Beauty

Možeš ostati dulje u krevetu: Slavni frizer otkriva kako ćeš brzo ujutro imati savršenu frizuru

  • Sjajna frizura za samo pet minuta? Moguće je ako je vjerovati savjetima poznatog frizera Anthonyja Nadera
  • Ima jutara kada jednostavno u krevetu želimo ostati par trenutaka dulje, no to ne znači da zbog strke s vremenom moramo zanemariti svoju frizuru
  • Slavni frizer otkrio je nekoliko frizura koje u jutarnjim satima mogu poslužiti kao as iz rukava te nam omogućiti koju minutu sna više

Sve smo se mi jednom našle u ovoj situaciji: trebamo krenuti na posao za dvije minute, a još uvijek nismo uredile kosu. Par minuta sna duže činilo se kao sjajna ideja, ali sada si suočena s problemom neukroćene kose. U tom trenutku bilo bi sjajno znati kako to vrhunski frizeri u samo par minuta pripreme poznate manekenke za izlazak na pistu.

Srećom, jedan od najpoznatijih australskih frizera, u čije se ruke rado prepušta i poznata manekenka Miranda Kerr, za Marie Claire je otkrio kako u samo pet minuta postići taj izgled kao da ćeš netom zakoračiti na pistu. Prema Anthonyju Naderu, ključ svega je u dobroj pripremi te se valja držati načela da što više toga napraviš unaprijed jer će ti to omogućiti da duže spavaš sljedeći dan.  A evo kojih to još pet savjeta rado udjeljuje svojim klijenticama.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Dosadio ti je kratki bob? Onda jedi ovo voće, kosa će ti brže rasti Rubrika Life&style Life&style

1. Bez pretjerivanja

Manje je uistinu više. "Najbolji trik je i najjednostavniji, a prema njemu nikada, ali nikada ne trebaš opterećivati svoju kosu nepotrebnim styling proizvodima", upozorava slavni frizer ističući da je ključ 'frizure s modne piste' u slojevima pravih proizvoda na pravim mjestima. "Ako želiš podići korijen, sprej nanesi samo na to područje. S druge strane, ako želiš potaknuti teksturu na cijeloj kosi onda proizvode koristi isključivo na središnjim i donjim dijelovima", ističe poznati frizer.

2. Prigrli 'wet look'

Jer tko ima ujutro vremena i za pranje i za sušenje i za stiliziranje kose? Ako žurno napuštaš dom i nemaš vremena osušiti kosu pokušaj trik koji koristi Anthony Nader. "Poveži svoju netom opranu kosu u visoki rep i osiguraj ga ukosnicama. Potom pomno počešljaj njegove krajeve i zavrti ih oko početka repa tvoreći jednostavnu zaglađenu punđu. Da bi postigla isti izgled sa suhom kosom, nanesi serum za sjaj ili lagano ulje te pažljivo iščetkaj cijelu kosu.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Naša kosa otkriva mnogo o našem karakteru - čak i koliko imamo novaca Rubrika Life&style Life&style

3. Povratak u školske dane

Kosa ti izgleda ravno i beživotno, a nemaš je vremena stilizirati laganim valovima te joj podariti volumen? U tom slučaju Nader preporučuje da kosu jednostavno povežeš u visoki konjski rep, baš onako kako si ga rado nosila kao djevojčica. "Rep bi trebao zagrliti stražnji dio vrata i ne brini se zbog onih labavih vlasi koje slobodno plešu oko linije kose", napominje slavni frizer. U slučaju da želiš zaglađenu kosu možeš je prethodno ispeglati kako bi osigurala da su sve vlasi priljubljene uz tjeme.

4. Dobar san za lijepu kosu

Svi znamo da je dobar san itekako važan za izgled naše kože, ali igra i veliku ulogu u izgledu naše kose."Spavajte na jastučnici od svile ili satena jer vlasi lagano klize jastučnicom te se gubi dojam kao da spavate na brusnom papiru. Također, spavanje na svili regulira proizvodnju ulja vlasišta, što znači manje pranja kose te ju održava mekom i glatkom", napominje Nadler.

Slavni frizer ponudio je još jedan savjet kako što bolje očuvati kosu prilikom spavanja. "Ako vežete kosu dok spavate koristite deblje trake ili gumice jer što su tanje to će ostaviti veći trag i oštećenje na kosi", dodaje.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty

5. Instant kovrče kao iz salona

Još jedan jednostavan savjet kako ujutro postići izvrsnu frizuru u samo pet minuta krije se u tome da večer ranije odeš na spavanje s vlažnom kosom ispletenom u pletenice. Ujutro je dovoljno tek razmrsiti kosu, prebaciti je preko glave te učvrstiti lakom ili suhim šamponom.

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0