Beauty
Hair frosting tehnika bojenja kose

'Hair frosting': Minimalna promjena frizure s maksimalnim učinkom

  • Želiš nešto promijeniti, ali ne želiš potpunu promjenu frizure? 
  • Onda bi ovaj novi trend mogao biti prava stvar za tebe! 
  • „Hair frosting“, tj. „zamrzavanje kose“, obećava minimalnu promjenu s maksimalnim učinkom

Proljeće je pred vratima! U nekima od nas ne bude se tek romantični proljetni osjećaji, nego i potreba da se isproba nešto novo, a osobito kada je riječ o frizuri. Za one koji se ne žele potpuno promijeniti, nego samo žele osvježiti svoju frizuru, ova nova tehnika bojanja mogla bi biti opcija.

6 trendova bojenja kose za 2022. godinu: ovi stilovi nam se vrte po glavi...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FARINA (@novalanalove)

Zamrznuta kosa? Što je zapravo hair frosting?

Hair frosting je trenutačno tehnika bojanja par excellence i sve više konkurira poznatim trendovima kao što su balayage ili ombré. Kao što naziv govori, kosa doslovno izgleda kao da je „zamrznuta“ i općenito je malo posvijetljena. S ovom tehnikom se pojedini pramenovi kose oboje u nešto svjetliju nijansu s odsjajima hladnih boja. Za razliku od balayage tehnike, koja se prvenstveno oslanja na tople refleksije svjetlosti i prirodni prijelaz s tamnijih pramenova na svjetlije boje, hair frosting uključuje bojanje pojedinih pramenova kose u hladnije nijanse od korijena do vrhova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jami Alix (@jamialix)

Možda vas zanima Ova omiljena frizura Francuskinja vraća se na proljeće i uvijek je dobar izbor Rubrika Beauty Beauty

Dinamičan i svjež sjaj

Ovaj trend kose ne samo da osigurava mekanu dinamiku s igrom svijetle i tamne boje, nego također donosi novi život za tvoju frizuru te daje osvježavajući sjaj za proljeće. I najbolje od svega: trend je prikladan za sve boje i strukture kose. Pripazi samo na to da se odabere hladnija nijansa koja se može dobro kombinirati s prirodnom bojom kose, ali ipak odskače od osnovne boje kose. Stoga je najbolje dobiti savjet profesionalca kako bi dobila najbolji wow efekt.

Photo: Instagram@modernhousevibes

Komentari 0