Beauty
keratinsko ravnanje kose

Keratin za ljepšu kosu: Sve o tretmanu keratinskog ravnanja kose objašnjava Zvonimir Franić

  • Sigurno si čula za tretmane za kosu keratinom s kojima možeš postići savršeno glatku i ravnu kosu bez neposlušnih pramenova
  • No znaš li koji su zapravo benefiti keratina i što stoji iza ovakvih tretmana?
  • O svim dobrobitima keratinskog ravnanja kose, trajanju tretmana te je li podoban za sve tipove kose, razgovarali smo s našim poznatim frizerom Zvonimirom Franićem

Ako si ikad istraživala kako postići savršeno glatku frizuru i kosu koja se ne kovrča, vjerojatno si čula i za keratin tretmane, odnosno posebne tretmane ravnanja kose. „Keratinsko ravnanje kose inovativna je tehnika potekla iz Brazila te je vrlo popularan tretman za ravnanje i obnavljanje oštećene kose“, rekao nam je Zvonimir Franić iz salona Franić.

Keratin tretman kosu ostavlja ravnom, glatkom i sjajnom čak i do nekoliko mjeseci. Keratinski tretman u frizerskim salonima smatra se polupermanentnim ravnanjem kose, te "obično traju do 6 mjeseci, uz pravilnu njegu kose, nakon čega se preporuča ponoviti tretman“, rekao nam je Zvonimir, s kojim smo razgovarali o svim detaljima keratin tretmana.

No, što je zapravo keratin i kako djeluje na našu kosu?

Što je keratin i koji su njegovi glavni benefiti?

Keratin je gradivni protein koji se prirodno nalazi u našoj kosi i noktima. Sprječava lomljenje kose, neposlušnost vlasi i toplinska oštećenja. Kad se površinski nanosi na kosu, može se upotrijebiti za zaglađivanje.

Keratin tretman | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Keratinsko ravnanje kose

Keratin djeluje obnavljajuće na oštećenu kosu i ojačava prirodnu strukturu, zaglađuje vlasi te dodaje i predivan sjaj. Keratin također ravna kosu i zaglađuje ispucale vrhove jer spaja i osnažuje kutikule kose, a kosi daje sjajniji i zdraviji izgled.

Kako izgleda postupak keratinskog ravnanja kose i tko može koristiti keratinske tretmane?

Zdrava, zaglađena i sjajna kosa koju je lako održavati rezultat je keratinskog ravnanja kose, a Zvonimir nam je objasnio kako točno taj postupak tretmana keratinom u frizerskom salonu funkcionira: „Sam postupak keratinskog ravnanja obuhvaća pranje pročišćavajućim šamponom što dovodi do otvaranja kutikule vlasi. Zatim se na prosušenu kosu nanosi keratinska krema koja se nakon određenog vremena u potpunosti osuši sušilom te dodatno peglom za kosu kako bi se postigao efekt zaglađenosti vlasi, odnosno ravnanja. Postupak se može ponešto razlikovati, ovisno o naputku certificiranog proizvođača“.

Odlična je vijest da su svi tipovi kose kandidati za keratinsko ravnanje kose, budući da keratin ne mijenja strukturu vlasi, već ispravlja suhe i oštećene vlasi te kosi daje sjajnu, zaglađenu i baršunastu strukturu.

Skandi valovi, frizura koju ćemo viđati ovog ljeta jer ne traži puno stiliziranja Možda vas zanima Skandi valovi, frizura koju ćemo viđati ovog ljeta jer ne traži puno stiliziranja Rubrika Beauty Beauty

„Kovrčavu ili valovitu kosu keratinom također možemo izravnati, a kod ravne kose keratinski tretman je u funkciji dodatne njege jer uz efekt zaglađivanja, ujedno ojačava vlas te štiti kosu od negativnih vanjskih utjecaja i štetnosti UV zračenja“, pojasnio nam je Zvonimir.

Keratin tretman može se izvoditi i na kosi koja je kemijski tretirana, kao i na prirodnoj kosi, a straha od oštećenja boje nema, već će tvoja kosa nakon keratinskog tretmana ravnanja kose i dodatnog „premaza“ proteina, izgledati punije te biti jača.

Njegovanje kose nakon keratinskog tretmana ravnanja kose u frizerskom salonu

U vezi njege kose nakon keratin tretmana, Zvonimir preporučuje da se slijede ove upute: “Za održavanje učinka keratinskog ravnanja kose preporučuje se isključivo korištenje šampona bez sulfata u svakom sljedećem pranju. To se odnosi i na dodatne njege u smislu regeneratora, maski i seruma za kosu”.

Keratin tretman | Autor: Shutterstock Shutterstock Keratinsko ravnanje kose

Zvonimir je upozorio na to i koliko je važno za uspješan tretman keratinskog ravnanja kose uslugu potražiti “u isključivo certificiranim frizerskim salonima, gdje će postupak biti izveden od strane profesionalnog i educiranog osoblja”.

Kosu nakon izlaska iz frizerskog salona svakako trebaš nastaviti pravilno njegovati, a kod proizvoda poput regeneratora, seruma i maski koji sadrže keratin obrati pozornost na to da odgovaraju tvojem vlasištu te da također ne sadrže sulfate i parabene.

Cijena keratinskog ravnanja kose

Za ovaj inovativni tretman s kojim će tvoja kosa biti blistava, glatka i njegovana, morat ćeš izdvojiti oko 700 do 1800 kuna, što su okvirne cijene za keratinsko ravnanje kose u frizerskim salonima u Zagrebu.

Regenerator Možda vas zanima Nakon suhog šampona stigao je suhi regenerator. Što je on zapravo i kako ga koristiti? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0