Beauty

Prelijepe Korejke otkrivaju 5 tajni s dalekog istoka uz koje je njihova koža uvijek besprijekorna

  • Već duže vrijeme nije tajna činjenica da su Korejke majstorice za njegu lica, a neke od njihovih tajni zapadni svijet još ne poznaje
  • Dovoljno je baciti pogled na sjajna i njegovana lica djevojaka iz Azije, doista izgledaju prekrasno
  • Međutim, s ovih pet savjeta za njegu kože bit ćeš im korak bliže…

Kad je riječ o njezi kože, teško je pronaći manu kod Korejanki. Naime, gotovo nitko ne investira toliko vremena i ljubavi za njegu kože kao one. Izgledaju kako izgledaju zato jer koriste prave proizvode, ali i tehnike i sve ostalo… Otkrit ćemo ti kojih pet savjeta iz Koreje koji će sjaj tvog lica dovesti na sljedeću razinu… 

via GIPHY

1. Čisti lice minutu 

Skidanje šminke nije nešto posebno? Korejanke se ne bi složile s tim! Naime, mnoge čiste svoje lice barem minutu. Tako će bolje djelovati proizvodi za čišćenje. I to ne rade bilo kako, nego pokretima prema gore. Točnije, dok utrljavaju proizvod za čišćenje, povlače kožu uvijek prema gore – ne prema dolje. 

Možda vas zanima Čini se da ako njeguješ kožu s ovim sastojkom, ne možeš pogriješti Rubrika Beauty Beauty

2. Sprejevi za lice su ključni 

Korejanke tvrde kako je sprej za lice obavezan! U Koreji postoje čak golemi odjeljci prepuni raznih sprejeva za lice za svaki mogući tip kože. U Koreji se sprejevi ne koriste (samo) za fiksiranje make-upa, nego i za njegu kože. Umjesto tonera možeš nakon čišćenja lica koristiti sprej za lice. Naime, daje vlagu te optimalno priprema za make-up. 

via GIPHY

3. Lupkanje umjesto trljanja 

Stari savjet kojeg puno ljudi još ne sluša: proizvode za njegu treba lagano lupkati, a ne trljati da se upiju u kožu. To će poboljšati krvotok kože pa se proizvod može bolje upiti i prodrijeti dublje u kožu. Važno je da to radiš maksimalno nježno. Najbolje da proizvod najprije pritisneš na kožu, a zatim skroz nježno lupkaš po koži. Inače, tako se proizvodi brže upiju. Isprobaj! 

Možda vas zanima Scarlett Johansson svoju kožu njeguje jabučnim octom. Evo kako to zapravo djeluje Rubrika Beauty Beauty

4. Zaboravi ručnik! 

Nakon čišćenja lica obično posušiš lice ručnikom. A Korejanke to ne rade. Trljanjem se koža može brzo iritirati te će reagirati s crvenilom. Kao bi se maksimalno smanjilo crvenilo, a koža bila lijepo sjajna, preostalu vlagu jednostavno nalupkaj prstima – slično kao kod njege. Ako je lice još lagano vlažno, može lakše prihvatiti proizvode za lice. 

via GIPHY

5. Kokteli za njegu kože 

Korejanke su poznate po tome da za njegu kože često koriste puno proizvoda – u raznim kombinacijama. Upravo to je njihova tajna: kokteli za njegu kože. Ovisno o tome što treba tvojoj koži, možeš izmiksati razne serume te ih zajedno nanijeti. Jednostavno stavi različite proizvode na dlan te nježno lupkaj po koži dok ne naneseš proizvode na lice. Svaka koža ima u pravilu više od jedne potrebe – ponekad nije dovoljna hidratantna krema ili anti-aging.  

Možda vas zanima Suha, perutava, gruba? 5 najboljih savjeta za njegu kože tijekom cijele zime Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0