Life&style

Prije i poslije: Evo kako preurediti kupaonicu da bude kao nova - bez pretjeranog ulaganja

  • Puno je dobrih načina kako uštedjeti novac na obnovi
  • Međutim, puno je i nekih ne baš toliko dobrih načina
  • Glavna kupaonica u domu Keryn Francisco pretrpjela je, nažalost, nadogradnje u ovoj drugoj kategoriji 

"Izvorna kupaonica očito je bila 'uradi sam' sklepana s dostupnim ili jeftinim materijalima koji su se godinama nalazili na zaboravljenim policama, kao i stvari poput starog ormarića, podnih pločica i raznih drugih điđa baja", kaže Keryn. "Činilo se da je inventar slučajno zamijenjen kad god je to bilo potrebno, pa je posvuda bila mješavina lažne mjedi, zlata i kroma."

 | Autor:

Keryn je željela da kupaonica bude skladnija i uglađenija - ali budući da je bila u iznajmljenom stanu, bila je ograničena tek na ažuriranja prilagođena iznajmljivanju. "Nije dopušteno bojanje!" kaže Keryn. Srećom, uspjela je napraviti golemu transformaciju, a da nije primila kist u ruku.

"Budući da nisam mogla prebojiti generičke drvene ormare i pod, usredotočila sam se na zamjenu neusklađenog i starog inventara kako bih kupaonici dala smjelu i modernu nadogradnju", kaže Keryn. "Znala sam da bih ove dodatke mogla ponijeti sa sobom kad dođe vrijeme za iseljavanje, bez neurednih boja i epoksida."

Keryn je na kozmetičkom ormariću zamijenila dosadne stare drške za ladice za nove u obliku slova T u modernom crnom finišu. Također je izvadila staru slavinu - model s jednom ručkom - i zamijenila je mnogo profinjenijom slavinom u crnoj mat crnoj boji koja odgovara drškicama.

Možda vas zanima Uštedi novac i vrijeme: Ovo učinkovito sredstvo za čišćenje kupaonice možeš napraviti za 30-ak sekundi Rubrika Life&style Life&style

Keryn je također uklonila nezgrapni stari ormarić s lijekovima, zamijenivši ga okruglim zrcalom u drvenom okviru koje nadopunjuje drveni ormarić. Stara rasvjeta također je dobilo nogu - u korist elegantne i jednostavne crne zidne svjetiljke. Tepih s crno-bijelim uzorkom pomaže sve povezati, a istovremeno maskira stari pod.

"Ovaj je projekt bio manje neuredan od većine "osvježavanja", jer smo uglavnom ja i moj alat bili tu za radove", kaže Keryn. "Prilično sam spretna pa sam sama mogla izvesti struju i vodovod, ali ne bih to preporučila svima!"

 | Autor:

Budući da je cijeli ovaj posao bio "uradi sam", Kerynin ukupni trošak obuhvaćao je samo zalihe (plus mast za lakat) - samo 300 dolara (oko 1.900 kuna). "Volim zamijeniti stvari kako bih napravila hrabro i neočekivano ažuriranje dizajna bilo kojeg prostora, bilo da je to moje osobno vlasništvo ili u najmu", kaže Keryn. "Budući da je pakiranje i premještanje takva muka za početak, osobno preferiram odvrtanje stvari nego ponovno bojanje zidova prilikom iseljavanja."

A sada je njezina kupaonica sofisticirani i opuštajući prostor za kojim je žudjela. "Volim provoditi svoj 'zlatni sat samoće' prije nego što se moj sin probudi, u okruženju nalik toplicama koje mi pomažu započeti dan u ljepoti i spokoju", kaže Keryn.

Možda vas zanima Ovaj genijalan i vrlo jednostavan trik učinit će zidove u kupaonici sjajnima u tren oka Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pinterest

Komentari 0