Beauty
njega obojene kose ljeti

Njega i zaštita obojene kose ljeti: kako održati postojanu boju

  • Ako imaš obojenu kosu, sigurno znaš da ju tijekom ljeta trebaš posebno njegovati
  • Boja brže i lakše izblijedi na suncu, stoga je prikladna njega kose potrebna kako bi boju održala svježom i postojanom cijelo ljeto!
  • Uz nekoliko savjeta i trikova te prijedloge odličnih proizvoda, tvoja obojena kosa će ovog ljeta biti sjajnija i ljepša no ikad!

Između sunca, mora, soli, pijeska ili klora iz bazena, naša kosa, posebno obojena kosa tijekom ljeta prilično je izložena oštećenjima. Boja lakše izblijedi, a vrhovi lakše pucaju. No, iako je ljeti naša kosa podložnija oštećenjima i ispiranju boje, postoji nekoliko njegujućih koraka koje možeš pratiti kako bi boju kose održala postojanom, a svoju kosu sjajnom!

U nastavku ti donosimo kako svoje obojene pramenove tijekom ljeta, ali i nakon njega, održati svježima i punima boje!

Zašto je kosa ljeti i nakon ljeta uvijek više oštećena?

Štetne sunčeve zrake imaju veliku ulogu u isušivanju, posebno obojene kose koja je i kemijski tretirana. Budući da se tijekom ljeta najviše izlažemo suncu i na našoj kosi oštećenja se intenzivnije vide i stvaraju. Uz alate za stiliziranje kose koje koristimo tijekom cijele godine, preko ljeta obojena kosa gubi svoj sjaj i boju zbog dodatnih čimbenika poput klora u bazenu, morske soli te neprestanog močenja kose u vodi, a zatim sušenja na suncu.

njega obojene kose ljeti | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou obojena kosa ljeti

Budući da močenje kose otvara kutikulu kose, pigment boje tad lakše izlazi iz vlasi te boja brže blijedi, stoga mnogi frizeri za održavanje boje ljeti savjetuju u potpunosti izbjegavati močenje kose.

Rutina njege obojene kose tijekom ljeta

Iako se možda čini očitim, ipak je važno napomenuti kako je nošenje šešira ili kape vrlo važno za zaštitu kose od direktnog utjecaja sunčevih zraka. Elegantan slamnati šešir, cool šilterica ili trendi svilena marama, neovisno koji modni dodatak odabereš, odlično će zaštititi kosu od sunca, a istodobno ćeš izgledati jako chic! Također, za dodatnu njegu i zaštitu, na obojenu kosu možeš nanijeti i regenerator, koji će pomoći nahraniti i rehidrirati tvoju kosu.

njega obojene kose ljeti | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou njega i zaštita obojene kose ljeti

Dok si na odmoru, tvoja obojena kosa trpi oštećenja s nekoliko strana, od sunca, mora, ali i alata za stiliziranje. Dodatna oštećenja obojene kose možeš spriječiti nanošenjem male količine losiona poslije sunčanja na kosu, što će spriječiti oštećenja od UV zraka, soli ili klora i produžiti vijek trajanja tvojoj novoj boji! 

Također, uz vlagu, sunce, sol i druge sastavne dijelove ljeta koji mogu loše utjecati na obojenu kosu, dodatno ju oštećuješ svakodnevnim stiliziranjem raznim toplinskim aparatima, što bi trebala izbjegavati da kosi pružiš mogućnost za oporavak. Ljeto je opušteno godišnje doba kad kosu nije potrebno previše stilizirati, već ju možeš oblikovati i prirodnim tehnikama stiliziranja te uz razne proizvode dodati joj volumen i teksturu.

njega obojene kose ljeti | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou njega obojene kose ljeti

Ključan korak pri povratku s odmora za obnovu obojene kose je korištenje obnavljajuće i hranjive maske za kosu koja će vlasi kose učiniti snažnijima te zagladiti oštećenja kojima je kosa bila izložena. Uz hranjivu masku, jednako su važni i šampon te regenerator s hidratacijskim učinkom.

Umjesto svoje uobičajene kombinacije šampona i regeneratora, nakon godišnjeg odmora na moru i suncu, kako bi obnovila obojenu kosu, koristi proizvode s hidratizirajućim formulama koji će nahraniti i osvježiti suhu kosu. Za završnu njegu, prođi kroz vlasi kose s malo količine njegujućeg ulja ili seruma za kosu.

njega obojene kose ljeti | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou njega obojene kose ljeti

Ako je tvojoj kosi ipak potrebno malo više njege te osvježavanje boje, onda je ipak vrijeme za posjet frizerskom salonu, gdje će tvoja boja biti obnovljena, a kosa nahranjena profesionalnim tretmanima.

Proizvodi za njegu obojene kose tijekom ljeta

Iako ne postoji magičan proizvod koji će u potpunosti spriječiti da tvoja boja izblijedi, no obnavljajuće maske za kosu i zaštitni sprejevi svakako mogu pomoći da obojena kosa ne izblijedi i ne izgubi sjaj.

Phytojoba hidratantni šampon

Ovaj hidratantni, kremasti šampon vrlo je blag te posebno formuliran za dehidriranu i suhu kosu kakva posebno može postati obojena kosa tijekom ljeta. Njegova lagana tekstura nježno čisti vlasište uz pomoć njegujućeg jojobinog mlijeka te kosi vraća mekoću i sjaj. Prirodna zaštita kose pojačana je intenzivnim hidratizirajućim svojstvima u šamponu.

Proizvodi za njegu obojene kose | Autor: Pr Pr

Phytojoba hidratantni šampon, 99,90 kn

La Croa hidratantni šampon

Hidratantni šampon iz La Croe obogaćen je organskim uljima kokosa i argana te organskom aloe verom i karite maslacem. Njeguje kosu prirodnim hidratizirajućim faktorima poput hijalurona i glicerina. Prikladan je i za osjetljivo vlasište te će savršeno njegovati obojenu kosu tijekom ljeta.

Proizvodi za njegu obojene kose | Autor: Pr Pr

La Croa hidratantni šampon, 59,90 kn

Kérastase Soleil Huile Sirene sprej

Sprej za kosu Kérastase Soleil Huile Sirène neizostavan je ljetni proizvod koji će tvoju kosu učiniti mekanom i glatkijom i zaštititi ju od negativnih utjecaja sunčevih zraka. Svojom formulom dubinski prodire u vlasi i utječe na postizanje predivnih morskih valova, ultimativne ljetne frizure!

Soleil Huile Sirène sprej je jedinstvena kombinacija zaštitnog ulja i slanog spreja za stiliziranje kose koji će ti pomoći oblikovati kosu da bude blistava i hidratizirana uz njegujuće sastojke poput kokosovog ulja i vitamina E.

njega obojene kose ljeti | Autor: 4lookstore.com 4lookstore.com Sprej za valove Kérastase Soleil Huile Sirène, 225 kn

Ouai sprej za valove

Ouai sprej za valove formuliran je s rižinim proteinom (koji hrani kosu) umjesto tradicionalne soli (koja je isušuje) te je odličan za formiranje predivnih beachy waves.

Uz lijepo oblikovanje tvojih pramenova, uz ovaj sprej tvoja će kosa dobiti i prekrasan miris limuna, ruže, magnolije, ljiljana, sandalovine, pačulija i cedrovine. Sprej jednostavno nanesi na mokru kosu koju si savila u lokne i pusti da djeluje za predivnu opuštenu frizuru stvorenu za ljeto!

njega obojene kose ljeti | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Sprej za valove Ouai sprej za valove, 210,62 kn

Pantene Hair Biology De-Frizz & Illuminate maska za kosu

Kao što smo spomenuli ranije, maska za kosu vrlo je važan korak u obnovi obojene kose tijekom ljeta, a uz Pantene Hair Biology De-Frizz & Illuminate masku tvoja će kosa biti dobro regenerirana. Ova maska za kosu jača dlaku kose i umiruje vlasište te ostavlja kosu mekanom na dodir.

Proizvodi za njegu obojene kose | Autor: Pr Pr

Pantene Hair Biology De-Frizz & Illuminate maska za kosu, 50,60 kn

John Frieda Hydrate & Recharge Deep Soak Masque maska za kosu

Budući da je kosa izložena svakakvim isušujućim efektima, potrebno ju je duboko hidratizirati. Upravo to će učiniti ova John Freida maska za dubinsku hidrataciju koja je infuzirana hranjivim kapima bogatim kapljicama koje sadrže monoi ulje i keratin. Uz ovu hidratantnu masku tvoja će obojena kosa biti meka i svilenkasta!

njega obojene kose ljeti | Autor: Douglas Douglas Maska za njegu kose John Freida Hydrate & Recharge Deep Soak Masque maska za kosu, 69,90 kn

Možda vas zanima Pepeljuga plava, platinasta boja kose koju ćemo viđati posvuda Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0