Beauty

Otkrivamo ti popis od 10 stvari kojih se moraš odreći za savršenu kožu

  • Savršena koža ipak zahtjeva neka odricanja, a želiš li znati što je sve potrebno za prekrasnu, meku i sjajnu put, ovo ti sugeriraju dermatolozi
  • Vjerovala ili ne, nedavno je dokazano da su i pozitivne misli u korelaciji sa sporijim starenjem kože
  • Spavanje s make upom te postaruje jer slobodni radikali koji se "zalijepe" za tvoj make up tijekom dana sada, tijekom noći, mogu aktivno utjecati na stanje tvoje kože

Svi želimo imati najzdraviju i najljepšu kožu kakvu je moguće imati - no kao prepreke nam na tom putu stoje vanjski i unutarnji "agresori", životne navike, pa čak i sami proizvodi. Kako bi imala najljepši ten za to se ipak nekih stvari moraš odreći - no ne brini, savjeti su praktički bezazleni!

 | Autor: Instagram Instagram

1. Skidanje make upa jakim kemikalijama

Mnogi proizvodi za skidanje make upa sadrže jake kemijske spojeve koji i predobro čiste kožu, pa joj skinu i zaštitni pokrov masnoće. Nakon toga naša koža je suha i iziritirana. Najbolje je zato prati lice s gelovima bez SLS-a ili koristiti micelarne vode - ali dobro im pogledajte sastav, ako imaju previše alkohola, nisu dobre!

2. Trčanje usred dana

Tijekom podneva sunce je najjače, što znači da ti se i koža najviše oštećuje. Prebaci trčanje ili druge aktivnosti na otvorenom na jutro ili večer, a pritom pazi i da nosiš dobar SPF, minimalno 30 ili, još bolje, 50.

3. Pričanje na mobitel

Ekran mobitela je malo leglo bakterija pa kad ga prisloniš na lice one se miješaju sa šminkom i masnoćom s kože. Najbolje bi bilo da pričaš sa slušalicama ili svako malo čistiš ekran s kakvim dezinfekcijskim sredstvom.

Možda vas zanima Žene su nam otkrile: ''Bila sam ljubomorna na cure koje imaju lijepu i glatku kožu'' Rubrika Beauty Beauty

4. Negativne misli

Vjerovala ili ne, nedavno je dokazano da su pozitivne misli u korelaciji sa sporijim starenjem kože. U starenju veliku ulogu igraju genetika i izlaganje suncu, ali po novome i pozitivno razmišljanje, održavanje pozitivna stava i izbjegavanje stresa.

 

5. Spavanje na boku

Gnječiš li lice previše o jastuk, dobit ćeš bore od jastuka. Naravno, ne odmah, ali s vremenom. Zato bi trebala spavati na leđima i to ne samo zbog lica - zdravije je i za kralježnicu!

6. Korištenje agresivnih pilinga za lice

Agresivno "ribanje" kože vodi do stvaranja sitnih oštećenja na koži, pa tako i do upala i iritacija. Pilinzi koje želiš koristiti na dnevnoj bazi bi trebali biti ili ekstremno lagani mehanički pilinzi ili oni s manjim udjelom AHA i BHA kiselina za kemijski piling. Čistiš li pretjerano kožu, vraćamo se na točku jedan - uklanjaš joj prirodne masnoće i tako dolazi do upala i pretjeranoga mašćenja.

7. Spavanje s make upom

To toliko ponavljamo da već i ptičice na grani znaju - spavanje s make upom te postaruje jer slobodni radikali koji se "zalijepe" za tvoj make up tijekom dana sada, tijekom noći, mogu aktivno utjecati na stanje tvoje kože. Operi lice prije spavanja i dobro ga nahrani kako bi ostala mladolika izgleda - i naravno, meke i sjajne kože.

Možda vas zanima 8 stvari koje (unatoč preporukama) ne smiješ nanijeti na lice jer će ti uništiti kožu Rubrika Beauty Beauty

8. Nenanošenje hidratacije ispod brade

Naš vrat i dekolte su jednako bitni kao i lice - oni otkrivaju godine. Naime, posebno je bitno nanositi anti-age na ova područja jer inače će se dobar rezultat vidjeti na licu, a vrat i dekolte će biti suviše naborani. Jednako je s čišćenjem i zaštitom od sunca.

 

9. "Kopanje" po licu

Kopkanje po prištićima je jako loša stvar - riskiraš mrlje i ožiljke. Radije se trudi koristiti proizvode za uklanjanje prištića i strpljivo čekaj ili posjeti dermatologa pa da ih se riješi na sterilan i ispravan način.

10. Redovito pranje jastučnica

Tvoja jastučnica je skoro i kao tvoj mobitel - mješavina mrtve kože, ulja, prljavštine, prašine i bakterija. Ne pereš li je dovoljno često, ona može itekako utjecati na izgled tvoje kože i potaknuti upale i stvaranje prištića. Najbolje je prati je svakih tjedan dana, a pritom je dobra opcija nabaviti i svilenu jastučnicu jer manje "poteže" kožu i tako ćeš donekle izbjeći "gužvanje" lica.

 | Autor: Instagram Instagram

Photo: Instagram

Komentari 0