Beauty

Suha, perutava, gruba? 5 najboljih savjeta za njegu kože tijekom cijele zime

Zima uistinu ima mnogo čari, no sa sobom nam donosi i brojne probleme i izazove za našu kožu zbog čega je veoma važno znati kako pravilno njegovati kožu...

Tijekom zimskih mjeseci koža je izložena naglim promjenama temperature, niskoj razini vlage u zraku, hladnom vjetru, suhom zraku... Drugim riječima, potrebno je voditi brigu o njezi kože kako bi ostala sjajna i meka čak i u hladnim danima. 

Možda vas zanima Znaš li kako pravilno njegovati kožu kroz menstrualni ciklus? Rubrika Beauty Beauty

U nastavku donosimo nekoliko savjeta za pravilnu njegu kože:

Tuširanje mlakom vodom

Da, znamo da ne postoji ništa ljepše od vrelog tuša dok je temperatura vani ispod nule. No, morat ćemo te razočarati. Želiš li imati lijepu i njegovanu kožu, vruće kupke trebala bi zaboraviti. Zašto? Vruća voda smanjuje razinu ulja u našoj koži i tako je isušuje. Preporučuje se tuširati mlakom vodom. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Njega kože odmah nakon tuširanja

Nakon tuširanja potrebno je na vlažnu kožu nanijeti mlijeko za tijelo ili prirodna ulja kako bi nahranila kožu. Preporučujemo Hydra BABE mlijeko za tijelo, iza kojeg stoji pjevačica Lana Jurčević. Ovaj je proizvod potpuno prirodan, u sebi ima sedam ulja, ali i hijaluron (koji daje vrhunsku hidrataciju u borbi protiv starenja) i koenzim Q10 (koji djeluje kao najbolji antioksidans). Kod ovog nam se proizvoda sviđa i što je ručno rađen te nije testiran na životinjama.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Dovoljan unos tekućine

Obično s padom temperatura opada i naš unos tekućine u organizam što je potpuno pogrešno. Našem je tijelu i dalje potrebno puno tekućine. Ako se ne možeš natjerati da piješ puno vode (oko dvije litre na dan), pokušaj s nezaslađenim čajevima. Jedna od opcija je i topla voda s limunom. Ne samo da će ti osigurati dodatnu hidrataciju iznutra, nego će ti i pokrenuti metabolizam

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Noćna njega kože

Njega kože prije spavanja izrazito je bitna jer se koža treba regenerirati do jutra. Zato je potrebno koristiti hidratantne proizvode za lice, ali i za osjetljive dijelove kao što su ruke, koljena i laktovi. Na tim je dijelovima koža tanja i brže gube vlažnost pa ih važno je dodatno hidratizirati. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Želiš li lijepu kožu i kosu, upoznaj se s ovim vitaminom Rubrika Beauty Beauty

Prirodni piling

Ovo je veoma važan korak u njezi kože, a često ga zaboravljamo. Uloga pilinga je odstraniti suhe nakupine kože koje onemogućavaju prolazak vlage. Lana Jurčević u svoj La PIEL liniji ima i potpuno prirodni Sugar BABE šećerni piling za tijelo s pupoljcima i laticama cvijeća. Ovaj je proizvod također ručno rađen i nije testiran na životinjama, a u sebi sadrži skupocjena ulja poput jojobe, avokada, breskve, makadamije, argana, badema, mrkve i pšeničnih klica.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0