Beauty

Mnogima od nas se događa! 5 pogrešaka koje žene najčešće rade kod češljanja kose

  • Radimo to od malih nogu i sigurno znamo kako se točno treba češljati? 
  • Pa i ne baš, frizeri kažu da većina žena griješi s češljanjem kose

Ako nešto znaš u svoj ovoj današnjoj beauty-džungli, onda je to češljanje kose, zar ne? Pa, i nije uvijek baš tako – i kod najjednostavnije rutine možeš napraviti pogrešku. Kod češljanja kose mora se paziti na puno toga – jednostavno proći češljem ili četkom i to je to? Moramo te razočarati: nažalost, taj dnevni beauty-ritual nije toliko jednostavan kao što misliš. 

Koje pogreške možeš napraviti za vrijeme češljanja kose: 

1. Češljanje u jednom potezu 

Uvijek češljaš kosu u jednom potezu, od razdjeljka pa do vrhova? Radije prođi više puta četkom te nekoliko puta odozdo prema gore (!). Tako ćeš izbjeći pucanje vrhova. 

2. Premalo češljaš kosu 

Zlatokosa je trebala češljati kosu svaki dan sa 100 poteza češlja. OK, ne treba doista baš toliko puno – ali ujutro i navečer trebaš priuštiti dosta češljanja svojoj kosi. Redovito češljanje njeguje kosu, jer se po njoj raspodjeljuje prirodni loj sa vlasišta pa tako štiti kosu od isušivanja. 

3. Ne češljaš kosu do vlasišta

Razdjeljak je savršen? Misliš da će kosa biti masna? Nemoj izostaviti češljanje sve do vlasišta te na tjemenu (jer se tamo nema što zapetljati). Naime, češljanje masira vlasište i potiče krvotok, pa kosa postaje snažnija i brže raste. Pazi samo na to da češalj ili četka nisu preoštri, odnosno da ne ozlijediš vlasište. 

Možda vas zanima Budi sigurna prije rezanja! Uz ovaj trik ćeš saznati pristaje li ti dobro kratka kosa Rubrika Beauty Beauty

4. Češljaš kosu nakon tuširanja 

Nakon pranja kose želiš dovesti kosu u red? Dalje prste od češlja ili četke! Mokra kosa je jako osjetljiva. Radije češljaj kosu prije tuširanja kako se ne bi zapetljala – nakon tuširanja je možeš urediti prstima. 

5. Koristiš neku običnu četku 

I kod četki i češljeva postoje različiti modeli. Slično kao i proizvodi za njegu kose, i četka treba odgovarati tvojoj kosi. Za ravnu kosu dobra je ravna četka, za finu kosu možeš koristiti okruglu četku, a za opuštenu kosu je super češalj. 

Možda vas zanima Video: Saznale smo iz prve ruke koji je najgori trač koji je Zsa Zsa čula o sebi i Lani Jurčević Rubrika Life&style Life&style

asdasd

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0