Horoskop

Tjedni horoskop: Zbog retrogradnog Plutona mnoge će mučiti strahovi i nesigurnosti

Retrogradnost planeta nije neuobičajena u astrologiji. Svi planeti, osim sunca i mjeseca, s vremena na vrijeme mijenjaju svoj smjer iz izravnog u retrogradni i natrag u izravni. Retrogresija je prividni smjer kretanja planeta u suprotnom smjeru od njihovog normalnog smjera kretanja. 

Tjedni horoskop od 1. do 7. svibnja 2023. godine

Ovaj tjedan Pluton će promijeniti smjer iz znaka vodenjaka i sljedećih nekoliko mjeseci ponovno će biti u znaku jarca. Opet će biti direktan u jesen, dok se konačno ne prebaci u vodenjaka 22. siječnja 2024. godine. 

Neke važne životne teme sada izlaze na vidjelo s takvim naglaskom da ih ponekad doživljavamo gotovo bespomoćno. Potreban je integritet. Ako hrabro odemo dublje i unesemo svjetlo u tamu, regresiju možemo doživjeti i kao priliku da malo više ovladamo sobom i možda se doista dignemo iz pepela poput feniksa.

Zvuči li to pomalo dramatično? Da! Pluton voli dramu! I voli čvrste veze. Ako nisi spremni za 'dok nas smrt ne rastavi', trebala bi se oprostiti i prekinuti vezu. Nije važno radi li se o osobi ili imovini.

Penelope Cruz Možda vas zanima Kako izgledaju ljudi rođeni u znaku bika, od građe tijela do stila odijevanja Miss7 Horoskop

Pitanja koja će nas okupirati sljedećih mjeseci

Pluton nas uvijek iznova suočava s našom sjenom, strahovima i nesigurnostima te može postaviti razna pitanja, poput:

• Što moram pustiti ili što mora nestati prije nego što mogu napraviti sljedeći korak?
• Što sada trebam integrirati kako bih mogla napraviti sljedeći korak?
• Gdje pokazujem samodestruktivno ponašanje?
• Gdje previše inzistiram na svom stajalištu, što opetovano dovodi do sukoba?
• Koje svoje ponašanje odbacujem kod sebe?
• Što sam oduvijek željela, a nisam dobila?
• U kojim situacijama osjećam nemoć i zašto?
• U kojim situacijama želim više moći i zašto?

 | Autor: shutterstock shutterstock

Jarac

Ljubav: Jako si dobro raspoložena kada si slobodna. Osjećat ćeš se dobro i razvijati privlačnu karizmu. Prolazit ćeš svijetom otvorenih očiju i skupljati nove kontakte. Za jarce u vezi bit će sve u redu dok se suzdržavaju od temeljnih rasprava i testova odanosti.

Posao: Ti si tip 'izvršitelja'. S tobom nema dugog razgovora, radije ideš izravnim putem do uspjeha. U timu ćeš upravi ti reći što treba raditi i kamo treba ići. Samo naprijed, to će ti priskrbiti više poštovanja i sljedeći posao. Financijski si jednako izravna. Merkur te čini jakim pregovaračkim partnerom u svim poslovima i ugovorima.

Zdravlje: Tvoja mentalna kondicija je fenomenalna. Ipak, manje si zainteresirana za sport. Odlično funkcionira kada nađeš svoj osobni ritam i ne dopustiš da te bilo što ili bilo tko tjera. Na kraju, sve je u tome koliko se dobro osjećaš. Ne moraš nikome ništa dokazivati.

Vodenjak

Ljubav: Venera i Jupiter, glasnici sreće, nude ti sada posebnu priliku. Slobodni su na tragu velike ljubavi. Isplati se aktivno flertovati i izlaziti! Parovi se zbližavaju i jačaju osjećaje jedno prema drugome. Napokon osjećaš da si se doista ustalila u vezi.

Posao: Na poslu ćeš biti motivirana, a kao kolegica empatična i pouzdana. Tvoja osjetljivost na svoje profesionalno okruženje pomoći će ti da podjednako osjetiš prilike i opasnosti. Zadaci s kreativnom i dizajnerskom pozadinom osobito su laki za tebe. Ali, financijskim pitanjima trebaš sada posvetiti malo više pažnje.

Zdravlje: Venera i Jupiter daju ti puno blagostanja. Voliš se kretati i spremna si na junačka djela. Vitamini su sada za tebe jednako važni kao i hrana za dušu u obliku glazbe, umjetnosti ili kreativnog hobija.

Ribe 

Ljubav: Želiš nešto doživjeti pa ćeš biti previše uzbuđena. Samci će flertovati sto na sat. Otvorena si za seksi avanture, ali neodlučna kada je važno. Već si u vezi? Sad ćeš krenuti u erotsku ofenzivu i treba ti nešto novo u krevetu. Ali, budi oprezna, Venera pretrčava i to ti jasno daje do znanja: tvom se partneru neće svidjeti sve što predložiš.

Posao: Na poslu djeluješ snažno i samouvjereno i braniš svoje stajalište. Timski rad neće ti ići baš najbolje. Potrebni su ti brzi rezultati i sklona si zanemariti društvene vještine. Imaš svoje financije pod kontrolom. Zahtjevna si i ponekad trošiš više za kvalitetu. Ali, također nemaš problema ostaviti stvari na polici ako su preskupe.

Zdravlje: Imaš golemu mentalnu snagu i jednostavno ćeš apsorbirati stres i vremenski pritisak. Mars i Saturn motiviraju te da budeš više samodisciplinirana. Sada ćeš se lako riješiti loših navika. Kada vježbaš, brzo razvijaš nove vještine.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Ovan

Ljubav: Ti si sada jedno od sretne djece u ljubavi, jer Venera i Jupiter pokreću tvoj seksepil. Flertovi će konačno održati ono što obećavaju! Parovi će doživjeti vruću strast i puno uzbudljivih vibracija.

Posao: Ponovno si prilično otvorena i izravna. To može uvrijediti osjetljivije kolege ili kupce. Više empatije bilo bi bolje... Sve je financijski stabilno. Moći ćeš čak i uštedjeti malo novca jer ti trenutačno treba znatno manje nego što zarađuješ. 

Zdravlje: Sada ne podnosiš dobro stres i vremenski pritisak. Osjećaš to sve više i zato tražiš opuštanje. Stoga ćeš više uživati u životu te u svim njegovim aspektima. Venera i Jupiter čine te umjetnicom života. Jednostavno odgađaj stresne aktivnosti još malo.

Bik

Ljubav: Kao samac postizat ćeš dobre rezultate svojom ofenzivom šarma i time ćeš dugoročno ostavljati dobar dojam. Ali, isključivo ako je bez obaveze. Što se tiče osjećaja, još si u fazi otkrivanja. Parovi nemaju dvojbi i uistinu uživaju u zajedničkim projektima. Mars također izaziva želju za seksom.

Posao: Imaš golemu količinu energije, stoga kreni u akciju! Uživat ćeš u timskom radu i komunikaciji. I zato što se možeš osloniti na svoje kolege. Merkur i Saturn pomoći će ti organizirati svoje financije i razviti održive koncepte. Čvrsto si usmjerena prema budućnosti.

Zdravlje: Sada je vrijeme bika i to te pokreće. Tvoje samopouzdanje raste. Psihički si vrlo uravnotežena. Ali to nije sve. Aktivna si i imaš puno snage za velike zadatke. Jednostavno sve sada radi za tebe!

Blizanci

Ljubav: Iskre s Venere i Jupitera jako će te zapaliti. Stupat ćeš u kontakte i uživati u velikoj harmoniji u vezi. Kada je riječ o samcima, Kupid ima spremnu strijelu. Sve će se događati munjevito i intenzivno.

Posao: Venera i Jupiter izvrsni su za zarađivanje novca i za sve kreativno. Tebi je sada lako biti kreativna. Imaš oko za oblik i dizajn – i za važne financijske detalje. Kada su u pitanju ugovori ili veće kupnje, izvlačiš najbolje iz sebe.

Zdravlje: Budi si najvažnija. Svakodnevni život, sport i privatne obveze: Što god treba obaviti, u dobroj si formi i obavit ćeš to u rekordnom roku. I izgledat ćeš potpuno opušteno dok to radiš. Venera i Jupiter povećavaju tvoje zanimanje za tretmane ljepote, koji sada djeluju na tebe posebno dobro.

Možda vas zanima Ovih pet horoskopskih znakova često muči prošlost i to im je veliki uteg u životu i ljubavi Miss7 Horoskop

Rak

Ljubav: Mars pokreće tvoju želju za seksi osvajanjima. Samci su koketno raspoloženi i neće dopustiti da ih išta omete od zavodničkih planova. Važna ti je i veza. Strast je moto tjedna - u krevetu, ali i kada je riječ o entuzijazmu za postizanje zajedničkih ciljeva.

Posao: Pokazat ćeš koliko si pouzdana, a također ćeš pokazati i svoj smisao za cool ideje koje se mogu brzo provesti. Imaš svoj novac pod kontrolom. Merkur i Mars pomoći će ti da pronađeš posebne ponude.

Zdravlje: Mars ti daje dodatnu energiju. Sposobna si za sve što se pojavi. I uvijek si spremna poboljšati se u nekom trenutku, bez obzira radi li se o promjeni prehrane ili optimiziranju plana treninga.

Lav

Ljubav: Venera i Jupiter djeluju kao pojačivači ljubavi. Samci bi se mogli zaljubiti preko glave jer se konačno slažu s novom simpatijom. Lavovi u vezi revitalizirat će svoju vezu. Očekuje te puno harmonije i nježnih impulsa u krevetu.

Posao: Venera sada potiče tvoju kreativnost. Jednostavno ćeš razvijati najbolje ideje. Kada su u pitanju novi zadaci ili razvoj proizvoda, spajat ćeš cool stil i održivost. Financijski će sve funkcionirati OK ako ćeš trezveno računati i nećeš provoditi previše vremena u šoping centrima.

Zdravlje: U slobodno vrijeme radije se opuštaj nego da trčiš do krajnjih granica. Posebno dobro reagirat ćeš na wellness i njegu. Kratak odmor donijet će ti željeno opuštanje.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Djevica

Ljubav: Zvijezde sada čine tvoj ljubavni život uzbudljivim. Samci će se zaljubiti u kompliciranu osobu koja je seksi, ali ipak malo previše neovisna. Parovi će se provozati na osjećajnom vrtuljku. Trenutačno je sve pomalo kaotično u vezama. Venera te pali, ali Mars ipak osigurava da veza ostane stabilna.

Posao: Izgleda sve super na poslu. Svima si omiljena kolegica i doprinosiš izvrsnoj atmosferi u timu. Također možeš napredovati kao freelancer. Prilagođavat ćeš se tržištu jer Merkur i Mars jačaju tvoju fleksibilnost. Inovativne ideje su tvoja velika snaga. Rasprodaje čine kupovinu zabavnom.

Zdravlje: Mars ti daje puno snage. Hrabra si i agresivna, postavljat ćeš si nove ciljeve tijekom treninga i imati više povjerenja u sebe. Što se opuštanja tiče, stvari ne idu baš najbolje. Teško ti je opustiti se nakon dugog dana. Oprez s novim proizvodima za njegu: Venera potiče blagu sklonost intoleranciji.

Vaga 

Ljubav: Samci će uživati u svojoj neovisnosti. Venera jača tvoje samopouzdanje i karizmu. Ugodno ti je ako si solo, ali imaš šanse ako flertuješ. Vagama u vezi treba dugačak povodac i više vremena za vlastite misli. Ako partner pokaže razumijevanje, spremna si uložiti u nove osjećaje.

Posao: Sada su se za tebe pojavile prave zvijezde uspjeha. Tvoje mišljenje se cijeni i nastaju sve bolje i bolje financijske prilike. Tijekom ovog tjedna favoriziraju se potpisi ugovora i prijave. Moguće je i unapređenje ili ponuda za uzbudljiviji položaj u staroj tvrtki.

Zdravlje: Venera i Jupiter djeluju na tebe poput štita. Čak i ako tvoja svakodnevica postane užurbana, točno znaš kako se brzo smiriti i održati ravnotežu između posla i privatnog života. Potreban ti je svjež zrak i prostor u prirodi, ali nisi posebno motivirana kada je riječ o sportu.

Možda vas zanima Ovi horoskopski znakovi vjerojatno će završiti u braku sa svojom prvom ljubavi Rubrika Life&style Life&style

Škorpion

Ljubav: Samci su zauzeti vlastitim životnim planovima i nemaju strpljenja za probleme koje bi mogla donijeti veza. Flert je OK, ali prava ljubav može pričekati. Parovi su vjerni i oslanjaju se na pouzdanost. Uživat ćete u intimnosti i raditi puno kako bi sve među vama teklo glatko.

Posao: Imaš na umu svoju karijeru, a Mars potiče priznanje i napredovanje. Što se novca tiče, vrijedi kritički sagledati svoje mjesečne troškove. Postoji mogućnost uštede.

Zdravlje: Mars te čini spremnom za sve izazove. Ne dopuštaš da te išta ometa. U slobodno vrijeme možeš se brzo opustiti uz lagani trening. Jednostavno ti je sada potrebna tjelovježba, a i uživat ćeš u susretu s prijateljima, dugim šetnjama i izletima.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Strijelac

Ljubav: Venera nije usklađena pa je parovima potreban oprez. Ljubomorna si? Budi oprezna, sada to može biti previše opasno, a čak može doći i do prekida dugotrajne veze! Samcima je potreban odmor od flerta i izlazaka. Jupiter potiče samootkrivanje, a ne veliku ljubav.

Posao: Zaokupljaju te veliki planovi, razmišljat ćeš o promjenama i novim konceptima posla. I to je u redu, sve dok paziš na svoja sredstva. Trenutačno si sklona živjeti malo iznad svojih mogućnosti. Pažljivo financijsko planiranje osigurat će da ti sve na kraju ostane pristupačno.

Zdravlje: Koncepti održivog života te fasciniraju. Sada više nego ikad obraćaš pažnju na to što jedeš i odakle hrana dolazi. Jednako važno za tebe: svjesno provoditi kvalitetno vrijeme sa svojim omiljenim ljudima.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0