Beauty

Valovita kosa: detaljan vodič za njegu i oblikovanje prirodno valovite kose

  • U najboljem slučaju, prirodno valovita kosa može izgledati kao da si upravo došla s plaže
  • U najgorem slučaju, ima neki 'napola izgled', ni kovrčava ni ravna, s vlasima i pramenovima koji nasumično strše na sve strane 
  • Možda pomogne nekoliko savjeta stručnjaka za lakše stiliziranje valovite kose 

Kako bi valovita kosa izgledala lijepo i uredno, trebaš joj posvetiti malo pažnje i odgovarajuću njegu. Njegu. Stručnjaci savjetuju kako ćeš fino stilizirati valovitu kosu. 

Kosa Možda vas zanima 6 pogrešaka koje radimo pri pranju kose, a da toga nismo ni svjesni Rubrika Beauty Beauty

Pripremni koraci, u kadi

Kada si pod tušem, pročešljaj masku ili regenerator prije nego što ih ispereš. Nakon ispiranja još jednom iščetkaj kosu dok je još mokra kako ne bi bilo zapetljane kose. Nakon sušenja kose ručnikom ključno je nanijeti proizvod koji će poboljšati prirodnu teksturu kose , ali pripazi da bude ravnomjerno raspoređen po tvojoj kosi kako ne bi bio samo na gornjem dijelu kose, a niti jedan proizvod ne dopire do dijelova kose ispod. 

 | Autor: Instagram rozhair Instagram rozhair

Ako sušiš kosu na zraku

Kad se proizvod nanese, ostavi kosu da se osuši do otprilike 70 posto bez dodirivanja. Zatim možeš stvoriti neku definiciju u svojim valovima tako što ćeš dva dijela kose uviti u kečke i skupiti ih zajedno dok ti kosa ne bude gotovo sasvim suha. Spusti je, dodaj još malo proizvoda za oblikovanje i to je to. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mara Roszak (@mararoszak)

Ako toplinski oblikuješ kosu

Stručnjaci preporučuju da naneseš malo pjene prije nego što uvrneš dijelove kose 2,5 cm od lica. Odatle možeš koristiti nastavak za difuzor na svom fenu za kosu kako bi nježno podigla kosu s donje strane i pomicala je malim kružnim pokretima kako bi postigla živahne, ali profinjene kovrče. Nakon što ti je kosa suha, protresi glavu i nanesi malu količinu kreme za oblikovanje na vrhove.

 | Autor: Instagram laurapolko Instagram laurapolko

Ako ravnaš valovitu kosu

Obavezno prethodno poprskaj kosu sa sprejem za zaštitu od topline kako bi spriječila toplinsko oštećenja. Zatim uzmi peglu i prođi gore i oko glave hvatajući pramenove koji su veliki samo onoliko koliko je širina pegle, tako da ne propustiš nijedno mjesto. 

Ako ravnaš kosu, ona ne smije biti potpuno suha. Ključno je imati malo vlage za rad. Ponekad pomaže korištenje bočice s raspršivačem da malo navlažiš kosu ako je potrebno, osobito oko lica, jer je to obično najteži dio za oblikovanje. Zatim upotrijebi četku za dodatno zaglađivanje tijekom sušenja.

 | Autor: Insatagram mararoszak Insatagram mararoszak

Što ne treba raditi kada se oblikuje valovita kosa?

Pokušaj ne češljati kosu nakon što je suha - ili čak uglavnom suha! To može poremetiti valove. Bolje je povremeno uvrnuti kosu prstima ili je skupiti u punđu ako želiš dodati definiciju prirodno valovitoj kosi.

Pobrini se da sve proizvode za oblikovanje ravnomjerno rasporediš od početka. Ako proizvod nanosiš samo na gornji sloj kose, možeš završiti s ravnom kosom na vrhu i kovrčama ispod.

Stručni vodič za oblikovanje prirodno valovite kose | Autor: Instagram mararoszak Instagram mararoszak Stručni vodič za oblikovanje prirodno valovite kose

Završni savjeti?

Naglašavanje prirodnih valova apsolutno počinje sa zdravom kosom. Korištenje redovitog tjednog tretmana maskom je ključno, osobito ako kosu tretiraš bojom. Redovito podrezivanje također pomaže. Idealno je jednom svaka tri mjeseca. Također se toplo preporučuju dodaci tvom režimu, koji mogu pospješiti zdrav rast, dodati punoću i pomoći u poboljšanju prirodnih valova.

Možda vas zanima Frizure iz ludih 70-ih vraćaju se na velika vrata! Inspiriraj se nekim od najzanimljivijih lookova Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram rozhair

Komentari 0