Life&style
Pruređenje kupaonice

Prije i poslije: mračnu i tijesnu kupaonicu preuredili su u mini spa za samo 6000 kuna

  • Nažalost, čak i najljepši stanovi ponekad imaju ružne kupaonice
  • Ali ne treba dopustiti da ti neugodna i neugledna kupaonica bude tren u oku
  • Tijesnu i mračnu kupaonicu ovaj je par odlučio preurediti a nisu potrošili ni puno novca, oko 6000 kuna

To je bio slučaj s Polinom Melamed i njezinim suprugom kada su pronašli inače savršen stan. „Kad smo odlučili iznajmiti ovo mjesto, znali smo da će kupaonica biti izazov i da ćemo se prvo morati pozabaviti s projektom obnove“, kaže Polina. „Nakon što sam pregledala više od 50 nekretnina po cijelom gradu, ovaj stan bio je dosad najbolji i bio bi savršen da nije bilo ove kupaonice.“

Pruređenje kupaonice | Autor: Instagram@tortellinadesign Instagram@tortellinadesign

Tako je odmah, doslovno prvi dan u njihovom novom domu, započela obnova. „Stanar prije nas živio je na ovom mjestu više od 10 godina i nikada ga nije obnavljao“, kaže Polina. „Zamisli napuknutu pločicu, tužni izgled bez osobnosti, gotovo bez spremišta osim ugrađenog ormarića za lijekove, loše osvjetljenje, pogrešno postavljena rasvjetna tijela, bez grijača - popis se nastavlja i nastavlja.“ Kao da to već nije dovoljan popis „prljavog rublja“ za jednu kupaonicu, postojala su i dodatna vrata, što znači dvoje vrata za jedan mali prostor.

Polina je počela skicirati svoje ideje, koje su uključivale pomicanje rasvjetnih tijela, zamjenu umivaonika na postolju te micanje ormarića s lijekovima. Ali, kada je svom suprugu donijela popis želja, složili su se da je tada bilo previše toga za rješavanje te su odlučili smanjiti listu. „Nikada prije nismo ništa renovirali, pa unatoč tome što je to bilo pomalo zastrašujuće, bila sam uzbuđena što sam transformirala ovo mjesto“, kaže Polina.

Pruređenje kupaonice | Autor: Instagram@tortellinadesign Instagram@tortellinadesign

Kao i mnogi veliki projekti obnove, ovaj je također započeo svježim slojem bijele boje. Par je cijelu kupaonicu, uključujući vrata, zavjesu i prozore, obojao u bijelu boju. Sljedeći je korak bila zamjena zastarjelih slavina za modernije, a za to su odlučili angažirati vodoinstalatera. „Kao čisti početnici nismo htjeli zeznuti situaciju s tuširanjem!“ kaže. Nakon što su instalirani novi sanitarni čvorovi, Polina i njezin suprug dodali su grijač ručnika za luksuzno iskustvo. Dodana pogodnost? Također održava kupaonicu toplom i ugodnom, što će zasigurno dobro doći tijekom hladnih zimskih mjeseci.

Slijedili su pravi izazovi: postavljanje polica i zamjena pogrešno postavljenog rasvjetnog tijela. „Postavljanje polica bilo je zabavno i pomalo zastrašujuće“, kaže Polina. „Morali smo savršeno izravnati uređaje i police. Moj muž je to nadgledao, ali ispalo je sjajno.“ Kupila je rustikalne drvene police što je dodalo više prostora za skladištenje i dobro se spojilo s njezinim novim mjedenim rasvjetnim tijelom.

Cijelu transformaciju možeš pogledati dolje:

Kako bi upotpunila opušteni izgled svoje nove kućne oaze, Polina je odabrala teksturirane naglaske poput prostirke za kupanje od tikovine, drvenog stolca za držanje svijeća, pletene košare za spremanje toaletnog papira, posudu od ratana i prozračne lanene zavjese. Cijeli projekt, uključujući rad i materijal, bio je ispod 1000 dolara (6400 kn).

Polina i njezin suprug uspjeli su svoju prljavu, nefunkcionalnu kupaonicu pretvoriti u mini spa oazu. To definitivno potiče druge početnike da se ne plaše renovirati. „Samo naprijed!“, kaže Polina. „Zamjena nekoliko armatura, malo boje i dodavanje nekoliko različitih tekstura, drva i lana, čine veliku razliku, uz malo truda.“

Photo: Instagram@tortellinadesign

Komentari 0