Horoskop
Penelope Cruz

Kako izgledaju ljudi rođeni u znaku bika, od građe tijela do stila odijevanja

  • Astrologija može poslužiti kao izvrstan alat za razumijevanje izgleda ljudi, ponašanja, načina odijevanja jer o horoskopskom znaku može ovisiti čak i kako će se tko odjenuti
  • Možda nisi nikad pomislila: „Wow, ta osoba izgleda kao da je bik!“ kad si nekog ugledala, ali otkriti ćemo koje ih fizičke karakteristike krase te kakav stil preferiraju pa možda prepoznaš nekoga
  • Pročitaj također: Zašto je predivno, ali istovremeno i vrlo zahtjevno imati jednog bika u svom životu

Jesi li razmišljala o tome da netko može 'izgledati', oblačiti se, uređivati svoj dom baš u skladu sa svojim horoskopskim znakom? Astrologija nam doista može otkriti sve navedeno… Bik je drugi znak zodijaka i njime vlada Venera, planet povezan s ljubavlju, umjetnošću, kulturom, novcem, senzualnošću i romantikom... Kao zemljani znak bik se povezuje s prizemljenošću, stabilnošću i udobnošću u pogledu materijalnih dobara. Bikovi su poznati po svojoj ljubavi prema ljepoti i luksuzu. Tjelesno ih je lako uočiti jer tromo prolaze kroz život bez želje da ih se požuruje.

Možda vas zanima Oni nam čuvaju leđa: Evo koji su horoskopski znakovi potencijalno najbolji muževi, ali i oni koji to nisu Miss7 Horoskop

Tjelesni izgled horoskopskih bikova

Bikovi su često snažne i zdepaste građe. Imaju tendenciju da budu mezomorfni (prirodno vitki i mišićavi s tankim strukom, širokim ramenima i srednje velikim zglobovima), brzo grade i održavaju mišiće i prirodno su atletski građeni. Ako se odreknu tjelovježbe kao glavnog dijela svoje rutine, kasnije im nije teško nastaviti s njom. Često ih se opisuje kao čvrstog ili 'nabijenog' izgleda, kompaktnog i mišićavog. Unatoč snažnoj građi, bikovi mogu biti prilično graciozni i elegantni u pokretima. Sjeti se Ane De Armas ili Cher, koje su obje bikovi. Njima vlada Venera, božica ljubavi i plodnosti, pa bez obzira na spol ili građu, imaju tendenciju prema zaobljenijim ili putenijim figurama i malo dodatnih oblina u grudima i bokovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

Što s tiče lica, bikovi obično imaju četvrtasto ili okruglo lice s istaknutom linijom čeljusti i punim usnama. Njihove su oči obično velike i izražajne sa šarenicama zemljanih tonova, što nas sve podsjeća na slavnog bika Henryja Cavilla. Također se kaže da će mnogi imati kratak ili zdepasti palac, zbog prokletstva Venere. U hiromantiji se brežuljak u podnožju palca naziva 'Venerin brežuljak' i, kako priča kaže, 'Venerijankama' je bila potrebna barem jedna loša osobina kako bi uravnotežile svoju ljepotu boginje i uklopile se s drugim smrtnicima na planeti Zemlji.

Henry Cavill | Autor: Netflix Netflix Henry Cavill

Modni ukus horoskopskih bikova

Bikovi imaju oštro oko za modu i vole se oblačiti u elegantnu i bezvremensku odjeću. Jako cijene luksuznu i kvalitetnu robu, osobito kada je u pitanju poštena, ako ne i snižena cijena. Bikovi su uvijek spremni ulagati u dizajnersku odjeću i vrhunske modne dodatke kada stvaraju svoju garderobu. Bikovi nisu uvijek stereotipni 'trendseteri', ali imaju osjećaj za klasičan i bezvremenski stil koji nikad ne izlazi iz mode, što ih čini majstorima kupnje polovnih stvari.

Bikovi često preferiraju odjeću koja je udobna i laka za nošenje, ali drže se standarda kako bi izgledali uglađeno čak i u najudobnijoj odjeći. Ne privlače ih kričavi ili hrabri printovi, radije se drže neutralnih tonova, klasičnih uzoraka (poput pruga ili kariranog uzorka) i jednobojnih komada pri sastavljanju svojih odjevnih kombinacija. Vole nositi prirodne materijale poput pamuka, vune i kože čija im tekstura odgovara na koži. Sve je senzualno kod bikova, čak i odjeća koju odijevaju!

Kada je riječ o svečanoj odjeći, bikovi preferiraju elegantne i profinjene stilove koji ističu njihovu prirodnu ljepotu i gracioznost. Često ih privlače duge, lepršave haljine ili haljine koje ističu obline i laskaju figuri. Osobe rođene u znaku bika također uživaju u upečatljivom nakitu i dizajnerskim torbicama. Teško ćeš pronaći bika bez smisla za šoping! Primjer je Penelope Cruz (rođena 28. travnja) koja taktički pokazuje obline crnim slip haljinama ili kombinira bijelu svilenu bluzu i elegantne hlače za filmski festival u Cannesu, a sve to upotpunjuje finim srebrnim satom. Ona je oličenje stila bika!

U ležernim prilikama, bikovi preferiraju udobnu i praktičnu odjeću koja je i moderna i funkcionalna, poput trenirke. Cijene praktičnu obuću poput vrhunskih tenisica, natikača ili čizama od prave kože, koje pružaju potporu i udobnost, a istovremeno izgledaju chic.

Od modnih dodataka često nose jednostavne, ali elegantne satove ili narukvice, a mogu odabrati i šal ili šešir kako bi upotpunili izgled. Sjeti se Ume Thurman (rođena 29. travnja) koja kombinira šalove, blejzere i štikle kad krene u dnevni izlazak. Bikovi gravitiraju vječnim dodacima koje mogu nositi godinama, a ne trendy komadima koji brzo izlaze iz mode. Njihova odjeća iz 90-ih i danas djeluju aktualno.

Neki 'od bikova odobreni' komadi odjeće:

• mokasinke
• džemperi od kašmira
• kaputi klasičnog kroja
• savršeno skrojena odjeća
• odvažan, slojeviti nakit
• drago kamenje ili dijamanti
• koža (jakne, narukvice, ogrlice, čizme)
• šalovi od šifona
• bezvremenski satovi
• udobne traperice

Zaključak 

Bikovi su poznati po ljubavi prema luksuzu i kvaliteti. Koristit će vrhunske kozmetičke proizvode i okititi se najfinijim nakitom i odjećom koju si mogu priuštiti. Imaju bezvremenski i klasičan osjećaj za stil, preferiraju neutralne tonove i prirodne materijale poput vune, kože i pamuka, u odnosu na obrađene. Bikovi se vole elegantnu i profinjenu odjeću za svečane prilike, a preferiraju udobnu i praktičnu odjeću za ležernije situacije. Ne zaboravimo da je i Michelle Pfeiffer bik po horoskopu.

Budući da njima vlada Venera, fokusirani su na utjelovljenje ljubavi i luksuza u svemu što rade. U čemu god da nađeš bika, budi spremna osjećati se senzualno prema njihovoj odjeći kao što se oni osjećaju prema životu. Njihova je svrha na ovom planetu pronaći stvari koje se osjećaju dobro i izgledaju još bolje. Bilo da se radi o njihovom izgledu, odjeći ili načinu na koji uređuju svoj dom, imaj na umu da bikovi imaju oko za dizajn i ljepotu te način na koji se izražavaju odražavat će tu kvalitetu.

Možda vas zanima 3 najgore navike svakog horoskopskog znaka - jer svi imamo i mane... Miss7 Horoskop
Photo: Profimedia

Komentari 0