Beauty

Ne suši kosu odmah nakon pranja! Ovo su pogreške koje radimo pri sušenju kose i jako nam štete

  • Sušenje kose već je postalo dio svakodnevice, ali baš zato obrati pažnju na neke uobičajene pogreške
  • Upravo su one razlog zašto naša kosa nakon feniranja ne izgleda kao da je iz salona
  • Sušenjem je možemo učiniti beživotnom i dehidriranom, ali otkrile smo nekoliko trikova kako to izbjeći!

Sušenje odnosno feniranje kose postalo je uobičajen dio rutine uljepšavanja i većina žena već je usvojila svoj način sušenja. Zato i ne pomišljamo na pogreške koje činimo često i zbog kojih naša frizura uopće ne izgleda kao iz salona.

Ako je feniranjem ravnamo, prebrzo se počinje uvijati, a ako želimo lokne one pak nisu ujednačene i k tome - brzo nestaju. Postoji pet najčešćih pogrešaka koje činimo pri sušenju kose fenom i štetimo svojoj kosi, ali smo otkrile kako ih izbjeći i kosi vratiti sjaj!

via GIPHY

1. Sušiš kosu koja je previše mokra

Jedna od osnovnih pogrešaka je sušenje i oblikovanje kose dok je još puna vlage, odnosno dok je nismo dovoljno osušile ručnikom. Zapravo bismo iz nje trebale izvući barem 80 posto vlage prije nego je krenemo sušiti fenom. To će kosu istovremeno zaštiti, a i skratit će vrijeme koje je potrebno da bismo je osušile u potpunosti.

Možda vas zanima Znaš li kako ti krastavci i jogurt mogu pomoći u održavanju idealne težine? Rubrika Život Život

2. Koristiš previše proizvoda za stiliziranje

Kad je riječ o njezi kose, manje je više. Dakle, čim manje proizvoda koristiš, njezin će izgled biti bolji i trajati dulje. Previše krema, ulja i sprejeva može uništiti sve ono što si postigla sušenjem jer korijeni mogu postati masni, a vrhovi opušteni. Trik je u tome da koristimo samo sprej za volumen na korijenu kose i to dok je ona još vlažna. No pritom isto trebaš biti oprezna pa ga ne stavljaj puno. Sjeti se da uvijek možeš dodati, ali je teško oduzeti!

via GIPHY

3. Sušiš cijelu kosu, a ne dijelove

Uzimaš fen i sušiš kosu odjednom? Ako je tvoj odgovor pozitivan, nemoj to više ponavljati. Pri feniranju se važno usredotočiti na svaki dio posebno, a upravo to će pomoći da kosu brže osušiš. Podijeli je u tri ili četiri dijela i sušenje počni na zatiljku zato što je to dio koji je najteže doseći i tako ti se ruke neće jako umoriti. Završetak oblikovanja frizure neka budu dijelovi oko lica jer se oni najbolje vide i moći ćeš svu pažnju usmjeriti baš na njih.

Možda vas zanima Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći Rubrika Beauty Beauty

4. Ne koristiš nastavak za sušilo

Nešto najbolje što možeš učiniti za svoju frizuru i kosu uopće je da pričvrstiš odgovarajući uski nastavak na sušilo. Upravo on usmjerava vrući zrak i ne dopušta da se rasprši po cijeloj kosi i tako je razbaruši. To ujedno znači da će tvoji vrhovi izgledati njegovanije i sjajnije. Osobito je to važno ako je tvoja kosa suha i beživotna, a ako je k tome još i jako tanka, isprobaj nekoliko trikova koji će to promijeniti i učiniti je bujnijom!

via GIPHY

5. Sušiš na previsokoj temperaturi

Kosu ćeš prije osušiti ako je sušiš na visokoj temperaturi, ali to će tvoje vlasi učiniti suhima, sklonima pucanju i k tome će tvoja frizura izgledati potpuno beživotno. Dakle, imaj na umu da čim je temperatura kojom sušiš kosu viša, kosa će ti biti više dehidrirana i lomljiva. Zato radije koristi niske temperature i uključi hladniji zrak sušila.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0