Beauty

Prisjetile smo se: Slavne frizure koje smo rado nosile!

  • U frizerske salone smo nekoć dolazile s izrescima iz novina te tražile frizerke da nam naprave baš takvu frizuru
  • Ovoga puta prisjetile smo se nekih od slavnih frizura koje smo i same rado kopirale
  • Bo Derek, Jennifer Aniston, Tina Turner, Farah Fawcett, Halle Berry i Rihanna su samo neke od poznatih dama čije su frizure dosegle kultni status

Uvjerene smo da si barem jednom u frizerski salon stigla s idejom da želiš frizuru nalik onoj koju su vidjela na nekoj slavnoj osobi. Nekoć smo u frizerske salone dolazile s izrescima iz novina na kojima su bili prikazi frizura koje su predstavljale naš predmet žudnje. Ovoga puta smo se odlučile krenuti stazom sjećanja te smo se prisjetile neke od slavnih frizura koje su stekle kultni status te bile rado kopirane od žena diljem svijeta. Osim najpoznatijih frizura s malih i velikih ekrana, donosimo ti i popis žena koje su proslavile određeni tip frizure te su nam bez njega gotovo nezamislive. Također, prisjetile smo se i onih koje su popularizirale kratke frizure, ali i kraljica transfomacija - poznatih žena čije frizure uvijek iznova plijene pažnju. 

Omiljene frizure s malih i velikih ekrana!

Nerijetko se desi da frizure koje smo vidjeli na filmskim platnima ili malim ekranima postanu slavnije od samih serija  i filmova  u kojima su predstavljene. Danas ti donosimo pet frizura s ekrana koje su dosegle kultni status.

 | Autor: miss7 miss7

1. Holly Golightly (Doručak kod Tiffanyja)

Visoka punđa koju je Audrey Hepburn nosila u filmu Doručak kod Tiffanyja je frizura koja će sem zauvijek biti povezivati s gracioznošću i stilom.

2. Jenny Hanley (10)

Scena iz filma 10 u kojem lik kojeg tumači glumica Bo Derek trči niz plažu dok njezine pletenice sa školjkicama lete uokolo postala je jedna od antologijskih. A ova frizura je do danas poznata pod nazivom Pletenice Bo Derek!

3. Sandy Olsson (Briljantin)

Kovrče Sandy Olsson koju je odglumila Olivia Newton-John postale su legendarne baš kao i plesni koraci iz Briljantina.

4. Rachel Green (Prijatelji)

Jennifer Aniston ju je mrzila, a svijet obožavao. To je sažetak priče o jednoj od najkopiranijih frizura svih vremena.

5. Felicity (Felicity)

Kovrče Keri Russell bile su toliko popularne da su obožavatelji serije Felicity bili bijesni kad ih je ošišala. Bilo je to zasigurno jedino šišanje na svijetu koje je pridonijelo padu popularnosti jedne serije.

 

Kosa to sam ja!

Pojedine frizure vežemo uz pojedine osobe te su po njima prepoznatljive. Zavrimo stoga u ženski svijet i otkrijmo koje su to žene čije su frizure postale klasici.

 | Autor: miss7 miss7

1. Marlyn Monroe

Ruku na srce, ovakvu frizuru s kratkim kovrčama su nosile mnoge glumice njezina vremena, ali ni jedna kao ona. Dokaz je to one poslovice da nije uvijek sve u frizuri, nego je ponekad do glave koja ju nosi.

2. Farah Fawcett

Uz riječ volumen bi u slikovnim rječnicima trebala stajati fotografija ove glumičine frizure. A koliko je zapravo popularna svjedoči i podatak da opjevana u pjesmi Farah Fawcett Hair grupe Capital Cities.

3. Tina Turner

Kraljicu rock'n'rolla osim odličnog glasa te zapanjujuće energije odlikuje i divlja frizura bez koje nam je danas nezamisliva.

4. Princeza Diana

Lady Di je jedna od najvećih stilskih ikona 20. stoljeća, a ostala je zapamćena i po kratkoj kosi kojom je prkosila dotad uvriježenoj pojavi dugokosih princeza.

5. Amy Winehouse

Kao i njezina glazba, frizura Amy Winehouse uzela je retro klasik i na njega stavila moderan tvist. Njezina neuredna košnica daleko je od dobro sklopljenih kosa koje su se formalno nosile u 60-ih.

 

Kratko, kraće, najkraće!

Među obožavateljicama kratke kose također postoje kultni primjerci frizura koje su i same rado kopirale. Mi smo se ovoga puta prisjetile pet slavnih žena koje su mnoge insirirale na posezanje za škarama i drastične promjene dužine kose.

 | Autor: miss7 miss7

1. Mia Farrow

Trajna ostavština pixie frizure Mie Farrow prilično je impresivna s obzirom na to da je to učinila sama sa škaricama za nokte. Njezin tadašnji dečko Frank Sinatra je bio oduševljen pa ju je glumica odlučila zadržati.

2. Twiggy

Ova danas poznata frizura zapravo je nastala kao eksperimentalni rez jednog od tada vodećih britanskih frizera Leonarda od Mayfaira. Twiggy se zahvaljujući njoj od obične manekenke uskoro pretvorila u pravu ikonu stila.

3. Anne Lennox 

Pjevačica Anne Lennox svijetu je otkrila kako žena može moćno izgledati sa kratkom kosom. Njezinu kratku narančastu frizuru bila je uzor djevojkama koje su preferirale alternativni stil.

4. Meg Ryan

Kratki, slojeviti bob bio je je šlag na torti njezinog stila iz 90ih koji je američku slatkicu pretvorio u ikonu stila.

5. Halle Berry

Premda je sklona čestom mijenjanju frizura, njezina kratka razbaružena smeđa kosa ušla je u anale i našla je svoje mjesto na brojnim top listama najboljih frizura svijeta te kratku frizuru vratila na na velika vrata Hoolywooda.

Možda vas zanima Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo Rubrika Beauty Beauty

Kud one škarama, tud mi skokom

Pojedine zvijezde sklone su čestim promjenama frizure te su česte gošće frizerskih salona. Njihove nove frizure često postanu novinska vijest,a rado ih kopiraju obožavateljice diljem svijeta. 

Rihanna

 | Autor: miss7 miss7 Rihanna je aposlutna kraljica transformacija, a njezine frizure najkopiranije su frizure prošlog desetljeća. Osim kratke kose s dužim šiškama sa strane, pravi boom su doživjele i njezine velike crvene kovrče. Osim obožavateljica, Rihannine frizure su rado kopirale  i njezine kolegice pa je tako crvenu kovrčavu kosu svojedobno nosila  i Franka Batelić.

Victoria Beckham

 | Autor: miss7 miss7

Victoria Beckham je nekoć nosila titula najpoznatije žene nogometaša, a danas je uspješna poslovna žena koja gradi modno carstvo. Negdje na putu postala je i stilskom ikonom koja je osim modnih trendova diktirala i one frizerske. Kada je skratila kosu u asimetrični bob mnoge su djevojke s njezinom fotografijom pojurile frizerima.

Kim Kardashian

 | Autor: miss7 miss7

Vladarica društvenih mreža je sklona promjenama boje i dužine kose, a nije joj strano ni korištene perika u modne svrhe. Njezin primjer rado slijede brojne obožavateljice, ali i influencerice kojima je cilj biti što vjernija kopija Kim K.

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0