pojednostavljene modele. 

Možda vas zanima Uštedi novac i vrijeme: Ovo učinkovito sredstvo za čišćenje kupaonice možeš napraviti za 30-ak sekundi Rubrika Life&style Life&style

Najmanje popularni stilovi obnove kupaonica 2020. godine bili su tradicionalni i oni nalik kupaonicama u seoskim kućama, a najmanje su odabrane palete boja bež, smeđe i plave. 

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0