Beauty

Ublažava ubode od komaraca, dezodorira, odmašćuje kosu... 10 fantastičnih trikova sa sodom bikarbonom koje se isplati isprobati

  • Najobičnija soda bikarbona je stvarno korisna i pravo multipraktik čudo
  • Može ukloniti tvrdokorne mrlje, istjerati kukce, poslužiti kao prirodni dezodorans i još puno toga
  • Doznaj što još sve možeš s njom...

Malo što je toliko korisno i malo što se može upotrijebiti za toliko raznih namjena kao najobičnija soda bikarbona. Ako nam ne vjeruješ, prouči ovih 10 trikova i uvjerit ćeš se da je ona pravo malo multipraktik čudo:

1. Mješavina sode i vode čisti naše ruke temeljitije nego sapun i posebno je korisna za osjetljivu kožu (za razliku od agresivnih sapuna). 

2. Masna ti je kosa i nemaš vremena za pranje? Jednostavno umasiraj malo sode u kosu. Ako imaš tamnu kosu, pripazi da ti ne ostanu bijeli tragovi. Također je korisna i kod pranja kose: pomiješaj prašak i vodu u omjeru 1:3, umasiraj na kosu, ostavi kratko da djeluje te zatim temeljito isperi kosu. 

 | Autor: miss7 miss7

3. Nemaš dezodorans pri ruci? Soda bikarbona može poslužiti kao i prirodni dezodorans – jednostavno pomiješaj 10-15 ml vode s malo praška i gotovu smjesu nanesi ispod pazuha. Ova potpuno bezopasna alternativa uklanja znoj i štiti ti kožu. 

Možda vas zanima Testirala sam tri potpuno prirodna dezodoransa - jesu li me uspjeli zaštititi cijeli dan? Rubrika Beauty Beauty

4. Emma Stone i drugi celebi se kunu u piling od sode bikarbone koji neutralizira kiselost kože i obogaćuje je kisikom. Evo kako napraviti piling: pomiješaj dvije trećine sode i trećinu vode te nanesi na lice. Ipak, mi upozoravamo, možda je bolje ovo izbjeći na osjetljivoj koži lica.   

5. Mješavina sode bikarbone i vodikovog peroksida (ima ga u svakoj ljekarni) može posvijetliti požutjele tragove od laka na noktima. Smjesu nanesi na četkicu za zube, protrljaj i ostavi 3 minute da djeluje, prije nego što ukloniš smjesu. 

6. Nezgode kod samotamnjenja kože se daju lako ukloniti uz pomoć sode i limuna.
Možda vas zanima Pitali smo dermatologe: Što je najmanje zlo: sunce, solarij ili proizvodi za samotamnjenje? Rubrika Life&style Life&style

7. Soda bikarbona sa svojim antibakterijskim djelovanjem je i poseban tajni savjet za čišćenje četkica za šminku. Stavi svoje četkice u posudu s toplom vodom i par žilčica sode i ostavi da djeluje minutu-dvije. Nakon toga, temeljito isperi. 

8. Soda je idealan pomoćnik za opekline, smanjenje crvenila te ublažuje ubode od komaraca. Najbolje se okupaj u hladnoj vodi pomiješanoj sa sodom ili jednostavno nanesi takvu smjesu na zahvaćena područja. 

9. Za suhe i osjetljive ruke je vrlo koristan piling od sode i maslinovog ulja. Omekšava kožu i hidratizira je. 

10. Odvod u tušu ili sudoperu ti je opet začepljen zbog kose? Pomiješaj pola octa i pola sode te polij po odvodu (sva prljavština će izaći na površinu radi reakcije). Nakon 5 minuta zalij vrućom vodom.

Možda vas zanima Začepljeni odvodi u kući? OVO će ti instantno pomoći Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram

Komentari 0