Beauty

S ovim frizurama izdržat ćeš 6 dana bez pranja kose! Javi kako je prošlo...

  • Nemaš vremena za pranje kose? Pokazat ćemo ti frizure s kojima ćeš izdržati gotovo cijeli tjedan bez pranja
  • Žene kojima je mrsko prati kosu izdrže nekoliko dana bez pranja. Kako im to uspijeva?
  • Pokazat ćemo ti sedmodnevni plan s kojim će tvoja kosa izdržati bez pranja gotovo cijeli tjedan…

Ruku na srce, sve smo barem jednom bile lijene ili nemarne kad je riječ o pranju kose. Kad smo bile u vremenskoj stisci, koristile smo suhi šampon. Ali, to i nije baš najzgodnije rješenje. Pokušavale smo preko dana tražiti isprike te razmišljati o tome kako je svakodnevno pranje kose ovako i onako štetno. 

Međutim, žene kojima je mrsko prati kosu izdrže nekoliko dana bez pranja. Kako im to uspijeva? Sakriju masnu kosu i suhe vrhove ispod trendovskih frizura. Pokazat ćemo ti sedmodnevni plan s kojim će tvoja kosa izdržati bez pranja gotovo cijeli tjedan…

Ponedjeljak: dan za pranje! 

Možeš kod frizera oprati i fenirati kosu ili je sama možeš oprati kod kuće. Važno je da koristiš malo šampona i tek nekoliko kapi sredstva za njegu kose. Što više sredstva za njegu koristiš, teža će ti biti kosa na kraju tjedna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My wet look is wetter than urs

A post shared by Hair (@hairducationaustralia) on

 

Možda vas zanima Ljetni hit: Uz ova tri trika od svoje tanke kose načini savršeno voluminozni rep Rubrika Beauty Beauty

Utorak: osvježavanje vlasišta suhim šamponom

Jedan dan nakon pranja kose tvoje će kosa još uvijek djelovati svježe. Možeš je lagano osvježiti suhim šamponom. Nanesi ga direktno na vlasište te baci razdjeljak na drugu stranu – tako će kosa odmah dobiti volumen. Na kraju možeš s pomoću uvijača napraviti lagano valovitu frizuru. 

Srijeda: neuredna pletenica

Vrijeme je da se podigne kosa sa lica. Pletenica je za neopranu kosu jako dobro rješenje - jer ne mora biti uredna. Slobodno „neuredno“ upleti kosu. Važno je da tijekom dana ne diraš kosu (što češće ćeš je dodirivati, gubit će više volumena i proizvodit će više ulja). Ostavi pletenicu preko noći. 

Četvrtak: half-bun

Sada polako dolazi trenutak kad kosa počinje izgledati loše. Na sreću, spavala si s pletenicom od srijede. Sada rastvori pletenicu te pusti pojedinačne pramenove tako da lagano prođeš prstima kroz kosu. Tvoja valovita frizura morske sirene idealna je za half-bun. Odvoji gornji sloj kose i zaveži je na potiljku.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

 

Možda vas zanima Evo 5 frizura koje muškarci potajno mrze, a otkrili su zašto... Rubrika Beauty Beauty

Petak: glatki konjski rep 

Četiri dana nakon pranja kose možeš masnu kosu iskoristiti za superglatki konjski rep. Počešljaj kosu od korijena prema vrhovima te je poveži u čvrsti sportski rep. Možeš eventualno balzamom zagladiti vlasi koje strše. 

Subota: svezati i izdržati   

Na sreću, za vikend ti nitko neće uzeti za zlo ako jednostavno svežeš kosu i učvrstiš sve maramom. Osim što je taj stil udoban, pomoći će ti da izdržiš dan prije pranja kose. Sve što ti danas treba jest dobar parfem za kosu. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

 

Nedjelja: konačno pranje! 

Uspjela si! Možeš isprati kosu razrijeđenim jabučnim octom te potom šamponom, te dodati neko dobro sredstvo za njegu kose. 

Možda vas zanima 6 frizura zbog kojih gotovo uvijek požalimo - ako ne prije, za koju godinu svakako Rubrika Beauty Beauty
Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Elvie

    pa nemoraju svi prat kosu svaki dan,moja je kosa suha i perem ju svakih 5 dana,nemam potrebe ranije,prva dva dana je savršena,treći i četvrti koristim suhi šampon i peti rep ili pundžu. Šesti operem kosu a nekad i sedmi ako ... prikaži još!
  • vi

    šta reći na ovu hrpu gluposti????kako biti zmazan i smrdljiv?????
  • sneki2

    Operite kosu!