Beauty

Ovih 5 frizura odlazi u zasluženu mirovinu. A evo kojim ih trendovima ih možeš (lako) zamijeniti

  • Naišla si na svoju staru fotografiju i ne možeš vjerovati kakvu si frizuru nekoć nosila?
  • Trendovi rapidno dolaze i prolaze pa je ponekad teško ići ukorak sa svim novitetima
  • Što je to 'in', a što 'out' kada je stiliziranje kose u pitanju otkrivamo ti u nastavku teksta

Ma koliko mi voljele nositi određene modne komade, ponekad se moramo pomiriti s činjenicom da oni jednostavno nisu u trendu. Isto pravilo vrijedi i s frizurama. Veliki trendovi poput ombrea ili visokih punđi polako su svoje mjesto ustupili nekim novim idejama. Ako nosiš neku od frizura koje ćemo spomenuti u nastavku ne moraš se osjećati prozvanom. Na kraju dana, svatko od nas nosi ono što misli da mu najbolje pristaje i s čim ili u čemu se osjeća najugodnije. Znaj da ovo pravilo jednako vrijedi kada su u pitanju i odjeća i frizure. A ako si se pitala kako modernizirati svoju postojeću frizuru odgovor se krije u nastavku.

Možda vas zanima Ni duga, ni kratka! Prema frizerima ovo je idealna frizura za sve koje žele srednju dužinu kose Rubrika Beauty Beauty


1. Visoke punđe

Svojevremeno su visoke punđe, posebno one kreirane uz pomoć okruglih spužvastih gumica, bile uvrštavane među najpopularnije frizure. Ipak, slava im je proteklih godina bljedila. Naravno da ih zbog praktičnosti rado nosimo u ljetnim mjesecima, no stroge i zalizane forme ustupile su svoje mjesto opuštenom, ležernom izgledu. Ipak, danas su načelno visoke punđe zamijenjene niskima koje se smatraju profinjenima i sofisticiranima. Ne čudi što je riječ o frizuri koju nerijetko možemo vidjeti na članicama kraljevskih obitelji.

 | Autor: Instagam Instagam

2. Space bun

Na popis trendi frizura prošloga se ljeta zahvaljujući pjevačici Jennifer Lopez vratila i frizura koju smo obožavale kao djevojčice. Radi se dakle o dvjema punđicama koje su svaka s jedne strane postavljene iznad uha. Ovaj stil inspiriran je izgledom dvaju fiktivnih likova - Minnie Mouse i Princeze Leile, a njegov naziv potječe upravo iz reference na serijal 'Ratovi zvijezda'. Ipak, čini se da je njihova popularnost trajala samo jedno ljeto. Sada težimo sofisticiranijem i ženstvenijem izgledu pa je niska punđa vezana u više čvorova bolja opcija.

 | Autor: Instagam Instagam

Možda vas zanima Voliš nositi kosu vezanu u rep? Ovo je najljepša pony frizura za nadolazeće proljeće Rubrika Beauty Beauty

3. Guste kovrče

Guste kovrče izvedene uz pomoć alata za oblikovanje kose nerijetko izgledaju neprirodno. Kako bi to izbjegla, slavni frizeri preporučuju da se radije odlučiš za blage valove. Osim što će ti pružiti željeni prirodni izgled, oni ne zahtijevaju veliku brigu te ih je vrlo jednostavno postići. Također, ne moraš nužno svoju kosu izlagati alatima koji djeluju na bazi topline već je dovoljno poslužiti se trikovima s čarapama, novinama ili viklerima. Nekih od njih možeš se prisjetiti upravo ovdje.

 | Autor: Instagam Instagam

4. Kratki bob

Bez brige, kratki bob i dalje ostaje jedna od najomiljenijih, a svakako i najtraženijih, frizura na svijetu. Poznati stilisti za kosu napominju kako je jedina velika razlika u tome da se teži prirodnom, opuštenom izgledu kose te se zazire od strogih ravnih linija. Prisjeti se samo asimetričnih formi koje svojevremeno tako sjajno nosile Rihanna i Victoria Beckham. Njih ostavljamo u prošlosti, a sada težimo prirodnom izgledu kose koji je jednostavno održavati.

 | Autor: Instagam Instagam

Možda vas zanima Boyfriend bob - ova od muškaraca 'ukradena' frizura biti će najveći trend 2021. Rubrika Beauty Beauty

5. Ombre

Mogli bismo reći da je ombre na neko vrijeme otišao u zasluženu mirovinu. Umjesto oštrih prijelaza između svjetlije u tamniju boju sada preferiramo one postupne. Premda je poželjno da cijela boja ne bude iste nijanse, preporučuje se vertikalno stupnjevanje boja, a ne horizontalno kao što je to slučaj s ombre tehnikom.

 | Autor: Instagam Instagam

 

Photo: Pinterest

Komentari 0