Beauty
pravila u bojenju kose 2022.

Za savršenu boju - 4 pravila bojenja kose u 2022. koje treba slijediti

  • Pronalazak odgovarajuće nijanse boje za kosu nije lak odabir, posebno uz mnoštvo trendova koji se stalno mijenjaju
  • Ipak, postoji nekoliko osnovnih pravila koja bi trebalo slijediti za uvijek predivnu boju
  • Savršeno stopljene, elegantne nijanse koje dodaju na dimenziji kose i pristaju tonu kože nikad ne izlaze iz mode u beauty svijetu!

Trendovi u bojama za kosu neprestano se mijenjaju te doživljavaju sitne preinake. Tamnije ili svjetlije "klasične" nijanse poput smeđe ili plave nikad ne izlaze iz mode, no svake godine svjedočimo novijoj, izmijenjenoj verziji koja dodaju na dimenziji, lepršavosti, sjaju ili efektu boje.

Jedne sezone to su sitniji, druge krupniji pramenovi koji uokviruju lice ili nijansa beachy bronde, odnosno 'plava brineta'. Svaki od ovih trendova doživi vrhunac svoje popularnosti, a zatim na njegovo mjesto dođe neki novi. No zato, postoji nekoliko ključnih pravila bojenja kose u ovoj godini koja ipak 'ostaju na snazi' neovisno o nijansi ili frizuri.

Hair frosting tehnika bojenja kose Možda vas zanima 'Hair frosting': Minimalna promjena frizure s maksimalnim učinkom Rubrika Beauty Beauty

1. Dodavanje dimenzije

Za savršenu boju - svejedno je li boja kose plava, smeđa ili crvena, uz pomoć pramenova potrebno je dodati dubinu i dimenziju. Nenaglašeni, svjetliji, tanki potezi podići će boju u jednoj nijansi, koja inače može izgledati neprirodno i prazno. Ovaj efekt postiže se dodavanjem pramenova na mjesta gdje sunce pada na kosu, uz lice te na vrhovima, koji su često i inače svjetliji.

pravila u bojenju kose 2022. | Autor: Instagram @chrisappleton1 Instagram @chrisappleton1 pravila u bojenju kose 2022. - dimenzija u kosi

2. Osjenčani korijen kose

Osim dodavanja svijetlih pramenova, za osvježavanje boje za jesen, savršena suptilna promjena može biti i potamnjivanje korijena, odnosno prekrivanje svjetlijih pramenova nešto tamnijom nijansom te ostavljanje tamnije boje pri korijenu, što produžuje i vrijeme između odlazaka frizeru te olakšava održavanje boje.

pravila u bojenju kose 2022. | Autor: Instagram @jessicabiel Instagram @jessicabiel pravila u bojenju kose 2022. - tamniji korijen kose

Možda vas zanima Valovita kosa: detaljan vodič za njegu i oblikovanje prirodno valovite kose Rubrika Beauty Beauty

3. Održavanje stopljenih nijansi u istom tonu

Svi se sjećamo ombré frizura s vrlo vidljivim i pomalo agresivnim prijelazima iz jedne boje u drugu koje su bile vrlo popularne prije desetak godina.

Dimenziju koja se dobiva nijansiranjem boja vrlo je važno održati u kosu kako bi frizura izgledala moderno i u trendu, a kako bi se to postiglo, nijansiranje svijetlih i tamnih tonova mora biti vrlo precizno, za nježne i mekane prijelaze koji se savršeno stapaju jedni s drugima. Tajna se krije u debljini pramenova te je za prirodan izgled najbolji tražiti fine i tanke takozvane baby highlights.

pravila u bojenju kose 2022. | Autor: Instagram @mararoszak Instagram @mararoszak pravila u bojenju kose 2022. - stopljene nijanse

4. Isprobavanje crvenih nijansi uz dodavanje kontrasta 

Crvene i bakrene nijanse svakako su vrlo popularan trend u bojama za kosu ove godine. No, vrlo je važno odabrati pravu nijansu ove vatrene boje. Svjetlijim tonovima kože najbolje pristaju svijetle bakrene nijanse ili strawberry blonde boja.

Srednje ili maslinastom tonu kože predivno će pristajati dublje bakrene ili koraljne nijanse, dok će se s tamnijom puti savršeno stopiti bordo ili tamnoljubičaste nijanse. Uz biranje savršene nijanse, potrebno je vrlo dobro paziti i na odabir kontrastnih, svjetlijih pramenova koji će cjelokupnom izgledu dati dimenziju i poseban efekt.

pravila u bojenju kose 2022. | Autor: Instagram @sydney_sweeney Instagram @sydney_sweeney pravila u bojenju kose 2022. - crvene i bakrene nijanse

Kosa Možda vas zanima 6 pogrešaka koje radimo pri pranju kose, a da toga nismo ni svjesni Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @mararoszak

Komentari 0