Beauty
Regenerator

Nakon suhog šampona stigao je suhi regenerator. Što je on zapravo i kako ga koristiti?

  • Iako suhi regeneratori postoje već godinama, kako se sve više formula pojavljuje u sferi ljepote, izvrsno je vrijeme za osvježenje
  • Suhi regeneratori tako ne dolaze u puderastim teksturama, već u kombinaciji s hranjivim uljima koji će kosu učiniti sjajnijom i laganijom
  • Imamo sve informacije koje trebaš znati i preporuke za suhe regeneratore za kupnju

Vjerojatno znaš za suhi šampon, možda te puno puta i spasio, ali jesi li isprobala suhi regenerator? Ne tako popularan proizvod je vrijedniji nego što misliš, posebno kada si u žurbi. A nije ga naodmet imati pri ruci ni ljeti. Potražiš li u drogeriji suhi šampon pod tim imenom vjerojatno nećeš pronaći ništa. Jer zapravo je riječ verziji regeneratora koji se ne mora ispirati i koji je u spreju što ga čini laganijim, a tvoju kosu zdravijom i sjajnijom bez da joj ubije lepršavost. I bez da potrošiš vrijeme na hranjenje kose.

Možda vas zanima Uz 'pravilo 5,7 cm' u nekoliko sekundi otkrij pristaje li ti bolje duža ili kraća kosa Rubrika Life&style Life&style

Što je suhi regenerator?

Za razliku od suhih šampona, (novi) suhi regeneratori, naravno, nisu puderasti već se obično proizvode s uljima i drugim sastojcima za regeneraciju. To je proizvod koji se raspršuje na kosu i ne zahtijeva ispiranje vodom kao tradicionalni regenerator. Može se koristiti samostalno kao završni sprej za hidrataciju suhe kose ili za osvježavanje kose tijekom dana. Pomaže hidratizirati i razmrsiti kosu, pomaže spriječiti kovrčanje i pojačava sjaj. Zgodno ga je stoga imati dad je visoka vlaga u zraku, iznenada plusne kiša ili kad iz bilo kojeg razloga ne možeš ukrotiti kosu.   | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Kada koristiš suhi regenerator, opća primjena će izgledati slično suhom šamponu ili laku za kosu, ali će se raspored razlikovati. Najbolje ga je protresti prije prskanja jer se u njemu obično nalaze prirodna ulja koja se mogu taložiti na dnu kad se koristi. Kad ga protreseš svi sastojci će se dobro pomiješati. 

Pariški bob, sjajna frizura za ljeto koju ju je nevjerojatno lako održavati!

Bočicu treba držati na 15, 20 centimetara udaljenosti od kose i, obrnuto od suhog šampona, izbjegavati prskanje po vlasištu i korijenu kose. Najbolji način nanošenja suhog regeneratora je prskanje od sredine kode do vrhova. Ako je proizvod topao lakše će se rasporediti. Za ravnomjernije nanošenje treba ga nježno utrljati u kosu. 

Kada koristiti suhi regenerator?

Slično kao kod suhog šampona, obično ćeš posegnuti za suhim regeneratorom u danima kada kosi treba samo malo pomoći, kada kosa postane suha, statična, nakovrča se ili se zamrsi. Kratkim prskanje suhog regeneratora produžit će trajanje frizure za još nekoliko dana.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Masna kosa ostaje neprijatelj, a često će tvoj suhi šampon i regenerator djelovati složno kao tim iz snova kako bi vlasište održalo svježe, a krajevi imali zdrav sjaj. Drugi ili treći dan kada se korijen zamasti, upotrijebi suhi šampon da upije ulje i osvježite vlasište. Suhi regenerator pošpricaj na sredinu i vrhove da ukrotiš kovrčavost, vratiš vlagu kosi i dobiješ sjaj. Suhim regeneratorom možeš zavlačiti s pranjem dva do tri dana. Nakon toga kosa će početi izgledati masno.

Najbolje ga je koristiti između redovitih pranja kako bi se spriječilo da kosa izgleda dehidrirano i bez sjaja, a izbjegavaj ga onog dana kada opereš kosu i koristiš tradicionalni regenerator jer bi rezultat mogao biti masan i pretjerano sjajan izgled kose.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Suhi regeneratori obično će najviše pomoći tankoj kosi i kosu srednje dužine, ali s obzirom na to da se svaka kosa može boriti sa suhoćom i kovrčanjem, važno je pronaći odgovarajuči proizvod prema teksturi kose.

Batman i Robin?

Zamisli suhi šampon i suhi regenerator poput Batmana i Robina. O jednom se možda više priča, ali obojica su heroji i odrađuju posao. Korištenje oba proizvoda zajedno može biti tajno oružje za produljenje lijepog izgleda kose. Ovaj duo zajedničkim snagama radi za čisti i sjajnu kosu bez pranja. 

Regenerator | Autor: Instagram@theroyalfamily Instagram@theroyalfamily Regenerator

Kako prikriti sijedi korijen kose Možda vas zanima Sakriveno u nekoliko sekundi: znamo najbolji trik protiv sijede kose i neobojenog korijena Rubrika Beauty Beauty

Suhi šampon također dodaje volumen tankoj kosi. Suhi regenerator daje hidrataciju pramenovima nizom sastojaka uključujući prirodna ulja bez potrebe za pranjem. Može raspetljati kosu, dajući joj mekoću i sjaj."

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Urtekram, 250ml (55,00 kn); Moroccanoil, 160ml (298,49kn); Schwarzkopf, 200 ml (25,49 kn)

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Ziaja, 125ml (32,70 kn); Revlon, 500ml (101,00kn); Loreal, 200ml (32,90 kn)
 

Photo: Instagram@theroyalfamily

Komentari 0