Beauty 17. srpnja 2019.

Ležerne ljetne valove u kosi koji svima tako lijepo pristaju možeš postići sama kod kuće - evo kako

Instagram/Jenlyn Rodriguez.
  • Lagani valovi bilo na kraćoj, bilo na dužoj kosi, već su godinama omiljen način friziranja
  • Da bi ih i ti imala, ne moraš obavezno kod frizera 
  • Nakon nekoliko pokušaja ovu ćeš frizuru uspjeti svladati uz ovih nekoliko savjeta


Ako ti nije nikad uspjelo napraviti one 'nehajne', meke i opuštene valove na dugoj kosi, otvorila si pravi tekst. Već godinama, valove nose Jelene, Rozga i Veljača, i nebrojene druge poznate žene, uz sve anđelice s revija donjeg rublja Victoria's Secret. Uz malo tehnike koju ćemo ti prenijeti i nešto proizvoda za kosu, uspjet ćeš i ti ovladati tom frizurom. Ne možemo ti obećati da će ti frizura od prve savršeno uspjeti, ali ubrzo ćeš je svladati.

Priprema kose

  
Kao prvo, moramo te razočarati, svježe oprana kosa neće zadržati željeni valoviti oblik. Zato kosi odmah treba dodati nešto teksture. Isprobali smo velik broj proizvoda kroz godine i godine rada na takvoj frizuri i uvjereni smo da ti ništa neće pomoći bolje od pjene za volumen. Provuci prstima kroz svoje pramenove pjene koliko ti stane na dlan (ne puno više od veličine ping pong loptice). To će pomoći da kosa zadrži željeni oblik, a neće je isuviše opteretiti i spljoštiti. Uz to, veoma kratko prijeđi preko kose sprejem koji štiti od vrućeg fena, ali samo po krajevima, i to negdje od sredine kose.

Kosu ovlaš osuši


Sad kad si priredila kosu, možeš je početi sušiti. Fen podesi na najmanje vruće puhanje i usmjeri ga prema dolje da izbjegneš da ti se kosa neuredno nakovrča. Kosa ti mora biti sasvim suha prije nego što joj se približiš s vrućim uvijačem za kosu da ti se ne dogodi da je spališ ili uništiš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The eyes are the mirror of the soul 😘 #behappy #bepositive #jelenarozga

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on

Uvijač prave veličine


Svi frizeri s kojima smo razgovarali jednodušno su presudili da je za ovu frizuru idealan uvijač promjera oko 3,2 cm. Tako valovi neće postati sitnije, čvršće kovrče koje podsjećaju na prastari minival. Veći promjer napravit će premekane valove koji će se vrlo brzo izvjesiti.

Stavi pravu stvar na pravo mjesto 


Razlika između isuviše formalnih, večernjih kovrča i ovih nehajnih kao s plaže, kakve priželjkujemo, upravo je u visini uvijanja kose.  Pramenove počni uvijati negdje u visini očiju, ne iznad toga. Uhvati pramen širine otprilike tri centimetra i počni ga uvijati od vrha uha.

Broji ovijanja


Što više puta oviješ pramen oko vrućeg uvijača, kovrče će biti čvršće. Za lagane, opuštene valove pramen oko uvijača omotaj jednom ili najviše dva puta. Ako želiš malo svečaniji, retro hollywoodski look, omotaj pramen tri ili više puta. Bez obzira koji efekt želiš, nikad nemoj omotati pramen do samog kraja - krajevi kose moraju slobodno i ravno padati.

Možda vas zanima... Ljetni hit: Uz ova tri trika od svoje tanke kose načini savršeno voluminozni rep Rubrika Beauty Beauty

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@roseinc by @zoeygrossman

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Uvijač se mora pomicati


Jednom kad si pramen omotala oko uvijača, nemoj ga dugo držati - broji polako do tri i onda uvijač potegni van. Pramenovi koji ostanu predugo omotani oko vrućeg željeza mogu se oštetiti i izgledat će neuredno.

Četkanje 


Nakon što ti se kosa sasvim kratko ohladi, s mekom četkom lagano prođi kosom da se valovi razdvoje. Tako ćeš izgledati kao da imaš nehajnu frizuru 'drugog dana nakon frizera', a ne ukočenu, salonsku.

Možda vas zanima... Kate uz ovaj kućni recept njeguje kosu dan prije važnih događaja kako bi joj frizura dulje trajala i blistala Rubrika Stars Stars

Sprej za očuvanje frizure


Nemoj tek tako posegnuti za nekim starim lakom za kosu, moraš znati koji efekt želiš postići. Za pomalo neuredne, krute valove kao s plaže, upotrijebi suhi sprej za teksturu. Ako želiš nježnije valove meke pod prstima, stavi od sredine kose prema krajevima malo laganog laka za kosu. Sprejeve drži udaljene od kose gotovo 20 centimetara da kosu ne opteretiš prevelikom količinom proizvoda. Moraš zapamtiti: valovita kosa mora biti pokretna, slobodna!

Možda vas zanima... S ovim frizurama izdržat ćeš 6 dana bez pranja kose! Javi kako je prošlo... Rubrika Beauty Beauty

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

 

 

Komentari 0